Sreda 15. Maj 2019.

Dan Merkura, 15-05-2019 Sreda

Danas na nebu imamo tranzitni Mesečak u Vagi, koji će imati samo aspekt sa Hironom iz Ovna, dok će dominirati aspekt između Sunca u Biku i Plutona u Jarcu. Takođe, Venera nam danas prelazi u znak svog sedišta, znak Bika.

Današnja Sreda nam donosi zanimljive i dinamične snove. Skoro kao snevanje na javi. Snovi će biti pod uticajem potisnutih emocija i osećanja koja su možda bila povređena pre neki dan, i to će se sad manifestovati kroz naše snove. Poruka će biti naravno tako i vezana za stiuaciju ili osobu koja u nama budi određene emotivne reakcije koje često ne možemo da kontrolišemo.

Mesec u Vagi koji ima aspekt sa Hironom iz Ovna u toku dana će nam doneti želju da se žrtvujemo za nekoga ko je nama važan, pa čak i ako će to na neki način da nam ugrozi ugled, komfor, pa i ustaljeni način života.

Susret sa osobama koje su imale velike emotivne teškoće, pa čak i traume, razgovori koji se okreću rešavanju emotivnih rana, i motivacija ka izlečenju i rasterećenju od preživljenog razočarenja & bola. Dan kada ćemo i mi sami da preispitamo naš emotivni odnos koji imamo sa nekim, da li je ono što je dobro za nas, dobro i za tu osobu (i obrnuto) ili ne.

Od podne kreću lepe nove snažne energije Venere koja je prešla u znak svog sedišta. Od danas će nas pratiti želja da učinimo svoj život boljim i kvalitetnijim, a i bićemo i u mogućnosti da to i ostvarimo, jer ovu Veneru prati i aspekt između Sunca i Saturna. Ovo dvoje donose izrazito naglašen osećaj odgovornosti, ispravnosti, iskrenosti, poštovanja zakona i pravila, ali i prenošenje životnog iskusta sa „kolena na koleno“, pa će tako današnji dan biti okrenut domu i porodici, umanjenju generacijskih razlika i uspostavljanja kompromisa koji svima mogu da poboljšaju kvalitet života.

U popodnevnim časovima možemo osetiti određenu nervozu i misli nam mogu biti po malo „tu i tamo“. To je iz razloga jer i tranzitni Mars se polako sprema da promeni znak i pređe u znak Raka (sutra u ranim jutrarnjim časovima) a i sam tranzitni Merkur počinje polako da sklapa aspekt sa Neptunom (sutra zenit)

Naravno, i sama postavka Meseca koji polako kreće Spaljenim Putem uneće nam dodatni nemir u večernjim časovima. Puno novih energija sa kojima treba da izađemo na kraj. Ako stignu neke vesti & informacije od nekuda, prvo ih proverite sa još nekim, pa tek ondak donesite sud o njima (i situaciji & osobi koja je vezana za njih)

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.