Petak 26. April 2019.

Venerin dan, 26-04-2019

Veliki Petak

Ovaj Venerin dan nam počinje sa Mesecom u Jarcu u Praznom Hodu. Posle 9h prelazi u znak Vodolije i prvo će naleteti na kvadrat sa Uranom iz Bika, pa će ondak da vida rane preko sekstila sa Hironom iz Ovna, i na kraju mu sledi kvadrat sa Suncem iz Bika (još malo pa Mlad Mesec) tamo pred sam kraj dana.

Dodatno, na snazi će biti i energije i Marsa iz Blizanaca koji sklapa napeti kvadrat sa Neptunom iz Riba, pa ondak uskomešane energije retrogradnog Plutona i stacionarnog Saturna (Pluton je od 24-04 krenuo sa 24° Jarca u retrogradni hod, i biće takav sve do početka Oktobra, kada će sa 21° Jarca da krene direktnim hodom, dok Saturn kreće 30-04 sa 21° Jarca retrogradno i biće takav sve do 18-09 kada će sa 14° Jarca da krene u direktan hod)

Tako će nam noć početi sa napetim energijama Meseca u Praznom Hodu u znaku Jarca. Snovi će da budu žestoki, teški, kontradiktorni u svojoj beskrajnoj simbolici. Moguće je i da nećemo moći da spavamo, pa će nam noć proteći u raznoraznim razmišljanjima i nerviranju oko nesanice (ili pak zbog tih teških snova, koji sprečavaju naš umorni mozak ponovo da nam dozvoli da zaspimo)

Prepodne će da bude dinamika, al ne baš pozitivna. Energije Meseca u kvadratu sa Uranom donose vrlo uznemirene misli i nemogućnost koncentracije i disciplinovane posvećenosti svakodnevnim obavezama. Usled takve nervne napetosti, komunikacija sa okolinom može biti vrlo naporna, neprijatna, ispunjena nesporazumima i konfliktima (jer ne treba zaboraviti da je danas na snazi i Mars u kvadratu sa Neptunom)

Tako će ova kombinacija da nam u toku dana donese pregršt situacija u kojima će nam „fitilj strpljenja“ biti sve kraći i kraći, a i samo raspoloženje i motivacija sve manji i manji. Mogu se pojaviti problemi u domu, neki kvar, neki nesporazum, ili pak konflikt na radnom mestu (posebno sa nadređenima ili poslodavcem) Isto tako, zbog uskomešanih energija, telo polako „puca“ te je moguće i da nekima neće biti dobro (problemi sa pritiskom, vidom, nesvestice, pojačana kiselina u želucu, problemi sa crevcima ili pak cirkulacijom)

Posebno težak deo dana i krizni trenutak će biti oko 14h… a potencijalni zenit erupcije vulkana nam dolazi pred sam kraj dana. U međuvremenu, popodne oko 16h Mesec će imati sekstil sa Hironom, pa će nam tako taj period sve do kasno uveče biti ispunjen energijama saosećanja, druženja, razumevanja, Drage Savete, jer ovaj aspekt donosi spontanu želju da se razume & pomogne nekome ko je u nevolji. Takođe, u ovom periodu mogu nam stići neke vesti vezane za nečiji oporavak, pomirenje ili pronalaženje posla.

Pred sam kraj dana, na snagu stupa kvadrat između Sunca iz Bika i Meseca u Vodoliji, koji tako prave uvertiru kao poslednja četvrt, za nastupajući Mlad Mesec u Biku (05-05 na 15° Bika, tj 14°10′) Energije Sunca u kvadratu sa Mesecom nisu ni malo lagane, jer donose konflikt između Yina i Yanga, tj kao poslednja četvrt ove energije su poslednja „inicijalna kapisla“ da uradimo nešto u svom životu, da popravimo, ispravimo, nadogradimo, izbacimo, otkačimo, prekinemo… kako bi rasterećeni dočekali nov početak, tj Mlad Mesec. Te će nam tako sam kraj ovog Velikog Petka biti pravi ne samo fizički, već i duhovni i emotivni izazov.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.