Kuda plove misli moje

Tranzitni Merkur u znaku Raka 

Merkur je planeta koja vlada našim mislima, idejama i načinom komunikacije sa drugima, naš Um, IQ, logika i „crno na belo“. Znak Raka jeste osećajan, ali nije nerealan, već samo dopušta da na njegovo razmišljanje povremeno utiču i njegove emocije i osećanja.

Primećujemo da se u Tradiciji Merkur povezuje sa verom i ljubavlju prema Bogu, dok se u modernoj astrologiji to isključivo pripisuje Jupiteru. Povezanost Merkura sa verom u Boga uopšte ne treba da čudi, ako imamo u vidu činjenicu da on upravo povezuje Boga i čoveka bilo preko nauke ili divinacije ili neke druge stvari. Za razliku od Jupitera, Merkur predstavlja veru u svakodnevici, njenu praktičnu primenu kroz propovedi, rituale ili simboličke predmete. Bonati upravo zato navodi kako dobro postavljeni Merkur može označavati osobe koje imaju dobru veru i koje će odlaziti u hramove i crkve.

Izvor

Pa tako, kada tranzitni Merkur bude uplovio u znak Raka, dobijamo jednu zanimljivu energiju koja balansira izmedju razuma i osećanja u našem životu (naravno pod uslovom da taj tranzitni Merkur nema loših aspekata sa nekom našom natalnom planetom) jer sam znak Raka je po Tradiciji : flegmatičan, ženski, noćni, letnji (kolerična sezona) tropski, kardinalan, pokretni, okrenut Severu, plodan, nepredvidljivog ponašanja (plima i oseka Meseca) vrlo suprotan od vatrenog Marsa, zar ne?

Merkur u Raku je praktični kreativac, on stvara umetnost koja može da bude korisna svima, on ne gleda na Svet oko sebe deleći ga na nižu i višu klasu, neuke i učene, bogate ili siromašne, on ispred sebe vidi čoveka i to je sve.

Ovaj Merkur se trudi da i uštedi, ali i da ugodi sebi. On se trudi da prenese tačne informacije, gleda da pravi jednostavne planove, ima puno želja, ali opet gleda da ispuni i tuđe, ali nikada pre nego što uredi sebi život po njegovoj volji.

Detaljista, ali na kreativan način, neki put odskače od okoline sa svojim neobičnim pristupom nekom problemu, posebno kada ga reši na vrlo kreativan i neočekivani način. U isto vreme odličan matematičar / ekonomista / političar i s druge strane, u isto vreme i slikar / muzičar / umetnik. 

On uvek gleda da spoji  tradicionalno i moderno (iako baš i nije preterano naklonjen novim stvarima, on poštuje novitete, ali će se držati „proverenih stvari“ ipak…)

Voli svoj dom i porodicu, korene i poreklo, ali u isto vreme, ovaj Um najviše od svih želi da putuje i istražuje svet oko sebe. 

Da se on pita, najverovatnije bi pokupio svu svoju familiju, spakovao ih na brod i tako zajedno putovao po Svetu. Na tom brodu bi razvio robno-robnu (novčanu) trgovinu, svi bi imali svoj neki zadatak i svi bi bili srećni i zadovoljni.

Ne treba da zaboravimo da je znak Raka pod vladavinom Meseca, najbrže planete u Zodijaku, pa tako i ovaj Merkur često menja mišljenje, raspoloženje, stalno pravi nove planove, analizira, računa… i ima veliku potrebu za promenama & putovanjima.

Dok bude putovao kroz znak Raka, tranzitni Merkur će imati nekoliko aspekata  sa drugim tranzitnim planetama :

• sekstil sa Uranom iz Bika

• kvadrat sa Hironom iz Ovna

• opoziciju sa retrogradnim Saturnom iz Jarca

• konjukciju sa Severnim Mesečevim Čvorom

• konjukciju sa Marsom

• opoziciju sa retrogradnim Plutonom iz Jarca

Sve u svemu, dok tranzitni Merkur bude bio u Raku, imaćemo želju da se posvetimo porodici i svom domu, u isto vreme želećemo da obezbedimo sigurnost i stabilnost, kako emotivnu u odnosu na drage nam osobe, tako i materijalnu & stambenu & poslovnu.

U zavisnosti od natalnog polja kroz koje bude plovio, donosiće nam važne informacije, vesti, ljude, koji će svako na svoj način da nam pomogne (uz dobre aspekte sa našim natalnim planetama) ili pak odmogne (ako ima loših aspekata sa našim natalnim planetama)

Do sledećeg čitanja
pozdrav od
Šmišonje Večitog Putnika

Једно мишљење на „Kuda plove misli moje

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.