Utorak 16. April 2019.

16-04-2019 Utorak
dan Marsa

Današnji dan nam počinje sa Mesečkom koji je u znaku Device koji je rano ujutru imati napeti aspekt kvadrata sa Marsom iz Blizanaca, oko podne napeti aspekt opozicije sa Neptunom iz Riba i na samom kraju dana će imati lepi aspekt trigona sa Saturnom iz Jarca. Ceo dan takođe, Venera iz Riba će još uvek imati napeti aspekt kvadrata sa retrogradnim Jupiterom iz Strelca. Isto tako, Merkur će se polako pripremati da (napono) promeni znak i iz Riba pređe u znak Ovna (17-04 uveče)

Noć i jutro će nam tako proteći u borbi sa uskomešanim energijama kvadrata između Meseca i Marsa. Ovo je aspekt apsolutne nepromišljene i impulsivne reakcije, kao i neverovatno jake želje za dominacijom nad drugima (najviše prema onima do kojih nam je emotivno vrlo stalo… ma koliko to kontradiktorno zvučalo)

Pa tako, noć i snevanje će nam proteći u rvanju sa čudnim i napetim snovima, koji kada se budemo probudili će nam unositi neku zebnju i nervozu i osećaćemo neki prizvuk neke neprijatnosti ili potencijalnog problema.

I samo jutro će nam biti po malo na „3 ćoške“. Može nas pratiti bakuz od ranog jutra, Marfijev zakon (ne)verovatnoće. Mogu nam ispadati stvari iz ruku, cepati se, možemo se povrediti, udariti, poseći, opeći. Mogla bi i glava da nas „podseti da je tu“ i da nam zada (na sreću, kratkotrajne) muke. Nervoza i napetost će zaoštriti odnose sa drugima.

Tokom prepodneva moguće je da će mnogi oko nas (pa i mi sami) da „bockaju i ujedaju“, postoje šanse da dođe do eskalacije nekog do sad pritajenog sukoba sa kolegom & nadređenim, a oko podneva najednom će doći do naglog pada samopouzdanja, pa tako i raspoloženja.

Raspoloženje će se naglo promeniti, postaćemo ćutljivi, mrgudni, distancirani. Mnogi od nas će otplutati u neki svoj svet, kako bi se ogradilo od konfuzne situacije u kojoj se nalaze. To će sve da bude rezultat one opozicije između Meseca i Neptuna. Takođe, ovaj aspekt može da donese neku ne baš prijatnu vest & informaciju, koja će nam doneti razočarenje i tugu.

Popodne i veče će proteći u odmeravanju snaga naših emocija sa realnom situacijom oko nas. Ovaj aspekt takođe donosi i izostanak poverenja u druge, ali ne zato što druga strana nije bila fer i ispunila obećanje, već zato što su naša očekivanja bila previsoka (nerealna…)

Veče i noć će na sreću da donesu smirivanje (povređenih) osećanja, jer će Mesec sklopiti lep trigon sa Saturnom. Oboje u zemljanim znacima, doneće nam potrebni balans, tj svesno i voljno prihvatanje neke situacije i osobe „to je to i nema promena, ok, idem dalje“… Moguće je da će nam u ovoj spozaji pomoći razgovor sa dugogodišnjim prijateljem ili pak starijim članom porodice.

Naravno, ne treba zaboraviti i onaj napeti kvadrat između Venere i retrogradanog Jupitera, koji će i dalje da bude na snazi (još barem 2 dana) Ovaj aspekt će se vrlo lagano uklopiti i sa Mesečevim aspektom prema Marsu, a itekako će se uklopiti sa Mesečevom opozicijom sa Neptunom, jer… to je na neki način „dve strane medalje“ samo malo različiti nivoi aktiviranih (povređenih) emocija.

Venera kvadart Jupiter donose probleme kako na emotivnom (porodičnom, ljubavnom) planu, tako i na poslovnom (tj finansijskom) planu. Aspekt koji lažno budi samopouzdanje i osećanje „ja mogu sve, ne može ništa da me spreči“ a u stvari, samo u nama probudi toliko velika i nerealna očekivanja, da je samo pitanje sekunde kada će taj naš ružičasti mehurić „sreće i uspeha“ da pukne…

Једно мишљење на „Utorak 16. April 2019.

  1. Повратни пинг: URL

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.