Četvrtak 25. April 2019.

Jupiterov dan, 25-04-2019, Četvrtak

Ovaj Jupiterov dan nam kreće sa energijama Meseca u Jarcu koji je završio napeti aspekt kvadrata sa Merkurom iz Ovna i ide ka laganom aspektu sekstila sa Neptunom iz Riba, da bi posle u toku dana sklopio konjukciju sa Saturnom & Južnim Mesečevim Čvorom i malo kasnije sa Plutonom. Posle toga ulazi u prazan hod. U toku večeri počinje da se oseća nastupajući napeti aspekt kvadrata između Marsa u Blizancima i Neptuna u Ribama.

Generalno, malo teži Četvrtak je pred nama. Sama energija Meseca u Jarcu nije baš lagana, pa će tako noć uz ovaj njegov sekstil sa Neptunom iz Riba samo da nam donese konfuzne i po malo čudne snove, koji će se možda odnositi na neku osobu ili situaciju koja nam zadaje muke ili izaziva osećanje tuge & straha. Simbolika će biti lična i moraćete sami da istumačite poruku Viših Kosmičkih Sila ovog puta.

U toku dana i dalje će se malo osećati ovaj aspekt, pa nam on može pomoći da naše kreativne ideje sprovedemo u delo. Ovo je dobar aspekt ako želite da se na skroman, ali upečatljiv i kreativan način prikažete u najboljem svetlu (posebno na radnom mestu) Pojačava želju za slušanjem muzike, osamu, plivanjem u nekom „našem svetu“ i razmišljanjima o nekim „davnim vremenima“.

U toku dana isto Mesec će imati konjukciju i sa Saturnom i sa Južnim Mesečevim Čvorom i sa Plutonom. Ovo naravno ni malo neće biti lagana energija, jer ne samo što su u pitanju malefične („bata zloća“) planete, već će u toj konjukciji da dominira Saturn, jer je on tu u svom sedištu.

Mesec u konjukciji sa Južnim Mesečevim Čvorom i Saturnom donosi opterećenje svakodnevnim obavezama, pucanje pod pritiskom nezavršenih poslova, nerviranje oko problema sa finansijama & poslom. Ovo je aspekt i koji može da pojača neraspoloženje (pa čak i depresiju) i da vidno oslabi imunitet. On traži da se telo & um odmaraju, kako bi se „napunile baterije“ i krenulo dalje da se „radi i preživi“.

Dalja konjukcija Meseca sa Plutonom će još više pojačati pritisak i napetost, pojaviće se misli tipa „zašto ne mogu da promenim neke stvari u mom životu“, pa će nam se i Duša i um dodatno iscrpeti i umoriti… od svega i svakoga… Ovo su duboke, ozbiljne misli i osećanja, jer ovaj aspekt pojačava uticaj naše podsvesti, a takođe može da nam donese i neke loše vesti ili da nas uvuče u neku situaciju gde će se najednom otkriti neka tajna, pa će mnogi od nas danas da se nađu u „nebranom grožđu“…

Na sve ovo, predveče počinju da se osećaju teške energije ovog kvadrata između Marsa u Blizancima i Neptuna u Ribama. Ovo je aspekt mentalnog, ali i fizičkog nemira i konfuzije. Oscilacija raspoloženja, volje, snage, skače i pada kao na klackalici koju je uhvatio zemljotres. Apekt koji dovodi u sumnju i preispitivanje životnih ciljeva, znanja, strahovima od neuspeha, kao i aspekt koji često (posebno ako je loše postavljen u odnosu na natalne planete) može da donese „dizanje ruku od svega“.

Sam kraj dana će nam tako uz ovaj prazan hod Meseca biti vrlo naporan. Ogromna želja za samoćom, izolacijom, patnjom, pa i suzama. Želja da se kontroliše sve to i da se ne dozvoli da se „vide slabe tačke“ će „pasti u vodu“ i mnogo toga bi moglo da krene naopako, posebno u porodičnim i emotivnim odnosima, gde je moguće da će doći do prebacivanja i zameranja (pa tako i žestoke svađe) oko mnogo toga…

One comment

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.