Sreda 21. Avgust 2019.

Sreda 21-08-2019 dan Merkura

Dan nam počinje sa Mesečkom u Ovnu koji samo što je završio trigon sa Suncem u Lavu i otisnuo se na pučinu praznog hoda.

U jutarnjim satima prelazi u znak svoje egzaltacije, znak Bika, pa posle oko podne sklapa lep dinamični trigon sa Marsom iz Device, da bi u popodnevnim satima sklopio naelektrisanu konjukciju sa retrogradnim Uranom.

Danas nam od podne i Venera prelazi u znak svog pada, u znak Device i polako se približava Marsu. Baš zanimljiv i dinamičan ovaj Merkurov dan.

Noć nam počinje sa zanimljivim snovima. Dosta dešavanja, od kojih pola nećemo zapamtiti kad se budemo probudili. Mnogo toga u snu će se vrteti oko nekog novca, ili hrane. Poruka Viših Kosmičkih Sila će pak da bude vezana za naše zdravlje, koje smo u zadnjih par dana malo zapostavili.

U toku dana pozitivne energije će nam pomoći da se lepo organizujemo i uhvatimo ritam odrađivanja naših današnjih obaveza. Manja napetost i nestrpljenje, ali sve u želji da se posao odradi kako treba. Konktak sa uniformisanim osobama, savetnicima, razgovori oko posla, novca, svakodnevnih potrepština, a i planiranje neke kupovine nekog manjeg kućnog aparata ili pak skromnije renoviranje doma. Kontakt i sa majstorima je takođe moguć.

U popodnevnim satima energije će biti malo više dinamičnije od željenog, mogući su manji problemi sa neočekivanim troškom, ili kvarom nekog električnog aparata, mobilnog ili problem sa internetom. Kontakt sa neobičnim ljudima će nam malo skrenuti misli, zanimljivi razgovori iz kojih ćemo puno toga i saznati i naučiti. Moguće su i neke neobične (čudne) vesti vezane za neki posao, kolegu ili pak promenu uslova na radnom mestu. Ne treba brzati, te promene su kratkog veka.

U večernjim satima određeni smiraj, ali će to biti više zatišije pred buru, posebno u porodičnim i partnerskim odnosima. Moguće je da će se javiti mimoilaženja i razilaženja u nekim životnim planovima i ciljevima, koji mogu da budu inicijalna kapisla za razmirice, pa čak i svađe. Rasprave sa ukućanima oko nekog novca ili (ne)pokretne imovine, a sa lepšom & jačom polovinom ljubomorne prozivke i pravdanja. Moguće je da će stići poruka od bliskog prijatelja koja će nas na trenutak zabrinuti. Pred sam kraj dana bilo bi dobro malo ćutati u tišini uz napr neki mirisni štapić, kako bi lakše utonuli u san.

Što se tiče zdravlja, danas „na tapetu“ biće problem sa debelim i tankim crevom, varenjem, kašljom, alergijama, kako na polen, ambroziju itd.. tako i na hranu, jednostavno nam neke stvari neće prijati. Ishrana bi trebalo da bude laganija, možda samo salate i voće, i što više tečnosti, kako bi se telo što brže čistilo od svega. U širokom luku zaobilaziti tešku hranu i slatkiše, danas baš nije dan za gozbe.


Tarot Karta za Sredu ~ 2 Pentakla ~

two-of-coins2 Pentakla kao Dnevna Karta ukazuje na nedostatak ravnoteže i iscrpljenost koju ćemo osećati u toku celog dana.

Ova karta opominje da je vreme za odmor i da smo previše opterećeni svakodnevnim (ne)bitnim stvarima, da počinjemo polako da gubimo balans između racija i emocija.

Trebalo bi nekako makar danas da se okrenemo sebi i sopstvenim potrebama, jer u suprotnom, možemo narušiti i fizički i psihički balans u nama.

Poseban akcenat Dnevne Karte 2 Pentakla je na tom pronalaženju „zlatne sredine“ jer se ovih dana borimo i balansiramo između dve važne stvari u životu i smatramo da ćemo biti na gubitku ako odaberemo samo jednu od njih (umesto da nađemo jel, zlatnu sredinu)

Dileme mogu da budu veliko opterećenje, posebno na polju posla ili partnerskih odnosa, zato je potrebna osama, i da se o svemu razmisli u miru i tišini.

Savet ove Dnevne Karte je ~ ako mi nismo u harmoniji sami sa sobom, kako možemo da očekujemo da uspešno pomognemo nekome?

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.