I posle kiše dodje sunce

Jedan lep lagani tranzit će nas obradovati ovih dana. Sunce iz Bika će se družiti preko aspekta sekstila sa retrogradim Neptunom iz Riba.

Ovo je aspekt koji budi intuiciju i kod onih koji je nemaju. Aspekt koji nam pomaže da bolje „pročitamo“ sagovornika, tj sve ono što je skriveno, nedefinisano, maglovito, izbacimo na svetlost dana i tako bolje sagledamo celu priču. Olakšava „čitanje između redova“ i čak kod nekih može pojačati prekogniciju, prekognitivne snove, pa čak i telepatiju.

Ovo je aspekt koji donosi mogućnost da se na lagan način postavimo „u tuđe cipele“ i da razumemo njegov život i ono što je najvažnije ~ damo odgovarajuću podršku i mudar savet, a isto tako i aspekt koji nam pomaže da obnovimo Veru i da se ponovo lako povežemo sa Višim Kosmičkim Silama.

Generalno, ovaj aspekt će najviše osetiti oni koji i sami u svom natalnom čartu imaju neki aspekt između Sunca i Neptuna (ili im njih dvoje vladaju Asc, Mc ili su im u konjukciji sa Svetlima) jer je ovo vrlo lagan, i ni malo „dinamičan“ aspekt (kao napr Venera kvadrat Pluton ili Mars opozicija Jupiter ) tako da kod mnogih može jednostavno da prođe i da se ne oseti.

Sunce iz Bika daje snažnu osnovu za ovog Neptuna iz Riba i njegovu maštu. Ove energije najbolje možemo da iskoristimo tako što ćemo više pažnje posvetiti drugima, da iz njihovog života pronađemo odgovore i rešenja za naš život. Bavljenjem svim onim poslovima koji materijalizuju ljubav, brigu, bilo koje pozitivno osećanje, sada dodatno mogu da nam pomognu da i mi sami stanemo „na noge“… kao zemlja posle lagane prolećne kiše, plodno tlo za novi život, rast i razvoj…

Ovo je aspekt inspiracije & motivacije, kako drugih, tako i nas samih. Za razliku od napr konjukcije, gde su u igri i pozitivne i negativne strane kako Sunca tako i Neptuna, aspekt sekstila donosi samo ono lepo od njih. On budi u ljudima želju da čine dobra dela, da budu bolji, da se pozabave svojim manama i porocima (koji sad najednom zbog Sunčevih zraka postaju vrlo vidljivi)

Isto tako, ovo je period kada možemo da osvežimo svoj život, da zacelimo neke duboke potisnute & skrivene rane na našoj Duši (jer baš kada ovo dvoje budu imali zenit, tu će biti i tranzitni Mesec u Raku, koji će dodatno da pomogne da nam se naša Duša i srce obnove i osnaže) a isto tako i aspekt koji nam pomaže da se brže i lakše prilagodimo novim situacijama u životu (svako ko u svom natalu ima aspekt između Sunca i Neptuna vrlo je veš „kameleon“ i ume da se snađe u životnim nedaćama)

A nedaća puno… ovaj sekstil će biti propraćen i Venerinim aspektima kako sa SaturnomMesečevim Čvorovima , tako i sa JupiteromPlutonom (i posle sa Marsom na kraju njenog putešestvija kroz znak Ovna) Venera nam je ovde vrlo bitna, jer je ona upravo vladar ovog Sunca, pa tako i ima velikog udela i u njegovom aspektu sa Neptunom.

Venerine teške aspekte možemo da tumačimo kao „genetsku“ (karmičku) promenu u čoveku, kompletna transformacija, „pad sistema“ i potpuni „reset“ svega u čoveku. Najčešće donosi ekstremnu težinu u životu, posebno u ljubavi. Ovo su svi oni odnosi koje moramo da preživimo (nekako) svi oni odnosi koji se dešavaju iznenada, neplanirano, nošeni samo i samo emocijama, kako emocijama Duše, tako i emocijama Tela, i svi oni odnosi koji imaju neki vrlo tragični ishod…

Ali taj ishod nas kao pticu Fenix usmeri ka nekom boljem (laganijem) pravcu u životu, i upravo tu na scenu stupaju Sunce i Neptun koji će nas usmeriti ka dalje (takođe i sam aspekt Venere koji će trajati nekoliko dana sa Marsom sad u Maju će nam dati dobre smernice kuda treba da krenemo dalje)

Do sledećeg čitanja

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.