19. Januar 2019. Subota

Subota
19-01-2019
dan Saturna

Noć nam počinje sa »Bog se javi« i Mesecom u Blizancima u PH. Venera i Mars i dalje razmenjuju ljubavne poglede, Merkur i dalje čavrlja sa Plutonom, a Sunce je odlučilo da se na kratko posvađa sa Uranom.

Snovi ce biti dosta teški, možda bude i neka omanja noćna mora… Simbolika snova ne mora da nam donese neko mnogo loše znamenje, već manju opomenu vezanu ili za naš posao ili za neko ulaganje novca (za koje možda i nije sad vreme)

Jutarnji časovi nam počinju sa Mesečevim ulaskom u znak Raka i on će se ceo dan realno odmarati u udobnoj fotelji, ispijajući neki bakin čaj ili duvajući u toplu čokoladu, dok čeka pečenu bundevu posutu cimetom i žutim šećerom da zamiriše iz rerne…

Generalno vrlo opušten dan, ako zanemarimo onu svađu između Sunca i Urana (preko kvadrata) koja će na jedno kraće vreme uzdrmati ovu dremljivu Subotu, donoseći rasprave zbog generacijskih razlika i čačkanje i proveravanje uticaja i moći nekog autoriteta, da bi se opet sve vrlo brzo, vratilo u svakodnevnu rutinu.

Naravno, moguće je zbog upravo izostanka aspekata Meseca, da krene da dominira ovaj Saturn (njegov je dan) koji sutra objavljuje okršaj ko Ok Korala sa Marsom, praveći tako uvertiru za nastupajuće pomračenje, tako da ipak ma koliko sve bilo jednostavno i monotono, obratimo pažnju da ne kažemo nešto što bi (ne)namerno povredilo nekoga.


Lenormand Karta za Subotu 04 » Dom «

Osnovno značenje : kuća, dom, porodica, stabilnost, sigurnost, zaštita, intima, privatnost, sve ono što se dešava u 4 zida i nije vidljivo u javnosti.

Takodje, ova karta se vezuje za sve ono što je najbitnije osobi, pa tu naravno pored porodice, možemo da imamo i rodjendane, proslave, godišnjice, Slave, ali i one malo konkretnije stvari – nekretnine (pa tu može da bude i posao koji se radi od kuće, u kući…)


Dnevno otvaranje :

Image result for home sweet homeNajverovatnije da će se sve vrteti oko doma ili nekog člana porodice. Ili ćemo jednostavno ovaj dan presedeti u kući.

Bavljenje svakodnevnim kućnim poslovima, sredjivanje, čišćenje, kuvanje, pravljenje kolača, sredjivanje računa koje treba platiti.

Isto tako, može da ukaže na želju osobe da se malo izoluje i posveti sama sebi ili pak da se „mazi sa nekim“ (tj naglašena potreba za intimnošću sa dragom osobom)

Punjenje baterija na najlepši mogući način – okruženi porodicom.


Ljubav :

Image result for sweet houseOsećanje da je vreme da se osoba „skući“ tj da oformi svoju porodicu.

Ako je osoba u vezi, uz emotivnu Nedeljnu Kartu, može da ukaže na vezu koja prelazi na viši intimniji nivo (veridba, brak)

Ako je osoba sama, susret sa osobom sa kojom može da ostane zauvek (naravno ako Nedeljna Karta podržavaju tu priču)


Posao :

Related imageOvo je najbolja postavka za sve one koji rade od kuće, uspeh u privatnom poslu je zasiguran.

Ako je osoba zaposlena (a nije privatnik) ova karta pokazuje priliv novih klijenata, kao i proširenje firme u kojoj radi.

Ako osoba traži posao, jedna je preporuka da pokuša da pokrene svoj privatan posao ili pak da traži posao u nekoj privatnoj firmi.

Ovo su poslovi koji se vezuju za majstore, organizatore proslava, kuvare, ugostitelje…


Zdravlje : 

Image result for house healthKarta 04 » Kuća « sama po sebi predstavlja telo. Samim tim, Nedeljna Karta je vrlo bitna, jer će ona da pokaže da li je nešto dobro tj nije dobro sa našim telom.

Generalno, » Kuća « naglašava da osoba ne sme da se prepusti hedonizmu, da ne preteruje sa ićem i pićem, već da malo smanji unos kalorija i da se pokrene (sportska aktivnost bilo koja) Gojaznost, holesterol, nepokretnost, lenjost.


Kombinacija
Nedeljne Karte i Dnevne Karte
01 » Konjanik « & 04 » Dom «

Ovo će biti dan kada ćemo ili da se iznenadimo nekom posetom (tipa »razgaćeni vikend« stil i neočekivani »nobles« gosti na vratima) ili pak da budemo zatečeni nekom izjavom jednog člana porodice (unuče kaže baki da posle 3 tanjira nije više gladno)

Takođe, dan kada ćemo nešto što nam je do sad bilo potpuno strano (pa i nejasno) da upoznamo i (najverovatnije) prihvatimo, malo više kao dobrovoljno podmoranje, nego zaista, iskreno.

Isto tako, Konjanik je vrlo žustra i navalentna karta, pa tako u toku dana bi naša privatnost & intima na neki način zbog nečijeg postupka ili komentara mogla biti narušena.

Takođe, ova kombinacija testira granice tradicionalnog i novog, odmeravajući snagu uverenja (tj ukorenjenih navika) i da li smo raspoloženi da se menjamo ili ne.

Nametanje određenih „pravila ponašanja“ od strane starijih članova porodice, mogao bi da izazove kratkotrajnu revoluciju kod mlađih članova porodice.

Ova kombinacija može da nam vrati nekoga u život, nekoga koga dugo vremena nije bilo, bilo da se radi o članu porodice, simpatiji ili pak prijatelju.

Promene u domu, uzurpirane navike, izmena rutinskog obavljanja nekih poslovnih ili privatnih obaveza, a takođe ova kombinacija može da donese i kratkotrajni pad imuniteta, bolove u zglobovima, upalu mišića, zimogrožljivost…

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.