Sreda 01. Maj 2019.

Merkurov dan, Sreda, 01-05-2019

I počeo nam 5. mesec ove 2019. godine… krenuo i tranzitni Saturn retrogradnim hodom, pridružio se Jupiteru i Plutonu… ova Sreda nam počinje sa Mesečkom u 3. dekadi Riba koji sklapa napeti aspekt kvadrata sa retrogradnim Jupiterom iz Strelca i laganim aspektom sekstila sa retrogradnim Plutonom iz Jarca. Posle toga kreće u prazan hod, i od podne prelazi u dinamični znak Ovna i uveče će imati konjukciju sa Hironom. Takođe danas, Merkur iz Ovna će s jedne strane da ima lep sekstil sa Marsom iz Blizanaca, ali u isto vreme i teški kvadrat sa retrogradnim Saturnom iz Jarca, kao i Severnim i Južnim Mesečevim Čvorom.

Mesečak u Ribama će nam obojiti noć i snove, zajedno sa ovim Jupiterom i Plutonom će nam Dušu odvesti u neke potpuno nepoznate delove naše podsvesti, lutaćemo nepreglednim hodnicima, tražiti izlazi iz lavirinta. Sretaćemo neobične ljude, ali i možda i neke druge entitete,, koji će u isto vreme biti i dobri i loši prema nama.

Zasigurno neobični snovi, koji će se povremeno pretakati u po malo teške i uznemirujuće energije. Poruka sna će se najviše odnositi na naše samovrednovanje i samopouzdanje kako u odnosu na seme sebe, tako i u odnosu na neku osobu koja nam iz nekog razloga predstavlja „svetlo na kraju tunela“ (roditelj, partner, prijatelj, ili neki autoritet)

Ovde su na snazi i neke Karmičke priče (zbog naravno uticaja samog Saturna koji je sad krenuo retrogradno) pa zato obratite pažnju na snove, imaju puno porkua za vas (posebno za neke vaše prošlo životne greške i potencijalni način njihove ispravke)

U jutrarnjim časovima ovaj Mesečak će biti u praznom hodu, ali će i dalje da provejava ovaj aspekt kako sa Jupiterom, tako i sa Plutonom, pa je moguće da će dan da nam počne sa malo klimavim raspoloženjem, ili pak oscilirajućim osećanjima od „ma super sam, biće sve ok“ do „koji andrak mi sve ovo treba u životu“. Moguće je i da će ukućani pomalo da budu „na tri ćoške“, jer će i oni da budu pod malo jačim utiskom sive svakodnevnice koja ih (možda) čeka danas.

Naravno, u isto vreme tu će biti prisutna i mistična energija retrogradnog Plutona, On će ovom našem Mesečku da pomogne da probudi uspavanu intuiciju, snažan predosećaj nastupajućih događaja (koji zaista mogu da promene život, posebno ako ne samo ovaj retrogradni Pluton, već i Saturn, zauzimaju važno mesto u natalnom čartu) Energije Meseca i Plutona daju dubinu emocijama, um je okrenut svemu onom nedokučivom, neistraženom, pa nam ovo dvoje mogu u toku jutra i prepdoneva dosta pomoći da pronađemo onaj deo slagalice koji nam nedostaje za ono sudbonosno „AHA!“

Od podne, Mesečak prelazi u vatreni znak Ovna. Energije će se naravno osetiti skoro momentalno. Posebno kada bude u popodnevnim časovima sklopio i konjukciju sa Hironom. Ovo je aspekt koji budi u nama ono „nešto“ (neki bi to nazvali „zaštitnički majčinski instinkt“)

Mesec je naša Duša, a Hiron je Učitelj (jeste, on je i naša „večita rana“ ali prvenstveno je neko ko nas uči životu, posebno kroz razne krizne i teške situacije) i ovo je Duša koja želi svima da pomogne, učini, da posavetuje, zaštiti (kako rečima, tako i fizički ako treba) Ovo je tako period u toku dana kada ćemo imati prilike nekome zaista da puno pomognemo (ili će pak neko nama da dođe u pomoć) Ovo posebno važi za žene naravno.

Odmah sa ovim Mesečevim prelaskom u Ovna će se bolje i osetiti i ovaj Merkurov aspekt i sa Marsom i Saturnom (danas nam je ovaj retrogradni Saturn baš vredan) Merkur i Mars će nam doneti nove i zanimljive situacije i ljude, dosta će nam promeniti zacrtane planove, a i razbiće nam makar našu sivu monotoniju. Naravno, Merkur Saturn pak će nas vući na ono naše staro, na ono na šta smo navikli, pa bi tu moglo da bude malo osciliranja i odskakanja od željenog, kako u ponašanju, tako i u razmišljanju.

Merkur u sekstilu sa Marsom podiže energiju, snagu, volju, postajemo sami sebi lajfkoučevi, motivatori, drage Savete kome god da je to potrebno. Imamo sve, samo nam malko nedostaje strpljenja sa ovim aspektom, ali to može da se reši. Želje su pojačane, ali u isto vreme i mogućnosti da se one ostvare (naravno, u granicama, dobra vila nam je još uvek na godišnjem odmoru, pa moramo sami sebi da osmislimo kočiju od bundeve i staklene cipelice koji će nas odvesti do željenog cilja)

Merkur u kvadratu sa Satrunom, donosi skepticizam, pojačani crni humor, ozbiljnost (možda i preteranu) Misli su teške, na zemlji (a možda i malo ispod zemlje, kako ko) Ali, u isto vreme donose onaj poznati osećaj inata da se ide, gura, grebe, ili makar puzi dalje, da se borimo za ono u šta verujemo da je ispravno i dobro (barem za nas) Disciplina jeste po malo na silu, ali znamo da će nam se to malo bola i nerviranja posle dobro isplatiti. Ovo je aspekt „use i u svoje kljuse“ jer jača karakter, vežba strpljenje i kristališe disciplinu i odgovornost.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.