I am not good enough

Istog dana kada bude bio Pun Mesec na 21° Riba 14-09 imamo i napeti aspekt opozicije između Marsa iz Device i Neptuna iz Riba. Takođe i jedan i drugi imaju malo širi kvadrat sa Jupiterom iz Strelca. Sve u kombinaciji, donosi nam nekoliko dana velikih energetskih oscilacija i klackalica.

Mars opozicija Neptun nije ni malo lagan aspekt. On nam donosi osećanje obeshrabrenosti, slabosti, kao i ideju da mi jednostavno nizašta nismo dobri, da smo nesposobni, glupi, nezanimljivi drugima, da nas drugi izbegavaju jer ne ispunjavamo ama baš nikakve uslove da im budemo prijatelj ili lepša jača polovina, da smo previše siromašni, da nemamo dovoljno obrazovanja, da nismo dovoljno lepi, a i da predstavljamo veliko razočarenje za svoju porodicu.


Ovo je najniža tačka na koju naš Duh, um, pa i telo, mogu da padnu, jer ove dve planete, svaka na svoj način, loše utiče na naš doživljaj kako stvarnosti i drugih oko nas, tako i nas samih (ovo je čak lošija i teža priča od napr Sunce loš aspekt Neptun, ili Merkur loš aspekt Neptun) a aspekt opozicije naravno nas stalno iznova i iznova vraća na tu emotivnu klackalicu ponižavanja samog sebe. Ovaj aspekt nam potpuno uništava Veru koju imamo u sami sebe.

Vrlo često ovaj tranzit (posebno ako je na žalost podržan iz samog natala) odvuče ljude u neki porok, jer Duša nije dovoljno snažna da se odupre i da napravi potrebni balans između realnosti i želja, pa tako vrlo često ovaj tranzitni aspekt na Mundanom nivou može da donese vesti o naglom uvećanju broja alkoholičara (i kućnog nasilja kao nešto vrlo usko povezano sa tim) ili pak veliki broj onih koji koriste neki vid opijata, a na žalost može da donese i vesti o uvećanom broju (ne)uspelih samoubistava.


Dok traje ovaj tranzit, posebno ako se loše ugnjezdio u naš natal (napr u malefičnim poljima 6-8-12, ili pak su u konjukciji ili Mars ili Neptun sa vladarem tog malefičnog polja, ili nekim našim malefikom) mi ćemo imati izuzetno loše mišljenje o sebi, stalno ćemo se preispitivati, analizirati (Devica) i na kraju usled premalo snage i volje (Mars) bežati od svih, ali i od sebe (Neptun, Ribe) ali nešto će nas vući natrag, da ponovo i ponovo (opozicija) i dovodimo sebe u situacije da se osećamo loše, da svaki naš postupak doživljavamo kao poraz i sramotu, i da se skoro pa na kraju i razbolimo od te negativne energije kojom se punimo.


Naravno, ovo će sve dodatno da bude naglašeno, jer će Mars i Neptun da budu u sklopu  Punog Meseca (a znamo da Pun Mesec u pratnji malefika nikako nije dobar za Dušu i psihu) jer će Mars biti pod Sunčevim zracima u Devici, a Mesec pak kod Neptuna. I sve njih će da kvadrira onaj Jupiter iz Strelca (već imao kvadrat sa Marsom, a za par dana će po treći put imati kvadrat sa Neptunom)

marsopozicijaneptun

Naravno, i početnik u izučavanju astrologije je već do sad shvatio gde će najveći akcenat negativne energije da bude na rešavanju naših odnosa sa drugima, kako sa članovima porodice, tako i sa onima sa kojima smo (ili želimo tek da budemo) u emotivnom odnosu, a taj proces će ići preko nas samih, tj kada budemo sami sebe sagledali i pobedili demone koji su probudili strahove u nama i koji su se vremenom uzjogunili i razgoropadili u nama i uništili nam naše samopouzdanje i samovrednovanje.


Pa tako, narednih dana, imaćemo velikih poteškoća u odnosima sa drugima, posebno sa onima za koje smo na bilo koji način (pozitivno ili negativno) emotivno vezani. Svaki njihov postupak ili komentar će u nama izazivati bujicu negativnih emocija, oni čak i ne moraju negativno da se odnose prema nama, mi ćemo sasvim to sami vrlo vešto da uradimo umesto njih.

Ovo će tako biti period loše komunikacije sa ukućanima, sa partnerom, a oni koji su u potrazi za srodnom Dušom, u ovom periodu ne samo što je neće tražiti, već će skoro pa da dignu ruke i da počnu da razmišljaju da se okrenu manastirskom životu. Svi ćemo biti pod naletom ideja da nam odnosi sa drugima nisu dobri jer smo mi loša osoba, jer smo mi nesposobni, jer mi ne umemo dovoljno da volimo, jer mi ne umemo dovoljno da shvatimo drugu stranu… itd… Ne zaboravite, i drugi će tako da misle o sebi i usled toga će najviše da i dođe do problema u komunikaciji…


Ali, u suštini, ovaj tranzit baš zbog kombinacije sa Punim Mesecom u Ribama, nas upravo opominje da ne razmišljamo na taj način o sebi, već baš suprotno, da sagledamo sebe iz drugog ugla i shvatimo da mi itekako imamo dobrih osobina i da itekako vredimo kao ljudsko biće. Ova kombinacija nas uči kako da zavolimo sami sebe ~ da savršeno prihvatimo sebe u svojoj nesavršenosti.

Zahvaljujući Punom Mesecu, ova opozicija koja se poslednji put desila krajem Septembra 2017, će ovog puta imati neko svoje okončanje, završinicu (simbolika Punog Meseca jel, Zenit, kraj jednog perioda) te tako u narednom periodu moramo da poradimo na sebi i na ljubavi i razumevanju koje pružamo sebi (ne drugima) i to će nam biti trenutno vrlo važna lekcija, koja će nam kasnije, kada je položimo, puno pomoći da neke druge delove našeg života dovedemo u red.


Do sledećeg čitanja
pozdrav od
Šmišonje Večitog Putnika

Astrološke konsultacije
možete zakazati ili preko
SMS & Viber & WhatsApp
+381 61 17 04 231
ili astrokonsultacije@gmail.com

Svakim radnim danom
od 9h do 21h sem vikendom.

4 мишљења на „I am not good enough

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.