Crime and Punishment

20-01-2019 imamo Mars iz Ovna u kvadratu sa Saturnom iz Jarca žestoka kombinacija, sukob dva vrlo različita temperamenta. Mars kao naša želja za akcijom i dešavanjima nailazi na grubo ograničenje od strane Saturna koji traži strukturu i disciplinu.

mars kvadrat saturn.png

S jedne strane aktivna, vatrena, napadna energija Marsa u Ovnu dolazi u sukob sa pasivnom, hladnom i opreznom energijom Saturna u Jarcu.


Ovo su sve one situacije u kojima je sukob neizbežan. Ovo su svi oni (i unutrašnji i spoljašnji) konflikti koji unose negativnu energiju i donose opasnosti i potencijalne gubitke.

Generalno, da su ove dve planete postavljene u znacima koje ih na neki način slabe, ovaj kvadrat i ne bi bio toliko opasan, ali pošto se one nalaze u znacima svog sedišta i prirodni su neprijatelji, vidimo da će ovih nekoliko dana Januara biti vrlo „vrući i čupavi“…


Kod Marsa postoji energija koja je snažna, buntovnička, impulsivna i vrlo često brzopleta i opasna. Ako je loše usmerena, gubi se fokus, te vatra gori na sve strane, javljaju se konflikti, bes zbog bilo kakvog ograničenja i odlaganja. Tako, ova energija ruši sve pred sobom i vrlo ju je teško da se zaustaviti.

Kod Saturna se nalazi energija super-Ega koji je vodjen obazrivošću, poslušnošću, fanatičnim držanjem za tradicionalne & tabu zakone & pravila, kao i svesnim prihvatanjem (nametnutim) ograničenjima i ta energija vrlo voljno se odriče ili blokira bilo kakve želje i težnje.

Pa tako kada se ovo dvoje susretnu preko malefičnog aspekta kvadrata, samo najednom kao iz pritajenog vulkana grunuće sva mržnja, frustracije, panika, bes, zločini… ali i kazne…


Dodantno, na Mundanom nivou, vidimo i da je sama eksplozija negativne energije neminovna, jer s jedne strane sam Mars je povezan sa znakom Jarca preko egzaltacije, dok s druge strane sam Saturn je povezan sa znakom Ovna preko pada, pa vidimo da će na Mundanom nivou doći do većih sukoba, problema, bunta, u želji da se svrgne diktatura, previše tradicionalan režim ili pak da se iz korena menja politička scena u nekoj državi.

Dodatnu potvrdu da će ovaj tranzit imati velikog uticaja na Mundanom nivou imamo ovde : s jedne strane tranzitna Venera 0° Jupiter u Strelcu s jedne strane imaju 120° sa ovim Marsom iz Ovna, ali imaju i 90° sa tranzitnim Neptunom iz Riba, koji pak ima 60° sa ovim Saturnom iz Jarca i plus sam Merkur će imati 0° sa Plutonom (18-01) i tako ga povezati sa Saturnom (sa kojim će imati 0° 13-01) a sve će se ponavljati zbog ovog Jupitera u 90° Neptunom, malefičnim aspektom koji će nas pratiti kroz 2019 ~ 13-01; 16-06: 21-09


Te tako vidimo potencijalna dešavanja vezana za politiku & Veru & finansije koji će biti inicijalna kapisla za ovaj vulkan, skoro svuda u Svetu…

Posebno ako uzmemo u obzir da nam je godina počela sa Delimičnim Pomračenjem Sunca, baš u Jarcu… a i zato što nam sledi Totalno Pomračenje al ovog puta Meseca (21-01)


2 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.