Od Sudbine se ne može uteći

Pun Mesec na 01° Vage

punmesec

Ovaj Pun Mesec u Vagi u opoziciji sa Hironom, propraćen Venerom u kvadratu sa Marsom i Venerom u sekstilu sa Jupiterom, u narednom periodu doneće nam brojne kontradiktorne situacije, posebno u međuljudskim odnosima.


Sama simbolika 1° Vage u tumačenju kroz Sabijske Simbole označava početak Jeseni, pa nam eto prve kontradiktorne priče, shodno tome da je sad počelo Proleće. Druga kontradiktornost je u tome što dispozitor Meseca, je Venera u Vodoliji koja ima i kvadrat sa Marsom (dispozitor pak Sunca) i sekstil sa Jupiterom. Treća je ta što se tranzitni Asc nalazi na osi Jarac & Rak i tako aktivira s jedne strane stelijum u Jarcu ~ Saturn Pluton Južni Mesečev Čvor, a s druge strane Severni Mesečev Čvor i Fortuna (čista apsolutna Karma)

Apsolutno sve tri priče će tako staviti akcenat na naše odnose sa drugima, kako prijateljskim, tako i neprijateljskim.

01° Vage kao Sabijski Simbol pod nazivom „U kolekciji savršeno organizovanih bioloških primeraka, leptir koji je prikačen iglom, prikazuje nam svoja krila u svojoj savršenoj lepoti“ tj drugim rečima ovaj Sabijski Simbol se vezuje za besmrtni arhetip doživljaja stvarnosti koju otkriva savršeni život posvećenog čoveka (pod „posvećenim čovekom“ se podrazumeva osoba koja je prihvatila realnost u potpunosti, osoba koja je sagledavši nesavršenstvo oko sebe, videla samo savršenstvo)

Ovaj Sabijski Simbol se vezuje za ono božansko u nama, tj direktno je povezano sa Raspećem Isusa i njegovom transformacijom koja je uticala na čovečanstvo ~ on je prihvatio nesavršenost ljudskog roda (grehe) preuzeo ga na sebe i tako čoveku kao nesavršenom Božijem stvorenju omogućio da dobije priliku da okajanjem svojih grehova na neki način postane savršen i tako se približi Bogu posle smrti njegovog fizičkog tela.


Sa astrološke strane, pošto će ovaj Pun Mesec biti propraćen aktivnom Venerom, ponovo dobijamo „emotivnu“ notu cele ove zvezdane muzičke kompozicije, jer dodatno i ovaj Pun Mesec je vladar tranzitnog 7 polja, koje je polje odnosa sa drugima ~ prijateljski, emotivnim ili pak neprijateljskim, a dodatno se po simbolici vezuje i za velike životne promene koje menjaju iz korena dalji tok Sudbine čoveka.


Venera u sekstilu sa Jupiterom je aspekt dobre sreće. Sreća u ljubavi, sreća u komunikaciji sa drugima, sreća u uvećanju i stabilizaciji (ne)pokretne imovine. Kroz lepe stvari dolazi do promena u čovekovom životu. Ovaj aspekt omogućava dobitke kroz veze (poslovne, emotivne) sa obrazovanim i dobrim ljudima, posebno onima koji na neki način su vezani za inostranstvo, a takođe ovaj aspekt donosi i novu priliku da se započne ljubavni odnos, ili pak ozvaničenje trenutnog emotivnog odnosa.

S druge strane, napet muški i ženski princip koji nose Venera i Mars svakako nosi energiju u vidu nezadovoljstva koroz ovaj aspekt kvadrata. Nezadovoljstvo se može javiti usled previše očekivanja u ljubavi, prevelikih strasti, ili pak nemogućnosti da se uspostave pravi sistemi vrednosti u jednom odnosu (u vezi sam da ne bih bila / bio sam, ili pak u vezi sam jer me samo to čini „kompletnim“, ili „u vezi sam jer sam tako materijalno = emotivno siguran / sigurna“ i sl) Ovaj kvadrat tako donosi svađe i konflikte, ekstravaganciju i agresivnost u odnosima sa ljudima za koje smo emotivno vezani. On vrlo često donosi trajne raskide & razvode.


Pa tako, ovaj Pun Mesec će nam doneti velike promene u odnosima sa drugima. Transformišući neki odnos, bilo on dobar ili loš, mi tako u narednom periodu dobijamo mogućnost da skoro iz korena promenimo tok svog života.

Ako je vreme da se neka priča sa nekim započne & ozvaniči, tako će i biti, ako je vreme da se neki odnos prekine, ništa neće moći da se uradi da se to spreči, jer i jedno i drugo jednostavno mora (treba) da se desi (a to moranje da se desi je dodatno potvrđeno ne samo Saturnom kod Asc, već i Čvorovima na osi 1/7 polja ~ čista Karmička priča od koje nema bežanja)

 

B002B9GR3W_TheTaleofDespereaux_UXNB1._V144373252_RI_SX940_Do sledećeg čitanja

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

Astrološka tumačenja možete zakazati

ili putem e@mail-a : astrokonsultacije@gmail.com

ili preko poruke na Viber & WhatsApp & Skype na broj : +381 17 04 231

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.