Ponedeljak 15. April 2019.

15-04-2019 Ponedeljak
dan Meseca

Ovaj Mesečev dan nam počinje sa Mesečkom u 3. dekadi znaka Lava koji će imati lep aspekt trigona sa retrogradnim Jupiterom i Suncem u toku noći i jutra, i posle toga će ući u Prazan Hod. Od podneva prelazi u znak Device i odmah naleće na snažni aspekt trigona sa Uranom iz Bika i posle toga će da odmara do kraja dana. Takođe u toku prepodneva provejavaće i dalje pozitivni aspekt trigona između Sunca i Jupitera.

Danas će Venera iz Riba biti vrlo vredna, jer će imati prvo lepi aspekt sekstila sa Plutonom iz Jarca, da bi kasnije imala napeti aspekt kvadrata sa Jupiterom, koji počinje da deluje popodne.

Tako, noć će nam proteći uz tople energije ovog vatrenog trigona između Sunca u Ovnu, Meseca u Lavu i retrogradnog Jupitera u Strelcu. Mesec trigon Sunce pojačava sponu između naše svesti i podsvesti, pa će tako uz dodatni uticaj Jupitera, noć i snovi da budu jaki, i puni poruka za nas. Obavezno pokušajte da ih zapamtite, zasigurno imaju nešto da nam poruče.

Jutro nam počinje sa ovim energijama, pa će tako s jedne strane da se probudimo puni samopouzdanja i optimizma, iz nekog čudnog razloga osećaćemo se srećnim i vratiće nam se vera & poverenje u sopstvene sposobnosti i vrednosti. Ovaj vatreni trigon će nam tako pomoći da se predstavimo u svom najboljem svetlu, kako nadređenima na radnom mestu, tako i u odnosu sa suprotnim polom (samo pazite da se neki „signali“ ne protumače pogrešno ~ tj da se ljubaznost ne pobrka sa koketiranjem, a dobronameran savet sa „soljenjem pameti“)

Od podne kreću nove energije, Mesec u Devici sklapa trigon sa Uranom iz Bika, i ta energija budi u nama želju za nekim vidom dokazivanja (najviše samom sebi, pa tek onda i drugima iz okoline) a isto tako budi u nama ono „samo naše“ što svako od nas ima, ono što nas čini drugačijima, te tako, nalet kreativnosti pojačava harizmu i ostavlja vrlo snažan utisak na našu okolinu (ali pazite da ne preterate sa tim „ja sam drugačiji“ ponašanjem…) 

Ne treba zaboraviti i egzaltiranu Veneru iz Riba, jer će ona danas biti na žestokoj klackalici dobrog i lošeg, jer će s jedne strane imati benefični aspekt sekstila sa Plutonom iz Jarca, a s druge strane malefični aspekt kvadrata sa retrogradnim Jupiterom iz Strelca.

Egzaltirana Venera u sekstilu sa Plutonom jeste aspekt koji budi ogromnu ljubav i strast, ali iako je to dobar, pozitivan, aspekt, ipak je u pitanju Pluton, koji je malefična („bata zloća“) planeta, te tako sve emocije su pod ovim aspektom jaka osećanja, ulaže se puno snage da se prevaziđe strah od prolaznosti života koja može da utiče na trajnost ljubavi, a isto tako pojačava i subjektivnost i preosetljivost.

S druge strane, Venerin kvadrat sa retrogradnim Jupiterom, vraća nam u život situacije gde dolazimo do veće dobiti (materijalne, emotivne) i mi hteli-ne hteli, počinjemo da preterujemo (nepotrebna trošenja, preuveličavamo neke ljubavne probleme…) Takođe, ovaj aspekt budi želju za brzim dolaženjem do željenog cilja, pa naravno, biće ona nardona „sve što je brzo, to je i kuso“…

Te tako, moramo baš obratiti pažnju šta radimo, kako se ponašamo i da pokušamo da držimo emocije pod kontrolom, inače nam u susret ide par vrlo napornih dana…

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.