Qui audet adipiscitur

05-05-2019 u 23:56 (još malo pa „minut do 12“) imamo opoziciju između tranzitnog Marsa u Blizancima i retrogradnog Jupitera u Strelcu.

marsopozicijajupiter.png

Kao tranzit, ova opozicija je dobra, jer na neki način nas razmrda i unese ogromnu želju da poboljšamo svoj život koliko god je to (ne)moguće. Ovo je aspekt koji uvećava samopouzdanje (čak i do granice „čačkanja mečke pod rep“) i donosi ogromnu želju da se „pobedi“, bilo kad, bilo kako, protiv bilo koga. Vrlo takmičarski i dinamični aspekt koji ako se dobro iskoristi, zaista vidno može da promeni situaciju u našem životu (ova opozicija se vrlo često može naći u natalima sportista)

Naravno, koliko dobar, toliko može i da bude loš ovaj tranzit. Opozicija je ipak malefični aspekt, nešto na sistemu „dok jednom ne smrkne, drugom ne svane“… iako ja to volim da kažem „kuma donela, kuma odnela“. Opozicija nam donse priliku da uradimo nešto, ali ako nismo dovoljno ažurni, dosetljivi, hrabri i nadasve disciplinovani i organizovani, ta prilika će jako brzo da nam isklizne iz ruku. Isto tako, ume da donese preterivanje, što bi babe rekle „ko patka na kljun“… pa da preuzmemo na sebe previše obaveza i da na kraju ostanemo praznih ruku (a i džepova) posebno jer je sam Jupiter retrogradan…

Ovo je takođe i aspekt koji donosi jaku harizmu i popularnost među suprotnim polom, pregršt novih poznanstava, druženja, izlazaka, a možda i novih ljubavnih prilika. Isto tako, zbog Jupiterove konjukcije sa arapskom tačkom Fortune, ovaj tranzitni aspekt može da nam donese promene vezane za materijalna pitanja („bogatstva“) i zdravlje (jer je to osnovna simbolika Fortune) pa tako možemo u ovom periodu da upoznamo osobe koje na neki način (ali ne na duži period) da nam uvećaju našu (ne)pokretnu imovinu ili pak pozitivno utiču na naš život & zdravlje.

Ovo je kao što rekoh, aspekt koji donosi adrenalin, ali… to može da bude i „dve stane medalje“…

Mars opozicija Jupiter može da se iskoristi kao jedna strana medalje : Mars tužilac, Jupiter branilac… i da kroz neko „suđenje“ odredimo sebi nove životne prioritete i krenemo svom snagom & voljom u tom pravcu, druga strana medalje : Mars rizik, Jupiter bogatstvo… i da kroz brzanje i lošu organizaciju učinimo previše rizične poteze (nepotrebno ulaganje & trošak najčešće) i tako napravimo sebi (a i drugima) problem(e) ~ a posebno jer će se ovaj tranzitni aspekt dešavati istog dana kad i Mlad Mesec u Biku

 

Do sledećeg čitanja

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

 

Једно мишљење на „Qui audet adipiscitur

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.