Sreda 13. Mart 2019.

Sreda

13-03-2019

dan Merkura

Ova Sreda nam počinje sa Mesec u Blizanci koji će danas imati tek popodne lep :120: sa Venera iz Vodolija i pred sam kraj dana napeti :90: sa Neptun iz Ribe .

Takođe, danas će i Mars iz Bik imati lep :120: sa Saturn iz Jarac … a samo Sunce iz Ribe će u ranim jutarnjim časovima imati lep :60: sa Pluton iz Jarac , a pred sam kraj dana će imati pak napeti :90: sa Jupiter iz Strelac , pa će tako i te energije da nas guraju kroz ovaj dan.

Noć će nam proteći uz energije Sunce :60: Pluton i Mesec kod fixnih zvezda Sceptrum i Hyades.

Snovi će biti prepuni detalja, ali i dosta nepovezani i dvosmisleni. Moguće je da ćemo pričati sa nekim u snu, moguće je da će to biti ili vrlo stara osoba, ili čak pokojnik i upravo na te razgovore treba da obratimo posebnu pažnju (možda čak i na samu intonaciju nekih reči, jer u njima leži „ključ“)

Čak i u toku samog sna ćemo se zapitati koja je to poruka „između redova“ koju nam ovaj san poručuje. Trebalo bi da se posavetujemo sa našim tumačem snova, jer se noćas sanja ostvarljiv san i treba biti spreman, jer će se možda čak i u toku ovog dana desiti upravo to o čemu su nam govorili simboli u snu.

Oko podne Mesec će biti kod Aldebarana i te energije će nas držati sve do uveče.

Citat

Južno Oko Bika. Ovo je benefična fixna zvezda. Najsjajnija u sazveždju Bik (mada je po pravilu ova zvezda u zodijačkom znaku Blizanaca) Ona se vezuje za prolećnu ravnodnevnicu, početak godine, te naravno ima simboliku „novog početka“, tj označava da je neko ili nešto na početku i da još puno toga treba da se odradi da bi se došlo do željenog cilja, ali s obzirom da je benefična fixna zvezda, ona i posle mnogo muka i napora ipak donosi željenu / zasluženu nagradu. Takođe bi mogla da se poveže i sa početkom trudnoće, tj. potencijalnim začečem bebe.

Ovo dvoje tako, mogu da nam donesu zanimljivo popodne, jer Aldebaran takođe, uz Mesec donosi i popularnost, ambicioznost, podršku istomišljenika i pomoć na radnom mestu (od kolega prvenstveno)

Ali, s obzirom da kao i svaka fixna zvezda, i ova ima svoju „mračnu stranu“ moramo da obratimo pažnju da se previše ne opustimo i da ne zavisimo toliko od podrške & pomoći upravo ovih istih osoba (jer u prevodu sa arapskog Kalb Al Akrab znači „srce škorpije“)

Zbog samog Mesec u Blizanci poseban značaj i snagu danas imaju reči (pisane, izgovorene… ipak je dan Merkur koji je i dalje :retro: i to baš kod fixne zvezde Matar) pa tako, letimično izgovorena neka fraza ili nejasno napisana rečenica, može danas izazvati niz velikih neprijatnosti.

Dobro razmislite, pre nego bilo šta kažete danas. Laž je danas isključena, jer će se ona okrenuti protiv samog čoveka, a isto tako ni kom slučaju ne izgovarajte ružne reči tj. prokletstva, jer ona danas (posebno uz ovakve tranzite) postaju posebno delotvorna i obavezno se događaju.

U večernjim časovima Mesec iz Blizanci će imati lep aspekt :120: sa Venera iz Vodolija koja će biti pored fixne zvezde Deneb Dulfim. 

Ovaj aspekt će nam tako doneti zanimljive razgovore i druženja. Pošto su oboje u vazdušnim znacima biće naglašena potreba za izražavanjem najtananijih osećanja i emocija u toku razgovora, ali u isto vreme (iz istog razloga) biće prisutna i očekivanja za uzvraćanjem istih, što se možda neće desiti.

Ovo potencijalno razočarenje i poljuljana očekivanja se mogu desiti ne samo zato što će ovaj Mesec imati :90: sa Neptun već će i samo Sunce imati :90: sa Jupiter .

Pa tako u kasnim večernjim satima, probudiće se izuzetna subjektivnost i preterana osetljivost, ne samo na reči, već i na njihovu intonaciju, i gestikulaciju & grimase (u toku „oči u oči“ razgovora) ili pak interpunkcije (u toku dopisivanja sa nekim) te tako, hteli – ne hteli, možemo (nepotrebno) da se razočaramo u nekoga (ili neko u nas)

Što se zdravlja tiče, sa ovom današnjom tranzitnom kombinacijom, na „tapetu“ su : ramena, ruke, prsti šaka, pluća, ključna kost, nervi, a svi oni koji imaju problema sa astmom, prehladama, sinusima, danas će posebno da kubure sa papirnatim maramicama.

Dodatno, mogu se pojaviti problemi sa cirkulacijom, bolovima u nogama, nesvestice, pospanost, kratak dah, aritmijom srca, reumatski bolovi u zglobovima, problemi sa kožom & noktima & kosom. Metereopate danas su takođe na „tapetu“ Baba Marte.

Minerali dana : safir, heliotrop, beli koral, a eterična ulja : bosiljak, bergamot i grejp.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.