Ko čeka, taj i dočeka

Krajem Maja 2019 imamo aspekt sekstila između Venere u Biku i retrogradanog Neptuna iz Riba i odmah posle toga, trigon između Venere u Biku i retrogradnog Saturna, kao i Južnog Mesečevog čvora i Plutona u Jarcu.

Prošle godine u Aprilu Venera iz Bika se isto tako družila preko sekstila sa Neptunom iz Riba (i u isto vreme imala trigon sa Marsom iz Jarca koji se nalazio na ekvidistancu između Saturna i Plutona iz Jarca) a ovog puta društvo će opet da im prave i Saturn i Pluton.

Prošle godine isto u Aprilu Venera se družila sa Saturnom, isto preko trigona (isto Venera bila u Biku, Saturn u Jarcu) a posle su obnovili susret u Julu, al ovog puta im se u toj priči pridružio i Uran koji samo što je ušao u znak Bika.

Te tako, nastavlja se saga ovih planeta, i donosi nam zanimljiv i vrlo dinamičan period… naravno, posebno na ljubavnom planu…

venerasaturn

Ljudi će uvek stići u pravo vreme

ali samo na onim mestima

gde i treba neko da ih čeka

Na početku meseca, Venera je imala kvadrat sa retro Saturnom, te tako ovog puta, posle te svađe, njih dvoje se mire preko benefičnog aspekta trigona. I ovde će Uran čak zajedno sa Mesecom se umešati u ovaj trigon, što će samu smirenost Zemljane priče između Venere i Saturna i njihovo potencijalno pomirenje malko uzdrma i da izbaci iz šina.

Trigon Venere i Saturna, posebno u Zemljanim znacima, donosi nam dugo željenu stabilnost i sigurnost u namere i osećanja naše lepše & jače polovine.

Za one koji traže ili tek su započeli emotivni odnos, ovo „znak pored puta“ za njih da im stiže u susret, tj da je to ljubav koja će trajati dugo (posebno ako ove dve planete sklapaju benefične aspekte sa ličnim planetama ili pak su na neki način povezani sa 5 – 7 poljem u natalu) uz naravno pozitivan dodatak ~ obostrani aspekt sa Neptunom iz Riba koji će dodatno da pojača i produbi emocije i koji je dodatno u konjukciji sa arapskom tačkom Karme.


Ovo je aspekt koji vraća stare ljubavi, donosi pomirenja, produbljuje emocije i budi sećanja na prošloživotne ljubavi koju smo imali sa našom sadašnjom lepšom & jačom polovinom. Da, naravno, ovde su u pitanju snažne karmičke ljubavi, prvenstveno zbog Saturna kao Gospodara Vremena i Karme, koji je još i retrogradan, pa još i u konjukciji sa Južnim Mesečevim Čvorom (karmički »kofer« koji naša Duša nosi sa sobom kroz sve naše prošle živote)

Prvenstveno najlepša osobina ovog aspekta je to što se ljubavi koje se dešavaju pod njegovim uticajem, se baziraju prvenstveno na prijateljstvu, poverenju, poštovanju iz koje posle nekog vremena izrasta najsnažnija i najtrajnija ljubav moguća (nešto što je malko počelo da nestaje u ovom našem brzom modernom vremenu i dobilo zamenu u napr ljubavnim odnosima gde postoji veća & velika razlika u godinama, jer se od druge strane traži zrelost koju vršnjaci možda i nemaju)


Ali… da, ono čuveno ALI... ništa ne može baš da bude tako sve savršeno… vidimo iz Mundanog čarta da je ovaj trigon propraćen ne samo Mesec konjukcija Uran u Biku na samom vrhu Mundanog 7 polja, već i opozicijom između Merkura u Blizancima i retrogradnog Jupitera u Strelcu na osi 2/8 polja.

Šta nam te planete poručuju? Poruka je jednostavna ~ jeste ljubav važna, ali ne treba izgubiti tlo pod nogama i insistirati na njoj. Mnoge stvari će sad da budu drugačije od onoga što osećamo (tj želimo da nam se desi) već moramo da vidimo (konkretno delo, konkretna manifestacija emocija) da bi potvrdili istinitost tih (emotivnih) izjava. Ovo naravno razbija komcept romantike, ali nas ipak čuva da ne napravimo grešku u koracima.


Sa one praktične strane, ovaj trigon nam donosi stabilizaciju što se tiče prihoda i situacije na radnom mestu. Mnogi će u narednom periodu pronaći posao koji su toliko dugo tražili, neki će napokon dobiti unapređenje ili povišicu, mnogi će uspeti da podignu kredit i da ili renoviraju svoj dom ili čak i da kupe svoje sopstveno „mesto pod suncem“. Odličan period za ulaganja u nekretnine, kupovinu vrednih stvari za dom, da bi se polako i sigurno (trajno)  poboljšao komfor i udobnost (pridavanje posebne pažnje i određenom, umerenom, luksuzu) Možda će neki da iskoriste ovaj trigon i da porade na svom samopouzdanju, izgledu, ponašanju, navikama.


Lep film koji se uklapa u ovu priču… i još lepša muzička numera

2 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.