Subota 15. Jun 2019.

Subota 15-06-2019 dan Saturna

Dan nam počinje sa Mesečkom u Praznom Hodu u Škorpionu. Menja znak od podne i prelazi u Strelca. Pred kraj dana imaće samo trigon sa Hironom iz Ovna. Od drugih aspekata imamo na snazi Saturn u sekstilu sa Neptunom koji pak ima kvadrat sa Jupiterom, dok će Merkur imati konjukciju sa Severnim Mesečevim Čvorom.

Noć nam počinje sa snovima koji nas vode negde daleko, u neku zanimljivu avanturu. Mnogo toga ćemo noćas usniti, mnogo toga će nas zbuniti (i vrlo je moguće da ćemo i u toku dana razmišljati o porukama) Više Kosmičke Sile imaju važnu poruku za nas, a odnosi se na naše želje & planove & ciljeve, jer nam uskoro stiže odgovor tj rešenje za njih.

Jutro nam počinje sa sa oscilacijama pospanog lenjivca i marljivog mrava. Započinjemo i po nekoliko poslova u isto vreme, pa onda sednemo, misli odlutaju, pa se onda trgnemo, pa brže bolje završavamo započeto. Svo vreme mobilni neće ćutati maltene ni minut. Stižu poruke, zovu prijatelji, dogovori, pregovori prepucavanja, preganjanja, šale, provokacije, razmena energija (i onih dobrih i onih loših, od svega po malo)

Možda ćemo u tom pregrštu informacija čuti i po neku lošu, koja će nas malo rastužiti (ili blago naljutiti) ali uz razgovor i priču sa drugima, vrlo verovatno da ćemo doći do rešenja kako da ispravimo taj problem.

Od podne novi nalet energije, želje da se sve dovede u red (odličan dan da se napravi reda malo u radnoj sobi, biblioteci napr i taman pronaći odličnu knjigu „za pred spavanje“) Dinamično prolazi lepo vreme, malo nam smetaju vremenski uslovi, ali pronalazimo rešenje i za to.

Možda čak dobijemo poziv da odemo negde, na neko otvaranje, koncert, ili pak dogovor oko večere u lepom restoranu. A možda nas iznenadi lepša & jača polovina sa nekim lepim poklonom (a ako ne on/ona, ondak neko od mlađih ukućana sigurno)

Popodne nam se malo usporava tempo i posla i druženja, pa tako nekako i vreme počinje da „mili“, kao da malo tonemo u neka sećanja i prošlost. Nećemo mi, ali nas nešto vuče unazad. Kreću misli same, slike se pojavljuju pred nama, Duša kao da nestaje u nekom dalekom, neistraženom lavirintu našeg srca…

Nedostajanje za nekim jednostavnijim, manje stresnim vremenima, boljim ljudima, iskrenijim odnosima, strastvenijim ljubavima, nas baca tamo-amo, kao ljusku oraha na uzurkanoj površini vode.

Predveče se raspoloženje malo popravlja, ponovo kreću poruke i pozivi dragih nam ljudi. Ponovo kreće pozitivna razmena energija, te tako ova tuga polako popušta, i ustupa mesto nadi, da će ipak sve nekako, da dođe na svoje mesto. U ovom periodu može da se desi da malo više odreagujemo na hranu ili neko piće (gazirano, previše slatko, gorko…) pa će nam provejavati manji bolovi u jetri & žučki, a možda nam crevca podignu pobunu na brodu Baunti… pa se zato pripazite da ne preterujete u teškoj hrani, odmorite malo organizam (a vi na dijeti pak, malo slobodno zgrešite, neće ništa da se desi)

U večernjim satima tenzija polako popušta, kako sa oscilirajućim raspoloženjem, tako i sa zdravljem. I dalje je po malo prisutna melanholija, ali uspevamo da se izborimo sa njom.

U ovom periodu možemo započeti neku filozofsku raspravu sa nekim, pa bi trebalo da povedemo računa da se ta rasprava ne zahukta previše, jer ovih dana, barem dok ne prođe Pun Mesec, ne valja nikako se svađati i donositi odluke, jer su one generalno sve potpuno bazirane na emocijama i subjektivnom doživljaju, pa bi mogli kasnije jako da zažalimo što smo nešto rekli, obećali ili odlučili…

Zato, bolje knjigu u ruke, ušušajte se lepo u krevetac i pustite mašti na volju, uživajte u dalekim krajevima, putujte u mislima i odmorite Dušu od ovog sivog monotonog sveta makar na kratko vreme.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.