Leto 2019 astrometeorologija

Leto 21-06-2019 Bgd 17h57 (GMT +2h)

Odmah da napomenem da neki astrološki programi prikazuju Asc na 29° Škorpiona, a neki na 00° Strelca. Isprobala sam 10-tak njih i došla do zaključka „100 ljudi, 1000 ćudi“ pa ću tako ovog puta da analiziram OBA Letnja ingresa.

leto 1


Ako gledamo čart Letnjeg Ingresa sa Asc na 29° Škorpiona vidimo da je vladar Mars u Raku postavljen u 9 polju. Ako se sećate i Proleće 2019  nam je počelo sa Asc na 29° Škorpiona i slabim Marsom, koji je bio u izgonu u Biku, kod Algola…

Akcenat na Vodenim znacima, jer samo Sunce je takođe u Vodenom znaku Raka (ali na sreću, pa ne spaljuje ovaj Mars) i tako imamo veliki Vodeni stelijum u 9 polju : pored Sunca i Marsa, tu su i Merkur i Severni Mesečev Čvor.


Arapske tačke :

• Poplave : 07° Riba i Jupiter retrogradan u Strelcu u 2 polju

• Temperatura & Hladnoća :  23° Bika i vladar Venera u Blizancima

• Kiša : 25° Riba i retrogradni Jupiter u Strelcu u 2 polju

• Oblaci : 24° Bika, odmah pored a.t. temperature & hladnoće

• Vatra (požari) : 23° Strelca u konjukciji sa svojim retrogradnim dispozitorom u 2 polju

• Kvalitet vazduha & Vetrovi : 23° Bika tik pored a.t. Oblaka i a.t. Temperature & Hladnoće

Jupiter topao, vlažan, vazdušni, punokrvan, muški i vrlo povoljan po ljudsku prirodu, jer je sam po sebi umeren i pročišćava vazduh; odakle proizlazi da su vetrovi zdravi, a kiše vrlo korisne za zemlju. On ublažava vrelinu leta i hladnoću zime, umanjuje bolesti, odagnava kuge i potpomaže rast stvari (izvor)

Za razliku od Jupitera koji je veći benefik, Venera je manji benefik. Njena priroda je umereno hladna i vlažna. Kada je orijentalna, tada je topla i vlažna, a kada je okcidentalna, tada je pojačano vlažna (izvor)

Venera i Jupiter su znači vrlo slični, samo što je kod njega sve naglašenije. E, sad ovog puta ona je orijentalna pa će s njene strane sve biti mnogo suvlje i blaže (posebno jer je dodatno i pod sunčevim zracima, pa njen uticaj će generalno da bude baš umanjen) a Jupiter pak je okcidentalan, pa će tako s njegove strane vlaga još više da bude naglašena.

Kako god, vidimo da su naglašeni vlaga i toplo, jer su oni vladari ovih arapskih tačaka.


Vladar Asc je Mars u Raku : Mars po svojoj prirodi je topao i suv (kao i Sunce) ali će sada suvoća biti naglašena jer je okcidentalan. Postavljen u znaku Raka koji je u celini topao, sa ujednačenom temperaturom, sa nestabilnim vetrovitim vremenom (jer je u 3. dekadi)

Imali smo Pun Mesec u Strelcu 17-06 te tako početak Leta će biti „obojen“ melanholičnom fazom (faza opadanja) koja je hladna i suva. U ovom čartu imamo Mesec u Vodoliji u 4 polju. Znak Vodolije je prirodno hladan i vlažan, nalazi se u 3. dekadi koja je vetrovita, koja je vezana i za jake kiše.

Sam Mesec ima trigon sa Venerom i sekstil sa Jupiterom, te tako ovde opet se stavlja akcenat na vlažnosti i većim oscilacijama vremena (pojačani vetrovi i nevreme takođe se najavljuje i zbog Venerinog kvadrata sa Neptunom i opozicijom sa Jupiterom, koji su ovde baš u kvadratu)

Dodatno, ektremne vremenske uslove naravno da će doneti i Južni Mesečev Čvor & Saturn & Pluton u Jarcu u opoziciji sa Merkur & Severni Mesečev Čvor & Mars u Raku.

Uglovi su u fiksnim znacima, a dispozitori su :
• Mars u Raku u 9 polju (on će biti topao i suv jer je okcidentalan)
• Sunce u Raku u 9 polju (aktivirana njegova kolerična priroda, topla i suva)
• Venera u Biku u 7 polju (ona će biti suva i blaga jer je orijentalna, i spaljena)
• Saturn u Jarcu retrogradan u 3 polju (on će biti hladan i manje suv jer je orijentalan) te i ovde vidimo da će u toku Leta biti velikih i naglih promena vremenskih uslova.


Šta imamo još ?

konfiguracije

podaci


Ako pogledamo ovaj drugi čart, sa Asc na početku Strelca, vidimo da se uglovi menjaju, te tako promenljivi znaci prvenstveno preuzimaju ulogu pokazatelja vremenskih uslova.

leto 2

• Asc i Ic u Strelcu i retrogradni Jupiter u Strelcu tu, odmah pored Syzygy (onog Punog Meseca u Strelcu)
• Mc i Desc u Blizancima i Merkur u Raku, okcidentalan u 9 polju u konjukciji sa Marsom.

Kao što rekoh, Strelac je u celini vetrovit i promenljiv. Pošto je sam Asc u 1. dekadi, imamo vlažno vreme sa obilnim padavinama i puno vetra, i velike oscilacije u vazdušnom pritisku.

S druge strane, Blizanci su znak koji je u celini uravnotežen, 1. dekada je vlažna i promenljiva sa naglim nevremenima, jakim vetrovima (a mogući su i jači zemljitresi)

Arapske tačke ne menjaju svoju poziciju puno (za 1° samo) tj dispozitore (pored postavke i samog Sunca i Merkura u malefičnom 8 polju) tako da i dalje imamo naglašenu priču o većim ekstremima što se tiče vremenskih uslova, nagle oscilacije od vrlo suvih i toplih perioda, do perioda jakih nevremena praćeni snažnim vetrom i obilnim padavinama (posebno jer u ovom čartu imamo i sam retrogradni Neptun na vrhu 4 polja, koji ima kvadrat sa Jupiterom)


Od fiksnih zvezda imamo :
• Sunce kod Betelgez ~ ova fiksna zvezda donosi kiše i jake oluje
• Veneru kod Cursa ~ ova fiksna zvezda donosi kišu
• Mars kod Pollux ~ ova fiksna zvezda donosi nagle promene vremena
• Jupiter kod Sabik ~ ova fiksna zvezda donosi nagle promene vremena
• Uran kod Caph ~ ova fiksna zvezda donosi naglašavanje lošeg vremena
• Asc kod Bungula ~ ova fiksna zvezda donosi potrese i nevreme


Sve u svemu, čeka nas zanimljivo i dinamično Leto 2019 godine. Velike oscilacije vremena, od Sahare do tropskih šuma Amazona…

 

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Једно мишљење на „Leto 2019 astrometeorologija

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.