Graha Yuddha Rat Planeta

U toku je Mangal Rahu razmena pogleda sa Shani Ketu ~ mi na zapadu bi rekli opozicija ~ i što se tiče Sideralne postavke ona je aktivna još od 07-05 (pa nije ni čudo što smo eto već dobrih mesec dana „na 3 ćoške“ sa raspoloženjem i što se generalno samo loše stvari dešavaju oko nas)  a Zenit će biti 14-06. i trajaće sve do Letnjeg ingresa (tj do 22-06 kada Mars bude promenio znak)

Sideralna postavka Marsa kada budu egzaktno sklopili opoziciju, tj pokrenuli Graha Yuddha, je 24° Blizanaca, a Saturn 24° Strelca i nalaze se na Mundanoj osi 3/9 Bhava.

Zenit Mangal Shani
Zenit Mangal Shani

Kada se dva prirodna malefika koja se inače međusobno ne trpe ni malo (odnos planeta i njihovo [ne]prijateljstvo) naravno da će taj period biti izuzetno negativan i težak (posebno ako jedan od njih ima uticaja na natalne Grahe)


Gochara Mangal Shani (tranzitni Mars Saturn) kada razmenjuju mržnju donose vrlo agresivan, naporan i neprijatan period svima nama. Ono što će dodatno da „oboji“ ovaj period lošim i negativnim je to što i Mars i Saturn posmatraju Mundano 12 polje, Mars preko svog 4. pogleda, a Saturn preko svog 10. pogleda.


12 Bhava ~ Vyaya Bhava

Ova Bhava je mesto gde možemo da vidimo kakve će gubitke natus da ima u svom životu (bilo kakvi gubici, materijalni, poslovni, porodični, partnerski…)

Ovo je polje gde vidimo koliko je natus čvrst u svojim moralnim načelima, koliko će (ne)svesno da pravi greške naročito na moralnom nivou (prevare, pronevere,  neverstva, krađe…)

Isto tako ovo polje se vezuje direktno za vambračne veze, tj. situacije kada emocije i sexualne potrebe idu protiv ustaljenih zakona i normi društva u kojem natus živi (jer inače 12 Bhava se vezuje za sve „konkrevetne“ situacije, uživanja itd…)

Ova bhava se povezuje sa -5- i -9- na duhovnom nivou, jer se smatra da kada natus doživi velike kataklizmične promene u svom životu nastale zbog njegovih grešaka (12) da ti gubici deluju stimulativno na njega da promeni sebe i shvati svoje greške (pa tako samim tim i ispravi svoju prošlu Karmu, ali i unapredi buduću Karmu)

Iz tog razloga često 12 Bhava nam prikazuje i odlazak natusa na neko usamljeno / izolovano mesto da bi „ispravio sebe“ (u pozitivu : odlazak u manastir, hodočašće… u negativnu : zatvor, bolnica…)

Kako je -6- bhava polje javnih neprijatelja, tako je -12- bhava polje tajnih neprijatelja, a vrlo često to nije niko drugi do sam natus…

Isto tako, 12 Bhava se vezuje za skromnost, poniznost, donacije, pomoć, dobra dela (hodočašće, pomoć starima, bolesnima, životinjama…) ali i za preseljenje takođe (jer mi „gubimo“ dom koji prodajemo, da bi se preselili na neko drugo mesto)


Gochara Mangal Shani tj Graha Yudda nam tako donosi period gubitaka, odricanja, kazni, problema zbog ljubavi, sve ono što želimo (a možda i ne treba da imamo) nas sad izuzetno skupo košta.

Graha Yuddha donosi konflikte, bes, sukobe, opasnosti, kako po ljude, tako i po samu Zemlju, pa tako kod ljudi imamo česte sukobe, svađe, tuče, ubistva, dok s druge strane imamo poplave, požare, zemljotrese itd… jer se smatra da Mars Saturn kada su (negativno) povezani donose probleme tipa mentalnih bolesti, poremećaja, podvojene ličnosti itd… te tako na Munadnom nivou oni donose kataklizmične događaje koji se ni malo ne očekuju u tom delu Sveta ili pak godišnjem periodu.

U Đotišu se ova kombinacija smatra vrlo izazovnom, posebno jer su na osi Blizanac & Strelac, a ova će dodatno posebno da bude napeta jer su u igri još i Rahu i Ketu (Glava i Telo Demona) koji su isto tako prirodni malefici i koji su u svom sedištu u ova dva znaka.

U ovom ratu planeta, uslovno rečeno „pobeđuje“ ona planeta koja ima manju (nižu) ekliptičku longitudu. Longituda Marsa je 84°47′ Latituda 1°10′, longituda Saturna 264°51′, latituda 0°21′ ~ ovde vidimo da je Saturn taj koji je bliži ekliptičkoj osi.

Pa tako, na Mundanom nivou mogu da uvećaju broj bolesnika vezanih za mentalne bolesti (bilo koje) kao i leukemiju, kancer, multipleks, paralizu, Alchajmer / Parkins (posebno kada je u priči i Merkur ~ kao u ovom Mundanom čartu) na žalost…


Šta možemo da očekujemo od ove dve planete kada je reč o našem natalu tj našem životu?

Ako u svom natalu imate Mangal Dosha ili pak postoji pogled između Marsa i Saturna, naravno da ćete itekako osetiti Graha Yuddha.

Takođe, osetićete ali ne toliko negativno ako vam ili Mars ili Saturn posmatraju neku vašu natalnu planetu (kritičan pogled Marsa je 8-mi, a Saturnov 3-ći da se podsetimo)

Ili pak, vidni negativni uticaj će Graha Yuddha imati na vas ako ste u Dasha Marsa ili Dasha Saturna (planetarnim periodima)

A takođe, ako su ili Mars ili Saturn malefici za vaš natal, takođe ćete osetiti negativno dejstvo ovog planetarnog rata.


Sve u svemu… loš i težak period… ali ono dobro je to, što je on već sad pri svom kraju, još samo malo da izdržimo. Pošto je u ovom planetarnom ratu Saturn „pobednik“ vidimo da ćemo kroz sve ove teške, naporne, opasne situacije, gubitke, troškove, probleme, tugu, patnju, koja traje zadnjih (barem) mesec dana, mi skoro nesvesno odrađivati mnoge svoje karmičke greške, kako prema drugima, tako i prema nama samima.


Remedijalne mere u Đotišu postoje kako bi se neutralisale neke loše postavke planeta. Pa tako, remedijalne mere vezane za Mangal Shani Graha Yuddha su :

Remedijalne mere za Mangal :

• post Utorkom
• prineti Bogu Hanumanu vermilion
• pomagati braći (rođenim, ili daljnjim)
• davati (kupovati, poklanjati) odeću crvene boje sestrama, tetkama, ujnama, strinama (svim ženskim rođacima)


Remedijalne mere za Shani :

• brinuti o kravama 43 dana
• sipati ulje senfa (ili alkohol) u zemlju svako jutro tokom izlaska sunca 43 dana za redom
• poklanjati hleb (chapatis) napravljen sa uljem senfa psima i kravama
• prinositi donacije svega što je napravljeno od gvožđa


Pošto su u igri i Rahu i Ketu :

Remedijalne mere za Rahu :

• prosuti 400gr pšenice ili ječma u tekuću vodu (kanal, reka…)
• spremite crveno sočivo & rotkvice za osobe koje rade za vas (napr kućna pomoćnica isl) i kad god možete pomozite im u radu
• jedite svoje jelo pored vatre (kamina, ognjišta)
• bacite crveni ugalj u tekuću vodu
• držite vrećicu ili smeđeg šećera ili suve kelerabe ispod jastuka
• obavezno tokom jela koristite srebrnu tacnu kockastog oblika
• okupajte se u svetoj vodi & reci


Remedijalne mere za Ketu :

• udomite crnog ili belog psa, ili hranite pse lutalice (SAMO crne ili bele!)
• darujte (nahranite) sa 100 hlebova pse (lutalice)
• darujte kravu & mleko & sezamovo seme u humanitarne svrhe (ili prosjacima)
• stavite kesar od šafrana na čelo
• nosite zlatne minđuše (ako nemate bušne uši, onda zlatni nakit)
• svakodnevno se klanjajte i darujte Božanstvo Ganešu (Ganesh pooja)

 

Molitva Bogu Ganeši

“Gajaananam bhootaganaadisevitam
Kapittha jamboophala saara bhakshitam;
Umaasutam shoka vinaasha kaaranam
Namaami vighneshwara paada pankajam.”

„Klanjam se lotos stopalima Ganeše, sina Uma,
Uništitelja svih žalosti, jada i tuga.
Onom kojem služe svi ostali Bogovi i Elementali,
Onom koji crpi svoje postojanje iz Kapittha-Jarnbu voća“

LRry

2 мишљења на „Graha Yuddha Rat Planeta

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.