Subota 04. Maj 2019.

Saturnov dan, 04-05-2019, Subota

Ova Subota nam kreće sa novim energijama Meseca u Biku koji u toku noći sklapa konjukciju sa Uranom. Od ostalih aspekata, mirno more, jer će samo pred sam kraj dana da počne da se oseća energija opozicije između Marsa iz Blizanaca i retrogradnog Jupitera iz Strelca, kao i energije nastupajućeg Mladog Meseca (čiji zenit je malo posle ponoći 05-05 na 15° Bika ~ tj 14°10′ al otom potom…)

Noć će nam biti vrlo opuštajuća, snovi će biti jednostavni, simbolični i jasni. Sve će biti okrenuto uspostavljanju stabilnosti u našem životu, bilo da se radi o finansijama, zdravlju, partnerskim odnosima.

Pred samo jutro, Mesec sklapa konjukciju sa Uranom. Sama postavka u znaku Bika jednom prija, drugome ne (Mesec je tu egzaltiran) te tako nam ovo mirno subotnje jutro najednom dobija novu intonaciju, užurbanu, zbunjenu, glasnu, nepredvidljivu.

Najednom se javlja želja za slobodom, da se sve ostavi po strani i bos šeta po travi koja je još uvek mokra od jutarnje rose. Ova konjukcija takođe naglašava emotivne reakcije na dešavanja iz okoline, pa bi trebalo malo da povedemo računa da ne odreagujemo previše „ekstremno“ za nečiji ukus. Ovo je zahvaljujući ovom Mesecu koji je egzaltiran u znaku Bika konjukcija koju možemo lako da usmerimo u pozitivnom pravcu, te da nam ovaj dan bude izuzetno produktivan i uspešan.

Naravno, opet trebamo da pazimo da održavamo balans između praktičnosti i jednostavnosti i želje za brzim i efikasnim pronalaženjem najboljeg načina da odradimo neki posao ili rešimo neki problem, jer Mesec konjukcija Uran, posebno u znaku Bika može da donese ishitrenost i tvrdoglavo teranje „mak na konac“ posebno kada je posao u pitanju, te nam može jako brzo istrošiti „baterije“, a kad budemo (napokon) seli da odmorimo, shvatićemo da baš nešto i nismo puno toga uradili.

Isto tako, u toku dana će i dalje da se oseća energija ove konjukcije, pa tako će i sama situacija u domu da povremeno bude „naelektrisana“ ili pak će postojati konkretni problemi sa strujom, elektronikom ili tehnikom u domu, pa povedite računa i o tome (posebno ako uzrujani želite da uključite negde svetlo, pa najednom „iz čista mira“ sijalica eksplodira ~ to je vaša naelektrisana ne usmerena energija koja je to uradila… te se tako pazite da vaše energije danas ne deluju štetno na neki drugi aparat u kući, posebno ako vam ova konjukcija se nalazi na nekom „škakljivom“ mestu u natalnom čartu)

Tranzitni Mesec u Biku vrlo često nosi sa sobom određenu dozu kontradiktornosti, jer s jedne strane njegov tranzit nas uči i omogućava nam da budemo praktični i ekonomični (pa čak i da malo odemo u ekstrem Kir Janje, ako sklapa loš aspekt sa nekom natalnom planetom) ili pak da nas nauči kako da uživamo u sitnim životnim radostima (pa tako da skliznemo u epikurejska uživanja, tj preterivanja, opet ako nam sklapa neki loš aspekt sa nekom našom natalnom planetom)

Pred sam kraj ove Subote, počećemo da osećamo energije nastupajuće opozicije između Marsa u Blizancima i Jupitera u Strelcu. Ovaj aspekt između Marsa i Jupitera će nam tako ukazati na potencijalne probleme koji se mogu javiti usled narušene harmonije između želja i realnih mogućnosti i kako da se oslobodimo frustracija koje dolaze sa razočarenjem zbog toga… al o ovome detaljnije sutra…

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.