Sreda 24. April 2019.

Merkurov dan, 24-04-2019, Sreda

Zanimljiv će biti ovaj Merkurov dan. Počinje nam sa novim energijama Meseca u Jarcu, koji će do jutra da sklopi lep trigon sa Uranom iz Bika, kao i trigon sa Suncem, pa ondak napeti kvadrat sa Hironom iz Ovna, da bi posle u toku dana sklopio kvadrat sa Venerom iz Ovna, i na kraju dana „zabiberio“ načisto kvadratom sa Merkurom iz Ovna. Na sve to, i dalje ima uticaja Sunce konjukcija Uran iz Bika, a dodatni „začin“ za današnji paprikaš će biti Saturnova konjukcija sa Južnim Mesečevim Čvorom (taman da najavi njegov još malo stacionarni, ka retrogradnom, hod)

Naravno da će nam noć i snevanje biti dinamično, snovi će biti neobični, zahvaljujući Mesecu koji ima trigon i sa Uranom i sa Suncem, ali će imati vrlo jednostavnu i praktičnu poruku, koju ćemo moći lako da „dešifrujemo“. Pošto trigon između Meseca i Urana nagoveštava javljanje jače želje za nekim vidom samodokazivanja, u cilju ostavljanja snažnijeg utiska na druge, snovi će nam upravo govoriti o tome ~ obratite pažnju na svoje ponašanje, posebno kada su finansije ili radno mesto u pitanju.

Od ranog jutra Mesec iz Jarca sklapa kvadrat sa Hironom iz Ovna. Ovo je aspekt „na 3 ćoške“ jer nas sprečava da ispoljimo svoje prave emocije i osećanja, budi u nama osećanje krivice, sramote, jer se „tako i tako“ osećamo. Takođe, donosi osećanje neshvaćenosti i napuštenosti, pa je moguće da ćemo (uglavnom nepotrebno, bez razloga) da krivimo druge ljude u našem životu što se mi trenutno osećamo ko puknuti balon bačen pored kante za đubre.

Posle toga tokom celog dana provejavaće energije Meseca iz Jarca u kvadratu sa Venerom iz Ovna. Teška priča, jer ovaj aspekt ukazuje na određena ograničenja i frustracije usled želje za ostvarenjem želja i ciljeva, posebno u porodičnom okruženju i emotivnom odnosu. Situacija će biti danas takva da jednostavno nećemo moći da uskladimo želje sa realnim činjenicama i bićemo posebno neraspoloženi zbog toga (pa je moguće ili ekstrem br. 1 ~ da izgubimo volju i apetit, ili pak ekstrem br. 2 ~ da se zaglavimo u frižideru)

Naravno, i ova konjukcija između Saturna i Južnog Mesečevog Čvora (posebno ako vam ona „kači“ neku važnu tačku u natalu ~ Sunce, Mesec, tačku Duha, Fortunu, Asc ili Mc) može da donese probleme danas ~ i to ne baš samo danas, tj od danas pa nadalje, jer će ova konjukcija trajati neko duže vreme. Ovo je aspekt koji budi strahove, sumnje, brige, napade panike (na žalost) i donosi probleme prvenstveno u domu, sa porodicom ili bliskom osobom.

Ova konjukcija je čista Karma, buđenje situacija iz prošlih života, tj pokretanje nekih davnih prošloživotnih priča u ovom životu. Dežavu na neki način, ali ne sa pozitivnim osećanjem. Obe planete su „koferi“ koje mi nosimo sa sobom iz jednog u drugi život, pa će tako naredni period biti baš pod teretom nekih davnih osećanja, ideja, planova, za koje možda nismo ni znali da postoje.

Sam kraj ove Srede nam se može završiti dosta neslavno, jer će Mesec iz Jarca da sklopi kvadrat sa Merkurom iz Ovna. Ovo je aspekt koji u najbezazlenijem slučaju donosi loše šale, glupe viceve i smešne lapsuse, a isto tako je „odgovoran“ za sve one sitne, nenamerne, laži kojima pokušavamo da zaštitimo nama nekog dragog. Ali, isto tako, donosi probleme u komunikaciji, jer se brkaju razum i osećanja. Donosi i rasejanost, pa je moguće da izgubimo & zaturimo nešto važno, pa da posle pola noći provedemo u potrazi za tim. Isto, donosi sklonost ogovaranju & tračevima (ili kao aktivni učesnici ili pak kao predmet tih besmislenih razgovora)

Pa zato… bolje ranije otići na spavanje, nego gubiti vreme u razgovorima koji ne vode nikuda, ili pak u traženju izgubljene stvari po kući…


Naslovna fotografija : Instagram https://www.instagram.com/shavnore/

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.