Četvrtak 09. Maj 2019.

Jupiterov dan, 09-05-2019, Četvrtak

Danas nam dan počinje sa Mesečkom u svom sedištu, znaku Raka, koji će tek popodne tj uveče da se druži sa Suncem preko sekstila, sa Severnim Mesečevim Čvorom preko konjukcije, sa Neptunom preko trigona, sa Saturnom preko opozicije, Sunce će takođe da se druži lepo preko laganog sekstila sa Neptunom, a Venera preko dinamičnog vatrenog trigona sa Jupiterom, ali u isto vreme i žestokim kvadratom sa Plutonom.

Zanimljiv Četvrtak, puno različitih energija koje će nas nositi na svojim krilima ceo dan, a noć i snovi će nam proteći u energijama ovog Mesečka u Raku. Ili ćemo da sanjamo sve i svašta ili uopšte nećemo sanjati ništa (sve zavisno gde nam je u natalu ovaj Mesečak u 1. dekadi Raka) Za one koji budu sanjali (i zapamtili) poruka sna će biti vrlo verovatno vezana za posao & dogovor oko novca ili pak jednog člana porodice i njegovo zdravlje.

Ostatak dana do predveče će nam proći pod uplivom kako Sunca u sekstilu sa Neptunom, tako i pod uticajem Venere koja je na klackalici između Jupitera i Plutona.

Sunce u sekstilu sa Neptunom, Sunce u zemljanom Biku i Neptun u svom sedištu, u Ribama. Simbolika ovog aspekta pokreće našu maštovitost i kreativnost. Aspekt koji nam daje mogućnost da se „probudimo“ i da nešto što je bilo skriveno u nama otkrijemo i materijalizujemo. To izgleda kao kada nešto što je bilo maglovito i nejasno odjednom postane sasvim jasno i vidljivo, kao kada se sunčevi zraci probiju kroz maglu i rasprše je pa ugledamo ono što je pre toga bilo sakriveno.

Te tako, ovaj tranzitni aspekt ovih dana nam može otkriti neku tajnu, razjasniti neku nedoumicu & situaciju, omogućiti da konkretizujemo neku ideju i možda čak i lepo profitiramo od nje. Takođe, može nam stvoriti uslove da uživamo u lepim sitnim životnim radostima i da ih vidimo na pravi način, srcem, a ne samo očima. Napr. da uživamo u nekom umetničkom delu, koje smo mi sami stvorili, ili baš posetimo neku galeriju, muzej, ili da slušamo muziku, plešemo, pevamo ili da pak odemo baš na neki koncert… Ovo je aspekt spontanog stvaranja, koja spaja racio & praktiku i kreativnost & maštu, aspekt koji spaja ljude i situacije i donosi lepe lagane energije poštovanja i ljubavi.

S druge strane, ova Venera će nam ovih dana doneti zanimljive situacije. Imala je već kontakt sa Saturnom i Mesečevim Čvorovima, sad pak sa Jupiterom i Plutonom.

Venera trigon Jupiter se smatra aspektom velike sreće, jer ne samo što je aspekt trigona dobar, već i zato što su i Venera i Jupiter pozitivne planete (Jupiter „velika sreća“, Venera „mala sreća“) Te tako ovih dana će na snazi da bude ovaj vatreni trigon. Na prvi pogled sve će biti dobro, optimizam i Vera jačaju, sve se posmatra kroz prizmu „biće to sve dobro na kraju“… ali, ipak ne treba zaboraviti da je ova Venerica u znaku njenog izgona, pa tako, ona i da hoće & može, trenutno nije u poziciji da nam donese nešto lepo. Izgon vam je sve za 180° od onoga što hoćemo & želimo & očekujemo, pa tako uz ovaj retrogradni Jupiter, ovaj trigon nas u stvari podseća da nam ništa neće pasti s neba (iako tako situacija deluje) već da i mi moramo da uložimo trud da bi se nešto desilo (pametno i lepo)

S druge strane, Venera u kvadratu sa Plutonom, koji je isto tako retrogradan, ovih dana nam donosi podsetnik da ne smemo da sumnjamo, da budemo posesivni, ljubomorni… ni prema kome, niti vezano za bilo koju situaciju. Ovaj tranzitni aspekt nas podseća napr na Yin i Yang priču ~ u svakom crnom ima zrno belog… ili pak na onu lepu priču o 2 kutijice tj uči nas da obnovimo svoje vrednosti i samopouzdanje, da nikad ništa u životu nije trajno, ni ono lepo, a ni ono ružno. Ovaj tranzitni aspekt nas ovih dana uči i da se ne vezujemo ni za koga, niti za bilo šta materijalno, jer opet… sve je prolazno u životu. Uči nas da ne budemo fanatični, već uporni, uči nas da volimo, ali ne i da sagorimo zbog nekoga, da opraštamo, ali da ne zaboravimo, već da naučimo nešto iz toga…

U toku popodneva i sam Mesečak će imati pune ruke posla, družiće se i sa Suncem i sa Neptunom, Saturnom, i sa Mesečevim Čvorovima. Tako, popodne, predveče, veče će nam biti ispunjeno lepim zanimljivim razgovorima sa dragim nam osobama, možda i novim prijateljima, puno toga ćemo moći da čujemo novog, lepog, zanimljivog. Jeste da će nam ova tranzitna kombinacija doneti još kiše i hladnog vremena, ali taman ćemo imati opravdanje da se ušuškamo u omiljenu fotelju, ogrnemo se našim divnim mekanim ćebencetom, skuvamo sebi toplu čokoladu, uz neki keksić ili kolač i da utonemo u predivni svet muzike i neke dobre knjige, uz povremeno lutanje po lavirintima prošlosti zbog onog retrogradnog Saturna…

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.