So close and yet so far

U toku ove poslednje nedelje Juna 2019 imaćemo na nebu aspekt između Venere u Blizancima i s jedne strane njenom opozicijom sa retrogradnim Jupiterom iz Strelca i s druge strane njenim kvadratom sa retrogradnim Neptunom iz Riba. Sve to će biti propraćeno i Mesecom koji će biti u Ribama dok se budu dešavali ovi aspekti.

 

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Hajd’ prvo da se podsetimo ko je ko…

Venera … naše želje, htenja, potrebe, kako srca, duše, tako i tela… potreba da se bude ispunjen i na emotivnom i na telesnom nivou, te tako je ona vezana ne samo za osećanja, ljubav, sex, uživanja, već i za komfor, hranu, pića, pa i novac (jer bez njega mnogo toga ne bi mogli da imamo) Generalno benefik, ali sklon ekstremu, te tako (pre)često zbog želja i potreba upadamo u razne životne nevolje i probleme… zato je ona prirodni vladar našeg 5 i 12 polja ~ 5 polje : uživanje, ljubav, sex… 12 polje : sve kazne koje dobijamo zbog naših želja…

Jupiter … dobrotvor, vlada zakonom, moralom, religijom, filozofijom (životnim uverenjima) višim umom, sve što dotakne uvećava, pa neki put može da i iskomplikuje situaciju… može da bude vrlo duhovan, ali može da bude i izraziti hedonista i materijalista… na neki način, Jupiter je „dvosekli mač“ jer vrlo lako možemo da „sklizenmo“ sa tog nekog dobrog puta i da se ogrešimo debelo… zato je on vladar našeg 2 polja i našeg 9 polja… 2 polje : samovrednovanje, materijalno, sve ono što održava telo & um da funkcioniše… 9 polje : sve ono što nas motiviše, zakon, moral, duhovnost, putovanja, spoznaje…


Neptun … još uvek nedefinisan… veruje se da vlada maštom, iluzijama, imaginarnim, fantazijama, nedostižnim, nekim uzvišenim osećanjima, ili pak najduhovnijim delom Duše (i ne, on nije „viša oktava“ Venere kako mnogi veruju… po meni, napr Neptun je Sveti Sava, najviši stepen duhovnosti i ljudskosti koju Duša može da dostigne… tako da Venera koja je okrenuta čistim zemaljskim, opipljivim, materijalnim, telesnim, nikako ne može da bude „viša oktava“ Neptuna)


Definicija Venere u opoziciji sa Jupiterom je :
Tanka linija između dozvoljenog i nedozvoljenog koja se često prelazi zarad ispunjenja želja koje mogu da donesu probleme. Nezadovoljstvo u ljubavi tako može da donese afere, nezadovoljstvo materijalnom situacijom tako može da donese kršenje zakona i ne-fer igru.

Definicija Venere u kvadratu sa Neptunom je :
Razočarenje usled obmane u ljubavi. Zbog prevelikih romantičnih (iluzornih) očekivanja i nerealnih ljubavnih želja, dolazi do hronične potrebe da se traži taj ideal, a nailazi se samo na razočarenje. Stalna potreba da se ispune nerealne želje može neki put i štetno da utiče na status & ugled, ali i na zdravlje.


Venera u opoziciji sa Jupiterom (koji je u sedištu) i u kvadratu sa Neptunom (koji je isto tako u sedištu) nateraće nas da po malo grubo, bolno, padnemo na zemlju, da nam se u toku pada polome naše ružičaste naočare, i sruše kule od snova i želja… i da najednom ogoljeni stanemo ispred ogledala i kažemo sami sebi „a šta to u stvari tebe čini srećnim?“ i da pokušamo da pronađemo istinu.

Potraga će biti bolna, da se ne lažemo… prvenstveno emotivno bolna, propraćena jakim psihičkim (a možda i fizičkim) oscilacijama i transformacijama, jer u isto vreme i Jupiter i Neptun se već duže vreme ‘rvu preko kvadrata i teraju nas da iz korena promenimo neka svoja životna uverenja i potrebe, a sada će sa Venerom, ne samo da nas „istresu iz gaća“ što se tiče pitanja materijalne „sreće“ već i one (važnije) emotivne sreće.


U toku perioda trajanja ova dva (tj tri) tranzitna aspekta, možemo da prođemo kroz period razočarenja, kako u sebe, tako i u druge. Otvoriće nam se oči (tj srce, tj Duša) i videćemo stvari onakve kakve zaista jesu. A one nisu ni romantične, ni strastvene, ni pune avantura i neočekivanih iznenađenja… sve je nekako postalo jednostavno, monotono, dosadno, bezveze… 

Venera želi, Jupiter traži još više i bolje, a Neptun sve pa idealizuje… a svi spojeni napetim lošim aspektima…

Venera počinje da veruje da ona sama više nije dovoljna svojoj lepšoj & jačoj polovini,  počinje da sumnja i u vernost njegovu (njenu) ili ona sama počinje da traži to što joj nedostaje u nekom drugom, sa strane… ili pak Venera počinje da sumnja u svoje kvalitete i vrednosti, jer ne može da nađe posao koji voli i želi da radi, pa tako nema ni finansijsku, stabilnu, zaleđinu da se opusti i živi neki normalni život…

Jupiter širi taj osećaj, širi potrebu da se ispuni ta praznina… a Neptun ih sve zajedno baca na dno uzburkanog okeana i neda im da isplivaju na površinu…

Još teže je onima koji su u potrazi za svojom lepšom & jačom polovinom ili u potrazi za sigurnim izvorom prihoda koji će im pomoći da unesu stabilnost i uvećaju osećanje komfora u dom u kojem žive.

Tek oni se osećaju malim, nebitnim, nevažnim, neprimetnim, nedovoljnim, tek oni počinju da doživljavaju sebe kao potpuni promašaj, jer eto, ono što žele (posao, novac, ljubav…) jednostavno im se neda da imaju, ma šta da oni urade…


Venera u opoziciji sa Jupiterom i kvadratu sa Neptunom ~ zenit prvog 23-06, zenit drugog 24-06, biće propraćen i Mesecom u znaku Riba, koji će dodatno da i Veneru potkači sa kvadratom. 

U prvom čartu vidimo da su aktivni uglovi ~ Jupiter u 1 polju, Venera u 7 polju, Mesec i Neptun u 4 polju, te tako vidimo da će ova opozicija direktno da utiče na naš dom, i odnos sa ukućanima, partnerom, ali i samim domom (ako postoji želja za preseljenjem napr)

Iz drugog čarta vidimo da su opet aktivirani uglovi, ali ovog puta ~ Jupiter u 4 polju, Venera u 10 polju, a Mesec i Neptun u 7 polju, pa tako vidimo da će na tapetu da bude rasčišćavanje začkoljica vezanih za sve ono što je van doma, tj vezano za međuljudske odnose i posao & karijeru & društveni status.


Pa tako, u toku ovog narednog perioda, možemo ajd’ da kažem da budemo posebno skoncentrisani (tj više opsednuti) pitanjima vezanim za novac, posao, društveni status i ljubav.

Po svaku cenu ćemo pokušavati da pronađemo način da dođemo do željenog cilja, a što se više budemo trudili, to ćemo biti dalje od njega.

Ali ne zato što nam to nešto nije dozvoljeno, dato, potrebno, već zato što jednostavno sada trenutno nije vreme da se to nešto i desi & ostvari. Ništa više… strpljenje je majka mudrosti, verovatno nam Više Kosmičke Sile spremaju nešto drugo da nam dođe u susret od onoga što mi sad želimo i smatramo da bez toga ne možemo da živimo… a uskoro ćemo i da otkrijemo šta nam to stiže u susret… vrlo brzo…

A pošto su i Jupiter i Neptun retrogradni, to znači da nas Više Kosmičke Sile vraćaju na nešto što nismo rasčistili sami sa sobom, nismo batalili, nismo odustali, već samo prividno odlučili i kobajagi rekli sami sebi (i drugima) „Ma time ću se baviti neki drugi put, sada mi to više nije važno“… sad je vreme da batalimo neke snove i da stvaramo, druge, bolje…Ako nekoga interesuje prirodna povezanost planeta i polja (Đotiš, ali se ta podela 100% poklapa iz ugla Tradicionalne Astrologije, o kojoj sam pisala upravo što se tiče Venere i Jupitera) nek’ klikne ovde

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.