17. April 2019.

17-04-2019 Sreda
dan Merkura

Merkurov dan nam počinje sa Mesečkom kod fiksne zvezde Denebola, u 3. dekadi znaka Device u benefičnom aspektu sa Mesečevim Čvorovima. U toku dana od aspekata imaće kvadrat sa retrogradnim Jupiterom iz Strelca, opoziciju sa egzaltiranom Venerom iz Riba, ali i neće stići da sklopi i opoziciju sa Merkurom, jer će on u međuvremenu da pređe u znak Ovna (napokon) Od 13h Mesečak takođe menja znak i prelazi u znak Vage, i predveče sklapa opoziciju sa Hironom iz Ovna. I to bi bilo to za danas.

Noć će nam proteći pod uplivom energija Meseca i Mesečevih Čvorova. Ovo je klasičan karmički aspekt, kada Duša ima mogućnost da preko snova uspostavi direktan kontakt sa Višim Kosmičkim Silama i drugim (ne)živim entitetima. Tako, snove koje budete sanjali noćas, ne samo što će delovati realno, već i imaju poruku za vas, a vezana je za ono konkretno u vašem životu ~ zdravlje i finansije (očekujte poboljšanje zdravlja ili neki manji dobitak)

Sam dan će nam biti malo povuci-potegni, zbog Mesečka koji će se svađati i natezati sa retrogradnim Jupiterom i egzaltiranom Venerom.

Mesec u kvadratu sa Jupiterom u toku dana može da nam donese uskomešane emocije, kao i disbalans što se tiče zdravlja (podstaknut ovom emotivnom uznemirenošću) Takođe, ovaj aspekt donosi nezadovoljstvo (sa bilo čim, i bilo kim) tj skidanje ružičastih naočara vezano za neku situaciju ili osobu. Povećana ambicija i očekivanja, koja na žalost ni izbliza nisu u skladu sa realnom situacijom.

Pošto je Jupiter retrogradan, danas možemo da očekujemo ponavljanje neke situacije ili obnavljanje kontakta sa osobom, koje u nama izazivaju osećanje nezadovoljstva i razočarenja.

Mesec opozicija Venera pak donosi natezanje između naše Duše i našeg srca (ili gaća, kako kome) i donosi nezadovoljstvo samim sobom, sve će nam nekako smetati kod nas, frizura, kilogrami, kako smo se obukli, kako ne umemo da rasporedimo novac kako treba… itd… Isto tako, na tapetu sa ovim aspektom dolaze direktno međuljudski odnosi (i porodični i emotivni) te dolazi do sukoba između ženskih članova porodice, ili pak između partnerke i porodice njenog partnera.

Danas takođe, i Merkur nam donosi promene, napokon prelazi u znak Ovna. Ni ovde on nije bog-zna-šta dobar i snažan, ali ipak „sviraj, sviraj, pa za pojas zadeni“ što se tiče njegovog (retro) boravka u znaku njegovog izgona & pada, znaku Riba.

U Ovnu, ovaj Merkur imaće recepciju sa svojim vladarem, Marsom, koji je jel, postavljen u znaku Blizanaca, te tako naredni period tj sve do Đurđevdana će biti u ovom znaku, kao i Mars u Blizancima, će postojati „bockanje“ između njih, a mi ćemo da budemo kao u onoj dečijoj „između dve vatre“ sa njima.

Merkur u Ovnu ~ nestrpljenje i ljutnja što se gubi vreme. Sada kada je planeta komunikacija napokon izašla iz sanjivih vodenih Riba, naši mentalni sadržaji se kreću i menjaju velikom brzinom. Ima li šta nas sada ne interesuje? Dosta je s tihim tretmanima – traži se izazov, akcija. Ali koliko god da mu pružiš, njemu nikada neće biti dovoljno.

~ AstroZmaj ~

I Mesečak će biti vredan, pa će pređi u znak Vage, te će na neki način donekle, barem ovih dana dok bude u ovom znaku, održavati balans sa ovim Merkurom. Mesec u Vagi će nam pomoći da zaobiđemo koliko-toliko brzopletost ovog Merkura i da diplomatski sklopimo neki dogovor ili rešimo neki nesporazum. Naravno, donosi akcenat na porodične i emotivne odnose i želju da se dovede u red neka situacija & odnos.

Mesečev aspek opozicije sa Hironom iz Ovna naravno da će nas naterati da preispitamo „u sitna crevca“ svaki odnos u kojem smo, porodični, poslovni, ljubavni, kao i da pokušamo da pronađemo žarište problema koji nas muči u odnosu na te osobe & situacije. I tako, udubljeni u svoje (bolne, tužne, razočarane) misli pročiće nam polako i ovaj današnji dan…


Naslovna fotografija @Instagram : https://www.instagram.com/shavnore/

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.