Četvrtak 02. Maj 2019.

Četvrtak, 02-05-2019, dan Jupitera

Dan nam počinje Mesecom u Ovnu i njegovom dinamičnom energijom. Popodne će imati konjukciju sa Venerom i to će biti sav njegov posao danas. Dan će nam tako ispuniti lepa, vatrena, snaga trigona između Merkura u Ovnu i retrogradnog Jupitera iz Strelca, kao i pred sam kraj dana vibrirajući aspekt kvadrata između Merkura i pak retrogradnog Plutona iz Jarca (i jedan i drugi aspekt će se preneti i na sutrašnji dan)

Mesečak u Ovnu će nam tako doneti i živahne snove. Borićemo se sa (ne)vidljivim silama i preprekama, moguće je i da će u snu da nam ušeta i naša lepša & jača polovina čak. San pun kretanja, akcije, dinamike. Sama poruka snova će naravno imati veze kako sa našim emotivnim stavom prema samom sebi, tako i sa nekim našim ciljem koji želimo da ostvarimo (a vezan je ili za posao ili promenu društvenog statusa)

Kada Mesečak šnjura kroz temperamentnog Ovna, on u nama budi snažna osećanja vere u sopstvene vrednosti, daje nam hrabrost i da usudimo da uradimo nešto što do sad nismo smeli, ili smo sumnjali da će imati happy end. Ove energije su odlične za početak nečeg novog, ali samo onoga što može brzo da se realizuje, jer je Mesec u Ovnu takav „odmah & sad“. On nam takođe donosi mudrost „brojanja od broja 1“ tj obraćanja pažnje na sebe, jer ako mi nismo dobro (u bilo kom smislu) kako možemo da uradimo nešto dobro ili pak pomognemo nekome da se oseća bolje?

Naravno, uz ovaj Merkur koji sklapa trigon sa Jupiterom, ovaj Mesec u Ovnu će disati punim plućima. Ova kombinacija planeta tako donosi mogućnosti za ostvarenje velike lične satisfakcije postignutim rezultatima na, prvenstveno, poslovnom planu. On u velikoj meri podstiče i volju za učenjem, što može povoljno uticati naročito na studente kao i na sve radoznale osobe koje su željne sticanja novih saznanja. Takođe, primetićete i da se osećate mlađim duhom, da imati više snage i volje za rvanje sa životnim svakodnevnim obavezama.

Popodne, pa i u toku večeri, Mesečak će se družiti sa Venericom, pa će tako emocije da budu do maksimuma pojačane (naravno i sam Jupiter će sa strane da deluje i na ovu konjukciju, pa će tako vatra da „žari i pali“ na sve strane) Harizma, šarm, koketiranje, reči koje apsolutno imaju „rep“ i ne traže da se „čita između redova“, sve je otvoreno, direktno, po malo i navalentno, a možda malko i provokativno. Naravno da će ovo biti dobar period da se pokrenu neke priče & razgovori sa lepšom nam, jačom, polovinom.

Ali ne zaboravite da ovog Merkura iz prikrajka posmatra ovaj retrogradni Pluton iz Jarca, te tako ne treba previše forsirati neke razgovore i terati „mak na konac“ u traženju zadovoljavajućeg odgovora. Ovo su energije koje nas na neki način sprečavaju da budemo strpljivi i tolerantni prema tuđem mišljenju & ponašanju & emocijama, te tako treba da povedemo računa o tome. Takođe, ovo je aspekt koji će zahvaljujući direktnom „što na um to na drum“ Mesecu, da nam pomogne da otkrijemo neke intrige koje su nam se dešavale iza leđa i da obelodanimo nečije učinjeno nedelo.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.