Karmička Pandorina Kutija

Ko je Saturn? To je Hronos… On u mitologiji predstavljen zmijolikim telom sa tri glave ~ bikovskom, lavljom i čovečijom i u rukama drži kosu i snop žita, pošto je on u stvari Bog agrikulture, tj ne samo Bog pravde i snage ~ bik = agrikultura; čovek = pravda; lav = snaga.

On simbolizuje Raspeće, tj činjenicu da je sve podredjeno prolaznosti Vremena, on vlada na karmičkom nivou Besmrtnom Dušom koja je vezana za smrtnu ljušturu (bilo kog živog bića na ovoj Planeti) i koja je primorana da se rađa i umire, iznova i iznova (pa je samim tim, Saturn usko povezan i sa simbolikom Meseca, kada je reč o Karmičkoj astrologiji, jer je upravo Mesec ta Besmrtna Duša) te je on tako i Gospodar Prstenova (ponavljanja) i Gospodar Vremena, a takodje je i Gospodar Karme, a sada još i u svom znaku sedišta,  u znaku Jarcu …


11828809_10153582135445337_1634160036950828847_n


Ko je Južni Mesečev Čvor? Znamo ga kao Telo Zmaja, ili Ketu. JMČ ili „Gospodar Zaborava“ tj sprečavanja, smetnji, prepreka… JMČ je na neki način „mistična“ priča, nedokučiva, u odnosu na SMČ ~ jer ipak je SMČ „glava“ demona, a JMČ „telo“ ~ glava je uvek na svetlu, vidljiva, telo je obično van domašaja svetla, pa samim tim i domašaja ljudskog oka (razuma)

Za JMČ se smatra pošto je „telo“ da nema um, nema oči, pa tako često i nije svestan svojih postupaka, kao napr osoba koja hoda u snu. JMČ samim tim ima ulogu da pokaže ono naše nesvesno u nama, vezuje se za snove, meditaciju, podsvest, mistiku (magija, rituali, ezoterija takođe…)

Ali pošto JMČ je samo „telo“ često sve to nema pravi način da se ispolji ka vidnom delu našeg života ~ sem u slučaju da postoji dobar odnos dispozitora SMČ i JMČ u samoj natalnoj karti, ili pak u tranzitnoj postavci, jer se tako telo i glava povezuju, pa je osoba u mogućnosti da sprovede taj mistični deo sebe u javnost, tj da se realizuje na taj način ~ da se osova bavi ezoterijom, magijom, meditacijom, jogom ~ što bolje postavljeni dispozitori, veće šanse da se osoba i bavi time u životu.

Znači, JMČ je ako je „dobar“ može da bude naš Učitelj, ako je „loš“ onda može da bude isto Učitelj, ali u negativu ~ da donosi mogućnost osobi da na prevaru iskorišćava druge (pod dobar i loš smatram njegove aspekte i postavku dispozitora, kao i nj postavku u nekom polju) jer ma koliko na prvi pogled JMČ delovao glupo (jer „nema glavu“ jel…) on je ustvari nadprosečno inteligentan! Pa tako imate Učitelja koji vas može odvesti u blaženstvo mudrosti, a i imate Učitelja koji će od vas izvući poslednji dinar i prevatiti vas i iskoristiti.


Ova konjukcija između tranzitnog Saturna i Južnog Mesečevog Čvora počinje od sredine Aprila i traje do sredine Novembra 2019 (u među vremenu Saturn će biti retrogradan, pa će egzaktna konjukcija da se desi 3 puta, te imamo uvertiru & probni testi i konkretno sam test nešto kasnije ~ 20-05; 23-06; 15-09)


Ova konjukcija, kao što rekoh je čista Karma. I Saturn i Južni Mesečev Čvor predstavljaju sve ono što mi nosimo sa sobom iz svih naših prošlih života (posebno JMČ) Ova konjukcija će nas kroz usporavanje, prepreke, odlaganja, zabrane, kazne opominjati da nešto u našem sadašnjem životu nije kako treba, i to zbog neke karmičke greške (ili pak, množine, grešaka) koje u ovom životu još uvek nismo ispravili.

Te tako, ako vam je ova konjukcija u natalu aktivirala ili vašu tačku Karme, tačku greške iz prošlih života, tačku fizičke karme, tačku karme karaktera, tačku genetike (pod tačkom mislim na arapsku tačku) ili pak tačku Duha, Fortune, Sunce, Mesec, SMČ, JMČ, Asc, možete očekivati buran period u narednih par meseci dok na nebu bude bila aktuelna ova konjukcija (posebno u periodu retrogradnog hoda Saturna) i vrlo je moguće da će mnogi imati ogromne životne promene (ako želite da saznate gde se vama nalaze ove arapske tačke, tj koja je vaša Karma, možete me kontaktirati na e@mail : astrokonsultacije@gmail.com ili preko poruke na Viber, Skajp, WhatsApp, IMO, Line ili klasični SMS i tako iskoristiti praznične akcije i popuste)


Da dodatno pojasnim zašto su 2-6-8-12 polja negativne karme iz prošlog života koja se manifestuje u ovom životu, tj zašto su 1-5-9 polja pozitivne Karme i kako ona utiče na osobu …

   2-6-8-12 polje :

Ako „obrnemo“ čart da naše natalno 12 polje postane nov ASC dobijamo sliku čarta iz prošlog života. Tako naše 12 polje će da bude naše 1 polje i pokazivaće nam kakvi smo bili kao osobe, kao ljudi, dal smo sa sobom nosili + ili – energiju. Samim tim u ovom životu, ako smo bili loši, nosićemo „prtljag na ledjima“ koji će nas stalno usporavati da stignemo do željenog cilja.

Obrtanjem, naše 2 polje u natalu, postaje 3 polje iz prošlog života. 3 polje je polje misli, razmišljanja, postupaka, želje da se intelektualno uzdignemo i budemo bolji ljudi. Samim tim, naša razmišljanja, reči, dela, u ovom životu direktno utiču na sve ono što je nama važno, vredno (2 polje) jer 2 polje predstavlja sve ono što čuva naše telo u ovom životu (tu je hrana, piće, novac… i isto tako i naš stav prema samom sebi.

Kad nastavimo dalje, naše natalno 6 polje je 7 polje iz prošlog života. 7 polje je naš odnos sa drugima, naše drugo „ja“ tj naš partner / partnerka. Ono nam pokazuje koliko smo bili + ili – prema njemu / njoj i kako to sad utiče na naše zdravlje ili pak nam se loša karma manifestuje u odnosima sa drugim ljudima (6 polje je i polje neprijatelja) ili pak jednostavno klasičan „baxuz“ koji postoji celog života.

Poslednje obrtanje, 8 polje u natalu, je naše 9 polje iz prošlog života. 9 polje je polje duhovnosti, religije, višeg znanja, čovekova mogućnost da pronikne u mnoge tajne Univerzuma i uspostavi kontakt sa Višim Kosmičkim Silama. Ako osoba nije poštovala zakone, moral, ponašala se loše, samim tim, ovde ta konekcija ne postoji i tako će natalno 8 polje da bude „rupa bez dna“, mesto gde će sve da nestaje, gde ćemo stalno da gubimo energiju i da skaćujemo sebi život.


Samim tim, tumačenje zašto su 1-5-9 polje dobre Karme iz prošlog života je jednostavno :

1 polje u natalu je 2 polje iz prošlog života – kako smo cenili sebe i druge, šta smo činili da naše telo bude dobro i zdravo, koje su nam vrednosti bile bitne. Sve to će da utiče na naše rodjenje, naše telo, pojavu u ovom životu. Kako smo pazili & cenili sebe, tako će u ovom životu drugi da obraćaju pažnju na nas i da nas (ne)poštuju.

5 polje u natalu je 6 polje iz prošlog života – kako smo se odnosili prema žrtvovanju, tj odnosu prema ljudima koji su bili na nižoj lestvici od nas (društvenoj, fizičkoj, materijalnoj, duhovnoj itd…) da li smo se trudili da rešimo odnose sa ljudima sa kojima smo dolazili u konflikt ili ne. Kakva (ne)dela smo činili drugima, ta ista (ne)dela će se sada dešavati nama.

9 polje u natalu je 10 polje iz našeg prošlog života – šta nam je bio osnovni cilj u prošlom životu, da činimo dobro ili ne, da napredujemo u životu i pomognemo drugima, ili da budemo lenje bube i da zavisimo od drugih. Koliko smo se trudili da budemo bolji, vredni, radni, pošteni itd… toliko će se sada i drugi oko nas truditi da (ne)budu takvi prema nama.

Ako vladari 2-6-8-12 polja aflikuju vladare 1-5-9 polja, ili pak se nalaze u 1-5-9 polju to ukazuje na neke karmičke greške koje vučemo iz prošlog života. I obrnuto naravno, pokazivaće da imamo šanse da (lako) ispravimo karmičke greške i da „čistiji“ nastavimo dalje u narednom životu.


Zbog svega ovoga, ova osa Severnog i Južnog Mesečevog Čvora je jako važna, kako natalna, tako i tranzitna, jer upravo je čovekovo nezadovoljstvo starim i raspadajućim putevima iz prošlosti {Južni Mesečev Čvor} povezano s njegovom velikom željom da otkrije istraži svoje više potencijale u budućnosti {Severni Mesečev Čvor} te tako uz ovaj aspekt koji ima Saturn (čista Karma) konjukcija sa JMČ tj opozicija sa SMČ vidimo da je ovo period kad nam Više Kosmičke Sile omogućavaju da povežemo našu prošlost i budućnost, kako bi na što bolji način razumeli našu sadašnjost i to kroz velike, teške, tužne, napete, čak i opasne situacije, i na taj način odrađivali svoje (brojne) karmičke greške.


Tako, imamo sledeću priču ~ pošto se konjukcija dešava u znaku Jarca, ovde će veću ulogu imati sama postavka u nekom natalnom polju i tako (ovo je generalna slika, ne treba se striktno držati samo ovoga što ću napisati, jer mnogo toga zavisi i od toga koje aspekte sa vašim natalnim planetama ima ova konjukcija, kao i sa vašom ličnom Karmom ~ koja se vidi iz postavke gore navedenih arapskih tačaka)

• u 1 polju •
~ period kada morate sebe potpuno, iz korena, promeniti, fizički, mentalno, narav, temperament, ponašanje… na neki način, kompletna promena indentiteta, jer u suprotnom očekuje vas vrlo dug period problema (počevši od mentalnog & fizičkog zdravlja, pa nadalje)
• u 2 polju •
~ period kada morate promeniti pristup pronalaženju izvora prihoda, da promenite prioritete šta vam je zaista potrebno u životu da posedujete, da negujete skromnost i umerenost prema materijalnim stvarima, ako to ne budete uradili, očekuje vas poduži period problema sa finansijama
• u 3 polju •
~ period kada trebate da promenite svoj način razmišljanja, komunikacije sa drugima, kao i odnos sa vrlo bliskim prijateljima & rođacima, jer je moguć prekid odnosa sa nekim od njoj (ili čak i smrtni slučaj) a isto tako da obratite pažnju u toku putovanja & sa prevozom
• u 4 polju •
~ promene u domu, vezane za roditelje, tj sve one koji žive sa vama pod istim krovom, problemi oko nekretnina, samog stanja doma (vlaga, pucanje cevi, troškovi & dugovi…) kao i promene vezane za preispitivanje ideje o tome šta treba da bude komfor & sigurnost u ovom sada periodu (smanjiti očekivanja na minimum)
• u 5 polju •
~ promene u emotivnim odnosima, nemogućnost da se da & primi ni jedan oblik nežnosti & ljubavi, promene u krugu prijatelja, manje izlazaka, zabave, drastično umanjena sreća (u bilo kom pogledu) i naravno, s druge strane promene vezane za decu
• u 6 polju •
~ promene vezane za životnu svakodnevnicu, mnogo više problema & obaveza,  puno loš energije, sve se dešava naopako, a sve to naravno direktno utiče na zdravlje, tj pojavu potencijalnih bolesti, pa su moguće karmičke (hronične, genetske) bolesti, a isto tako, za sve one koji žive kao podstanari, vrlo težak period
• u 7 polju •
~ promene, promene, promene… potencijalni problemi u partnerskim odnosima, zahlađenja, odvajanja, raskidi, razvodi, problemi u sudskim sporovima, želja da se „pobegne negde daleko“, pa je moguća i (ne)voljna relokacija usled nekih velikih životnih promena
• u 8 polju •
~ promene vezane prvenstveno za unutrašnje strahove, strepnje, brige, bude se ankcioznost, opsesije, depresija, a moguće je i uletanje u vrlo opasne (po život) situacije ili pak kontakt sa vrlo lošim ljudima koji na neki način mogu ugroziti život, takođe opasno po zdravlje, jer se mogu pojaviti neizlečive bolesti
• u 9 polju •
~ promene vezane za obrazovanje, poslodavce, sve one koji puno putuju, ili su u kontaktu sa strancima, preispitivanje Vere, filozofije, morala, životnih ciljeva, problemi sa diciplinom i usmerenošću ka (važnom životnom) cilju ili sa konkretno zakonom, obratiti posebno veliku pažnju na snove (!)
• u 10 polju •
~ promene vezane za posao, karijeru, radno mesto, društveni status, ugled, čast, potencijalni problemi sa pronalaženjem posla, ili održavanjem balansa koji daje trajnost karijeri, ugrožena čast & društveni ugled zbog nekih postupaka & odluka, problemi sa usklađivanjem javnog i privatnog života
• u 11 polju •
~ promene vezane za nade & snove & želje & planove & ciljeve, promene u odnosima sa ljudima koji su do sad pomagali & gurali & podržavali, problemi sa prijateljima (prekidi dugogodišnjih prijateljstava ili pak teška bolest prijatelja) nemogućnst da se uskladi trenutna svakodnevnica sa planovima
• u 12 polju •
~ promene vezane za generalnu Karmu, ovo je realno najteža postavka, jer aktivira apsolutno sve prošle živote i sve one događaje & ljude koji su tada bili važni, te tako promene dolaze na svim životnim poljima, moguće utuženje & dugotrajna suđenja, boravak u bolnici & institucijama & zatvorima

Do sledećeg čitanja

pozdrav od vašeg

Šmišonje Večitog Putnika

SA SREĆOM !

2 мишљења на „Karmička Pandorina Kutija

  1. Повратни пинг: Homepage

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.