Every step you take I’ll be watching you

Oktobar nam počinje sa Venerinim aspektom kvadrata sa Plutonom.

venerakvadratpluton

Ni malo lagan tranzit (a posebno ne lagan natalni aspekt)

Venera je uživanje u životu, ovde je ona još i u znaku svog sedišta, znaku Vage, a Pluton je želja za dominacijom, postavljen u znaku Jarca koji ništa ne prepušta slučaju i dosta poznat po svojoj želji za kontrolom, te tako ovaj napeti malefični aspekt kvadrata samo može ovih dana da nam donese osećanje da neko manipuliše sa nama, da nemamo dovoljno mogućnosti i uslova da radimo ono što želimo i što je dobro za nas.

Naravno, najviše ovaj tranzit će uticati na ili ljubav ili finansije, a kod nekih će to biti čak na žalost i opcija „2 u 1“.

Želja za potpunom dominacijom u partnerskim odnosima, želja koja budi sumnje, strahove, paniku, ogromnu ljubomoru i posesivnost, koja može da preraste i u opsesiju i proganjanje i odbijanje da se druga strana ostavi na miru. Isto tako, manipulacija i kontrola preko finansija i pokretne imovine, ucenjivanja, iskorišćavanja, uslovljavanja, na ličnom planu na radnom mestu od nadređenih, na mundanom planu političke mahinacije.

Ovaj kvadrat će biti ispraćen ne samo Mesecom u Škorpionu (ni manje ni više) već i s jedne strane Merkur kvadrat Pluton, s druge strane Jupiter kvadrat Neptun, i s treće strane Mars trigon Pluton (Venera i Mars su nam dodatno važni jer su vladari ose 1/7 polja u Mundanom čartu) tako da će zbog svega ovoga ovaj tranzitni apekt trajati malo duže od planiranog.

Ovaj aspekt kao tranzit će nas naterati da vrlo brzo i dosta neplanirano (ili čak neželjeno) promenimo neke svoje prioritete & potrebe u životu (posebno naravno na polju ljubavi)

Za one koji su u ljubavnom odnosu, ovo će biti naporan period ubeđivanja sa jačom lepošom polovinom oko toga ko koliko koga voli, potvrđivanje vernosti & odanosti, što naravno u manjim dozama može da bude zanimljivo, ali ne ako i potraje, a ovaj tranzitni aspekt i može da potraje (posebno za pripadnike Kardinalnih i Zemljanih znakova ~ posebno naravno Vage i Jarčevi)

Venera 90° Pluton posebno može da ugrozi stabilnost odnosa ako ove dve planete su se smestile i loše aspektuju ne samo natalne planete, već i planete u uporednom Dejvison čartu.

S druge strane, oni koji traže srodnu Dušu, ovaj period i može najednom da im donese osobu sa kojom će momentalno da „kliknu“ i da u trenutku poveruju da su pronašli „The One“. Ali, ne samo zbog propratnih loših tranzita, treba ostati na distanci, već zato jer bi taj ljubavni odnos mogao da preraste u opsesivni odnos, proganjanja, maltretiranja i zloupotrebe. Ovo jesu snažne emocije, ali ta snaga u 90% slučajeva prerasta u silu i dokazivanjem moći, a od ljubavi ostanu samo bolna sećanja.


Do sledećeg čitanja

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

Astrološke Konsultacije

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.