Sreda 08. Maj 2019.

Dan Merkura, 08-05-2019, Sreda

Ovaj Merkurov dan nam počinje sa Mesecom u Blizancima koji završava opoziciju sa Jupiterom i ide u konjukciju sa Marsom, biće u društvu fiksne zvezde Alnitak, posle ulazi u Prazan Hod, pa oko podneva prelazi u znak svog sedišta, znak Raka, te će tako u toku popodneva imai sekstil sa Merkur konjukcija Uran na 03° Bika kod fiksne zvezde Mesarthim. Venera završava kvadrat sa Saturnom, a pred kraj dana Sunce ide u sekstil sa Neptunom.

Tako će današnja Sreda da nam počne sa po malo nervoznim i šušumigastim snovima. Moguće je da ćemo teško zaspati, a i sam san će nam biti lagan, pa ćemo se često i buditi. Poruke sna neće biti, jer će najverovatnije samo potisnut stres da ispliva na površinu i da nam on tako „oboji“ ove naše sne.

I samo jutro i prepodne će nam biti pod uticajem ove konjukcije, ali će težina i malefičnost njenog uticaja naravno biti mnogo umanjena jer sam Mesec će biti u PH… Oko podne nove energije Mesečka u Raku će nam doneti bolje raspoloženje, a i emocije će nam se koliko toliko smiriti. Naravno, ne treba misliti da neko sa Mesecom u Raku je majstor Zen-a samo zato što je Mesec tu u sedištu… pa tako isto važi i za tranzit.

Mesec je stalna plima i oseka, on je naš Večiti Putnik, pa tako postavka u ovom znaku je sve samo ne mirna, tiha, inertna, zatovrena u „4 zida“ kako mnogi misle. Ok, ovaj tranzit će nam doneti želju da neke svoje situacije iz naša „4 zida“ zadržimo za sebe, ali isto tako s druge strane, ovaj Mesečak će nas vući da izađemo iz ta „4 zida“ i uživamo u lepotama života, planiramo ili odemo na neki put, u goste, da prošetamo parkom… samo da ne budemo kod kuće.

Dodatno, popodne kada Mesečak bude se spojio sa Merkurom koji ima već konjukciju sa Uranom i to baš na 03° Bika (stepen egzaltacije Meseca) možemo očekivati da će ova šušumigasta Sreda najednom da oživi i da nas možda čak malo protrese iz pantalona…

U šali konjukcija prozvana „udar groma iz vedra neba“… iako, pošto je u Biku, teško da je toliko vedro nebo bilo, samo što to mi nismo možda primetili… setih se Radovana III i njegove čuvene „smrčilo se ko da će…“ znate već…

Naravno, pored očigledne promene vremenskih uslova, ova kombinacija Mesec Merkur Uran mogu danas u popodnevnim i večernjim časovima da nam donesu i neočekivane posete, pozive, vesti, sve što je okrenuto domu & porodici, nekim davno planiranim promenama, na koje smo zaboravili ili smo digli ruke od toga uplašeni potencijalne reakcije okoline ili samim ishodnom te promene koju bi učinili.

Naravno, pod ovim aspektom iako vreme deluje dobro, ne bi trebalo da donosimo odluke (posebno ne dugoročne) ali treba obnoviti neke stare ideje i planove, možda neke želje i nade… ponovo ih analizirati i probati, te će tako ovaj tranzitni aspekt lepo da nam pomogne da iz nekoliko novih uglova sagledamo sve i možda čak pronađemo najbolje rešenje kako da dođemo do cilja.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.