Utorak 07. Maj 2019.

Masov dan, 07-05-2019, Utorak

Dan nam počinje sa novim energijama Merkura koji je prešao u znak Bika, Mesec je u 2. dekadi znaka Blizanaca koji će odmarati do popodne, Venera se odvaja od kvadrata sa Severnim i Južnim Mesečevim čvorom i sprema se da sklopi kvadrat sa retrogradnim Saturnom. Popodne Mesec će imati i kvadrat sa retrogradnim Neptunom, predveče će imati sekstil sa Venerom i pred sam kraj dana će imati opoziciju sa retrogradanim Jupiterom.

Sa Mesecom u 2. dekadi Blizanaca (koja je pod vladavinom Jupitera) snovi će nam noćas biti živopisni, na momente potpuno nerealni, nelogični. Previše informacija se može pojaviti i pola od toga i možemo da zanemarimo. Ma koliko snovi budu bili na prvi pogled komplikovani i da imaju više poruka u sebi, oni će samo da šalju poruku vezanu ili za neki manji dobitak ili dobijanje nekih vesti na koje se već neko vreme čeka.

U toku dana, barem do popodneva, mentalna stimulacija će biti pojačana i imaćemo osećaj da nam ideje samo izviru iz glave, a sam Merkur (vladar Blizanaca) postavljen u zemljanom (i logičnom & praktičnom) znaku Bika će nam pomagati korak po korak da te ideje i planove sprovedemo iz teorije u delo. Period izražene društvene aktivnosti,  interakcije sa drugim ljudima, sklapanje novih prijateljstava, bavljenje uobičajenim svakodnevnim aktivnostima na neuobičajeni način. Uz naravno ovu pojačanu mentalnu aktivnost, može se pojaviti pak i brzopletost i nervoza.

Komunikacija će biti naglašena, te možemo povremeno da počnemo da „cupkamo“ u želji da čujemo kraj tog razgovora (koji će se hteli mi to i ne, odužiti… jer ipak Merkur u Biku ni malo ne voli da žuri, već želi sve polako, natenane, da izloži, razajsni i obrazloži) Povoljno je za završavanje administrativnih poslova, ispita, školskih obaveza, dogovora, sklapanja ugovora, pa i pregovora & cenjkanja. Ali, treba imati na umu, da ovaj Mesec u Blizancima ne pruža sigurnost ni na jednom polju, tj nema dugotrajnost, pa se treba zadovoljiti kratkoročnim ciljevima i njihovoj sigurnoj realizaciji.

Od popodne na snagu stupa Mesečev kvadrat sa retrogradnim Neptunom iz Riba. To ne samo što će da probudi metereopatu u nama, te će nam duplo više smetati ovo šašavo i promenljivo „prolećno“ (ne)vreme, te je moguće da će nam raspoloženje malo splasnuti, a koncentracija naglo opasti, pa je izražena opasnost od pravljenja pogrešnih poteza & odluka koji nisu dovoljno objektivno sagledani, te tako da u toku popodneva možemo da doživimo manje razočarenje usled nerealnih očekivanja ili pogrešno procenjene situacije. Naravno, period kada svi hronični bolesnici treba da povedu posebnu pažnju na svoje zdravlje (!)

Na sreću predveče će Mesec imati lep sekstil sa Venerom iz Ovna, pa će nam to dosta popraviti raspoloženje, te ćemo uz (po malo crni) humor podići i sebi i drugima poljuljano raspoloženje. Ovo je aspekt (posebno u kombinaciji sa Blizancima i Ovnom) koji nam daje mogućnost da osmislimo nove ideje i započnemo nešto novo u životu. Takođe, omogućava i dobru komunikaciju sa okolinom, pa ćemo tako u večernjim časovima imati mogućnost da razrešimo neke razmirice ili nesporazume sa ukućanima, ili pak dragom nam našom lepšom & jačom polovinom. Možemo očekivati i zanimljive pozive i razgovore, simpatične SMS poruke i neočekivane izjave nekih bliskih prijatelja.

Naravno, ne bi trebalo da brzamo i forsiramo sve ove razgovore, jer ne samo što je Merkur sada u fiksnom sporom znaku Bika, već samog Meseca pred kraj dana očekuje i opozicija sa retrogradnim Jupiterom, što u mnogome može da poremeti proces stabilizacije odnosa sa ukućanima / dragom osobom, jer uz ovaj aspekt najednom nestaje živahnost, šala, optimizam u komunikaciji i samo najednom se pojavljuje nezadovoljstvo i osećanje potpune promašenosti „na kraj srca“ stava, posebno kod žena. Ovaj aspekt tako može samo najedom da nam donese tugu, razočarenje što „eto nismo postigli sve što smo hteli da postignemo u životu, a i ovo što smo postigli (za nas, ne i za druge) nije uopšte ni dovoljno dobro ni dovoljno vredno“… moj savet, idite ranije na spavanje i zaobiđite uticaj ovog tranzitnog aspekta…

Ne treba zaboraviti ni Venerin separacioni kvadrat sa Severnim i Južnim Mesečevim Čvorom i aplikacioni kvadrat sa retrogradnim Saturnom, jer ovaj aspekt donosi mogućnost ponavljanja grešaka iz prošlosti (kako ove u sadašnjem životu, tako i onih iz davnih prošlih života) posebno na polju ljubavi i finansija. Ovaj žestoki kvadrat nam donosi osećanje da je život & ljubav & opstanak i pronalaženje stabilnog i trajnog „krova nad glavom“ i mirne tople emotivne „sigurne luke“ previše komplikovan i nekako nemoguć, van dohvata ruke… ali, to je samo prolazna priča, karmička, koja nas jednostavno opominje da ne napravimo iste greške, već da obratimo pažnju na osnovu čega donosimo te važne životne odluke.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.