22. Januar 2019. Utorak

Utorak

22-01-2019

dan Marsa

Noć nam počinje sa novim energijama Sunca u Vodoliji kod fixne zvezde Altair. Mesec već šnjura drugom dekadom Lava i sklapa aspekte 150° sa Saturnom i Neptunom, kao i 120° sa Venerom, Marsom i Jupiterom. U isto vreme Merkur ima 0° sa Južnim Mesečevim Čvorom.

Na početku, snovi će nam biti čudni, prepuni neke naše simbolike, napeti, po malo i agresivni, ali kako noć bude odmicala, najednom u celu priču se meša neka emotivna (pa čak i po malo sexualna) priča.

Poruka snova će tako biti vezana ili za neki manji dobitak, koji će vrlo brzo da nam isklizi kroz prste, ili pak neka usputna dešavanja sa nama bliskom osobom.

U toku prepodneva, puno posla i obaveza, rad & red & disciplina su tu, ali osećamo da to baš i nije TO što mi možemo da pružimo & pokažemo i provejavaće osećanje blage nervoze i neraspoloženja zbog toga, koje će nam dodatno uticati na koncentraciju.

Ostatak popodneva i večeri sam Mesec neće imati ni jedan aspekt (120° sa Uranom nam ostavlja za sutra) te će tako na snazi biti Venera i Jupiter, koji se druže preko 0° i oboje imaju 120° sa Marsom i 90° sa Neptunom.

Veče koje bi možda moglo da bude baš lepo, prijatno, povremeno će nam zbog ovih aspekata biti i po malo konfuzno, reagovaćemo vrlo subjektivno i emotivno, što naravno može za rezultat da ima kratkotrajne, površne, rasprave sa ukućanima ili dragom nam osobom.

Zdravlje danas „na tapetu“ kod mnogih, posebno onih koji imaju problema sa srcem, pritiskom, šećerom i slabom cirkulacijom. Trebalo bi izbegavati brza & hladna jela & pića i malo povesti računa (pa i promeniti) režim ishrane (vreme nije za dijete, već samo za umereno uzimanje hrane)


Dnevna Lenormand Karta

za Utorak 11 » Bič {Metla} «

Ključne reči : nesporazumi, svadje, greške, nevernost, prevara, kazna, pobuna, bes, neslaganja. Takodje, predstavlja probleme sa besapricom, bankrot, siromaštvo kao i sve dodatne „nus-pojave“ koje se dešavaju kada čoveka zadesi besparica ili potpuno izgubi sve u životu (drugim rečima, ova karta pokazuje pravu sliku osobe kada se nadje u velikom problemu)

Za sve one koji su nesrećnim slučajem gledali „50 nijansi sive“ verovatno sama reč Bič asocira na nešto „erotsko i bezobrazno“. Al, razočaraću vas… ova karta ni malo nije ni erotska, ni bezobrazna… Ovo je karta koja sugeriše fizički bol, ne samo sukob i svadju, već i batine i tuču, jer je ipak povezana sa simbolikom Marsa i Severnog Mesečevog Čvora.


Ovo ni malo nije naivna karta, već opomena da se pitaču sprema vrlo težak okršaj sa nekim (okolne karte će naravno da pokažu o čemu se radi) Naravno, ko voli SM, onda je ovo karta za njega (nju) naročito ako se ova karta nadje pored ličnih tj „emotivnih karti“…

Ali ako  želimo da budemo „optimisti“ pa da ovu kartu gledamo iz pozitivnog ugla, ondak se ona vezuje za :  argumenti, znanje da se vodi diskusija, odbrana stava & ideje, težnja ka pravdi, sprovodjenje pravde, ponavljanje neke radnje jer prvi put nije nešto bilo dobro uradjeno, popravljati nešto što se pokvarilo & slomilo, majstorstvo, veština, snalažljivost, iskreno, pravdeno, direktno, isterati istinu na videlo, boriti se protiv nepravde, razjašnjavanje nekog problema & razgovora, logika, nauka, crno-na-belo dokaz, preživeti & pobediti neku traumu (emotivnu, fizičku, psihičku) priznavanje greške i njeno rešavanje, razmišljanje o nekome ili nečemu u cilju da se pronadje (još bolje) rešenje za taj problem, pobediti tj poboljšati samovrednovanje (ja sam dobar, ja sam snažan, ja vredim, tj rešavanje trauma koje su narušile naš pozitivan stav prema samom sebi) pokajanje


Dnevno otvaranje :

Previše uzimate stvari zdravo za gotovo, preosetljivost, subjektivnost, preemtovnost. Nervoza koja utiče na koncentraciju, sve brzoplete i nepromišljene akcije donose probleme i finansijske gubitke.

Porazmislite da li ste prikupili sve informacije kako bi odregovali tako kako ste namerili da odreagujete. Ako ste već orni za svađu, prikupite dovoljno argumentovanih dokaza, jer u suprotnom, rasprava može da se završi u fizičkom „objašnjavanju“ ko je u pravu, a ko nije.

Prvo skoči, pa reci hop. Ovo je dan za svađu, ali samo pod uslovom da pristanete na to… isto tako, međuljudski odnosi kao „mešana salata“, malo emocija, malo svađe, malo pomaganja, malo takmičenja i ne-fer ponašanja.

Mogući kvarovi mnogo toga po kući, od rajsfešlusa, do punjača, od sigurnosne brave, do pojasa u kolima. Ne praktikujte „uradi sam“ već pozovite majstora, uštedećete, sigurno…

Pripazite se u prevozu, da vam se najednom ne pokvari nešto u sred vožnje ili da ne naletite na nadrndanog čika policajca koji će vam iz zabave naplatiti kaznu. Kašnjenje na posao, ili na neki sastanak & susret takođe moguć.

Dan je dobar ako želite da pospremite kuću i pobacate sve ono što vam je do sad bilo „možda mi zatreba“. Isto važi i za ishranu & zdravlje, odbacite stare (loše) navike, proverite namirnice da nije istekao rok i ne budite „sam svoj majstor“ što se tiče dijeta ili uzimanja nekih medikamenata.


Ljubav : 

Kao što rekoh u uvodnom pasusu, ako je neko za SM, u ljubavnim odnosima, ovo će da donese pojačanu strast i požudu, pojačan seskualni apetit, pa u neku ruku za onoga koji je u vezi, ljubavni život će „procvetati“ u narednom periodu.

Ali, čak i ta priča ima drugu stranu medalje, jer svaka strast ima svoj kraj, tj realnos je tu da podseti da ne može veza da se zasniva isljučivo na fizičkom privlačenju, već da po neki put mora da bude i nekakvog razgovora – a razgovor u ovom slučaju može da bude napet, pa čak i agresivan i sklon svadjama.

Za onoga koji nije u vezi, savet ove karte jer da dooobrooo razmisli da li želi da traži novog partnera ili ne, tj ako je već on nekog „odmerio“ da povede računa da se sa tom osobom ne provede ko „bos po trnju“.


Posao :

Period koji sledi za onog koji je zaposlen će da bude trnovit, jer su mogući sukobi mišljenja sa kolegama i nadredjenima, pa čak i svadje sa njima (ako je dnevna karta povoljna, sve će se završiti na „vatrenoj razmeni ideja“, ali ako nije, osoba može čak očekivati i otkaz)

Za onoga koji traži posao, ovaj period ni malo neće biti lak, pa je bolje da sačeka neku povoljniju priliku.


Zdravlje :

Pošto se sama karta Bič (Metla) vezuje za povišen ton u govoru (da ne kažem vikanje i dranje) naravno da se najviše i vezuje za grlo, krajnike, glasne žice, pa tako i zdravstvene probleme vezane za taj deo tela – promuklost, gušobolja, upala krajnika, bolovi u vratu.

Treba izbegavati promaju, takodje (a u ljubavnim avanturama paziti se da se ne pretera sa SM izlivima „nežnosti“ da ne bi došlo do povreda…) Pripaziti se padova, opekotina, posekotina. Moguće migrene, mučnine, infekcije, problemi sa srcem i pritiskom. Oscilacija telesne temperature, kao i problemi sa tankim i debelim crevom.


Kombinacija

Nedeljne Lenormand Karte i Dnevne Lenormand Karte

20 » Bašta « & 11 » Metla «

 

Ova kombinacija donosi javne rasprave i svađe. Dan ispunjen disharmonijom u društvenim odnosima.

Takođe, donosi uznemiravanje preko društvenih mreša, širenje nekog on-line virusa, pa pazite šta otvarate kako preko kompjutera, tako i preko mobilnog.

Isto tako, dan okrenut javnim prozivkama i kritikama, neko nekoga optužuje za nešto, neko od nekoga traži javno izvinjenje.

Moguće je da će nešto privatno da ispliva u javnost, pa će dovesti to javne sramote i osećanja (samo)prezira. Takođe i dan kada će se dešavati nešto vezano za kršenje zakona i javnog obaveštenja oko toga.

Emocije prejake, želja okoline da se vrlo grubo umeša u privatan odnos ili porodični život, može dovesti do „prepucavanja“ na društvenim mrežama. Ljubomora koja navodi na proganjanje, proveravanje, od silne ljubavi udavili mače napr…

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.