Ravel Bolero i Venera sa Plutonom

Danas na Nebu se dešava trigon izmedju tranzitne Venere u Biku i tranzitnog retrogradnog Plutona iz Jarca. Uz ovaj Mlad Mesec koji dolazi posle njih, ovaj nebeska postavka me nekako asocira na Ravelov „Bolero“… korak po korak do strastvenog vrhunca…

veneratrigonpluton

Da se podsetimo ko je ko…

Venera je rođena iz mora, a nastala je iz testisa Boga Neba Cela, kad ga je kastrirao njegov sin Saturn.  Venerin muž je ružni Bog-kovač, Vulkan, a ljubavnici su joj Mars, koji je Vulkanov pravi brat, kao i Merkur i Bakus, koji su Vulkanova polubraća. 

Vulkan je svoju majku Junonu privezao za zlatni tron, a oslobodio je tek kad mu je Venera data za ženu.  Venera sa Marsom ima Kupida, Timora, Formida i Konkordiju.  Venerin sin je i Eneja, praotac Rimljana. 

Jedan od njenih epiteta, Venus Urania, pokazuje kako je ona i nebeska božica, jer je Uran grčki Celov pandan. Venera je Bakusu rodila Mutinusa Mutunusa. Kad god Venera spava sa Marsom, Vulkan se ljuti i nastaju erupcije Etne.


Pluton je sin Ops i Saturna, brat Veste, Junone, Cerere, Jupitera i Neptuna, unuk Cela i Terre.  On je stariji od svoje braće, ali mlađi od sestara.  Saturn je progutao svako svoje dete, osim Jupitera, kojeg je Ops sakrila. 

Kad je Jupiter postao kralj, zavladao je Nebom, Neptun je dobio More, a Pluton je dobio Podzemlje. Braća su Cereri dali površinu Zemlje za vlast. 

Pluton je vladar podzemlja, koje se zove Had. Njemu dolaze duše mrtvaca. Pluton tj Had je obično na slikama prikazan sa štapom i kacigom koja ga čini nevidljivim, a društvo mu pravi troglavi pas Kerber.

Tako da ako gledamo tom logikom, oni su i više nego slični (makar u nekim stvarima, posebno temperamentu) jer Venera tako Plutonu dodje tetka (Saturn mu je otac, a ona je njegova polu-sestra) Na neki način u toku je nebeska & mitološka španska serija…


Pa tako Venera u trigonu sa Plutonom donosi odnos, koji dolazi prvo iz površnog poznanstva, možda čak na početku i netrpeljivosti & nepoverenja & pa i straha čak, koji vremenom prerasta u prijateljstvo, i koji vremenom transformiše obe strane toliko da steknu maksimalno poverenje jedno u drugo, dovoljno jako da se oslobode i otvore prema onoj drugog osobi, bez obzira koliko (možda) to što imaju u sebi delovalo strašno i odbojno (mnogo puta, desi se čak prijatno iznenadjenje) donese oboma jednu neverovatno jaku i skoro na neki način i besmrtnu ljubav, prožetu vrtoglavim strastima i neverovatnom snagom.


Oboje su specifični, svako na svoj način, različiti, a opet nekako slični. Venera planeta lepote, kreacije i ljubavi, stalno u želji da stvori nešto opipljivo iz svojih misli, dok Pluton pak poseduje iskonsku snagu koja se manifestuje kroz smrt i ponovno rađanje. Sama Venera u Đotišu je i Gospodarica Demona, te tako opet „ispod Mire 100 đavola vire“ itekako se uklapa u kontradiktornu narav ovog Plutona.

Venera donosi materijalni preobražaj misaone kreacije u opipljiv predmet & čin, dok Pluton donosi najdublji čin transformacije čoveka, njegove smrtne ljušture (tela) i njegove Duše.


Venera u Biku želi maksimalno da uživa u životu, ljubavi, hrani, lepoti, da stvara, da uživa, da drema međ’ poljskim cvećem ispod ogromne krošnje drveta (i da joj po mogućstvu iće i piće budu pri ruci)

Ona će se maksimalno potruditi da joj ne fali ništa u životu, povremeno će biti i vrlo sebična… ako je sebično da se prvo sredi sopstveni život, pa tek onda da se pomaže drugima, jel? Po meni, to nije sebičnost, već samo dobra organizacija prioriteta… i lepo će umeti da sprovede svoje ideje u teoriju, jer ona ipak želi opipljivo da bude sve oko nje, da može još više da uživa u tome (dodir je ovde izuzetno izražen i jako potreban Veneri koja je postavljena u znaku Bika)


Pluton u Jarcu pak je fanatik višeg nivoa. On pak želi da se dokaže, da vlada, da bude najbolji, Jarac je vrlo ambiciozan znak, a Pluton u svojoj tami će naći odlične metode kako da ispuni Jarcu želju da uspe u životu.

Ovaj Jarac lepo „hladi“ Plutona i daje mu još veću želju za kontrolom i dominacijom, stabilnost mu je povećana, okrenutost ka cilju još više naglašena. On ne voli da mu bilo ko „visi nad glavom“ i uvek će se truditi da sve perfektno zna i ume, da bi mogao da zadrži status „sam svoj gazda“. Zbog Hadove kacige koja ga čini nevidljivim, tako će i ovaj Pluton da pomogne da na neprimetan način zagospodari bilo kojom situacijom ili osobom koja mu je „zapala za oko“ i čak možda stvori situaciju Stokholmskog sindroma u odnosu sa nekim ljudima…


Šta će nam ovo dvoje i njihov aspekt trigona doneti? 

Pa doneće nam zasigurno određeni fanatizam u privatnim odnosima, mogu takođe i da nam donesu i fanatizam što se tiče želje za poslovnim uspehom (zarad statusa, ali i novca zbog ovog nastupajućeg Mladog Meseca kod fiksne zvezde Aldebaran) i fiksaciju na maksimalno poboljšanje komfora i osećanja sigurnosti.

Svima nama kojima će ovo dvoje da aktiviraju natalno 1-5-7-9 polje možemo u narednom periodu ili da doživimo transformaciju kroz neki vrlo specifičan i nadasve čudan (a možda i neodobren od strane okoline) odnos ili situaciju, ili pak ćemo imati mogućnost da svoju strast i kreativnost usmerimo ka profesionalnom izdizanju iz kruga naših kolega i da tako dokažemo sebe u najboljem mogućem svetlu. 

Ovo je dobar aspekt kako za ljubav i obnavljanje strasti i intimnih dešavanja u „4 zida“ ali u isto vreme je i odličan period za finansijsku regeneraciju našeg novčanika (pa tako i samog statusa u društvu)


Naravno, zbog same postavke u Mundanom čartu u trenutku samog sklapanja trigona, vidimo da će biti naglašeno 1 polje (mi sami, naše telo, um, karakter, navike) i 8 polje (sve ono što mora da se transformiše, umre, zaboravi, kako bi ustupilo mesto nečem novom u našem životu) a ono dodatno interesantno, što i potvrduje da će ovaj period naredni da bude „obojen“ zabranjenim i neshvaćenim ljubavima, je naravno postavka same Venere u 12 polju (sve ono što je pod uticajem naših nezajažljivih želja, sve ono što kad-tad moramo da izgubimo, ili zbog čega ćemo ceo život da patimo) a s druge strane sam Pluton je u konjukciji sa retrogradnim Saturnom i Južnim Mesečevim Čvorom.


Tako, vrlo je moguće da će u ovom periodu mnogi od nas ponovo da imaju posla sa bivšim ljubavima koje u datom trenutku nisu mogle da zažive zbog protivljenja roditelja / okoline, ili zbog prevelikih društvenih / ekonomskih / intelektualnih razlika među njima ili je pak neko od njih bio zauzet, ili je posesivnost i ljubomora previše kvarila taj odnos, ali ovog puta, u pitanju će biti i odrađivanje velikih i važnih karmičkih grešaka koje mi imamo prema tim osobama, tj te osobe prema nama.

Takođe, i sam Mlad Mesec će odigrati veliku ulogu, jer Mundani Asc se i nalazi upravo u znaku Blizanaca. Al o tome u drugom tekstu…

Do sledećeg čitanja

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

Dobrodošli
http://www.dnevnikastrologa.com

Ako želite da saznate
šta će Vam doneti Venera i Pluton

ili pak želite neku drugu astrološku konsultaciju

javite se i iskoristite akcije & popuste koji su u toku

SMS & Viber & WhatsApp : +381611704231

ili na e@mail : astrokonsultacije@gmail.com

Једно мишљење на „Ravel Bolero i Venera sa Plutonom

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.