10. Januar 2019. Četvrtak

10-01-2019
Četvrtak dan Jupitera

Dan nam počinje Mesecom koji je prešao u znak Riba i koji ima kvadrat sa Venerom iz Strelca. Noć ispunjena napetim emotivnim energijama koje nam neće dati mira i koje će ili da nam donesu vrlo teške snove ili pak profi nesanicu.

U toku dana malko će da bude bolje, jer će Mesec imati lep sekstil sa Merkurom iz Jarca, pa će nam oni pomoći da na kreativni način radimo svoje svakodnevne & poslovne obaveze. Samo, pripazite se, i dalje provejavaju energije Merkura u kvadratu sa Marsom…

Možda stignu i neke vesti koje nam se baš i neće dopasti na početku, ali će ipak na kraju da sve ispadne kako treba tu negde u popodnevnim satima. Akcenat na mladim ljudima i kontaktu sa njima, ili pak mlađim rođacima (ili mladim osobama koje su negde daleko od nas)

Pred kraj dana, Mesec iz Riba će imati aspekt sekstila sa Saturnom iz Jarca, pa će nam njihove energije pomoći da se malo smirimo i opustimo. Možda nam neko dođe u goste, ili pak nas neko bude pozvao u goste.

Ovog puta akcenat će biti pak na starijim članovima porodice, ženskim, ili dugogodišnjim prijateljima i našem odnosu sa njima. Moguće je da će nekome od njih da se desi nešto (ne baš dobro) pa ćemo morati da im se nađemo kao podrška.

U minut do ponoći Mesec će imati napeti aspekt kvadrata sa Jupiterom iz Strelca, pa je moguće da će se nešto desiti što će nas dosta emotivno uznemiriti i izbaciti iz takta. Teško da ćemo moći i da zaspimo od tih uskomešanih energija…

Što se tiče zdravlja, sam Mesec u Ribama donosi povišenu vlagu i oscilirajući vazdušni pritisak, pa tako i nagomilavanje slizi (flegme) u organizmu, te može da utiče na nižu temperaturu samog tela, pa da nam budu hladne šake i stopala, a može da nam donese zadržavanje vode u organizmu, kao i manju prehladu bubrega & bešike.

Uz Merkur i Saturn iz Jarca, ovaj Mesec zasigurno može da nam donese jezu, probleme sa sinusima, kostobolju, kao i slabije varenje i probleme sa debelim crevcetom. Potrudite se da redovno danas jedete, uzimajte puno tečnosti (po mogućstvu tople) i utoplite se (da ne krenem da zvučim ko Nada Macura „slojevito oblačenje“, al tako nešto…)


Lenormand Karta
05 » Drvo«

 

Osnovno značenje : život, vitalnost, energija, prošlost (pa samim tim i sadašnjost i budućnost) nasledje (koreni) Karma

Simbol rasta i razvoja, konkretan primer da ništa u životu ne stagnira, već se menja i razvija, drvo raste, daje plodove, umire, pa iz plodova koji su pali na zemlju, se radjaju nova drveća i tako se nastavlja ciklus života. Samim tim, ova karta se direktno i vezuje za zdravlje (bolest) pa eto zanimanja vezanih za medicinu kojima ova karta vlada.


Priroda, prirodno, spontano, naš odnos sa Majkom Prirodom, fizički svet, materijalno, zakoni prirode, biologija, telo & telesne potrebe & funkcije, fizička aktivnost, zdravlje & bolest, vitalnost, korak po korak rast & razvoj, stremljenje, životna snaga, energija, bioenergija, energetske rezerve, koreni, osnova, poreklo, uzemljenje, pripadanje nečemu ili nekome iz prošlosti (preci, tradicija, porodično stablo, genetika, DNK) sporo ali dostižno, nefleksibilnost, vezanost za jedno mesto (situaciju, osobu) i više nego što bi to bilo ok, nevoljnost da se nešto promeni, odbijanje tudjeg mišljenja, pragmatizam, racionalnost (pa i slabiji pesimizam) fokus na osnovnim životnim potrebama (instinkt za opstankom : jelo, piće, spavanje, reprodukcija)Dnevno otvaranje :

Image result for tree lifeDan će biti orijentisan na ostvarenje neke ideje koja se duže vreme vrzma po glavi, tj realizaciju planova i mentalno rasterećenje od tih briga. 

Dan kada ćemo se družiti sa mudrim ljudima i traži savet od njih (a možda i sam daje savete drugima) ili pak tražiti savet lekara & apotekara za neki zdravstveni problem.

Dan idealan za istraživanje i otkrivanje novih stvari u životu. Dan odličan za stvaranje nečega, ili sprovođenje ideja iz teorije u praksu.Ljubav :

Related imageAko je osoba u vezi, zaljubljenost prerasta u ljubav. Zaljubljenost „pušta korenje“ i grana se u višeslojnu ljubav koja će odoleti jakim vetrovima koje život sprema.

Ako je osoba sama, ova karta ukazuje na pojavu osobe koja će uneti stabilnost u nj život. Ovo je karta prave, iskrene ljubavi (naravno, pod uslovom da Nedeljna Karta ne govori drugačije!)

Osnovni savet : budite strpljivi i zalivajte stalno svoje drvo ljubavi i kasnije ćete uživati u njegovim plodovima.Posao :

Related imageAko je osoba zaposlena, ovo je dobar period da pokaže svoje ideje nadredjenima i tako osigura svoje mesto na poslu. Napredak je skoro pa zasigurno tu. Upornost i disciplina su ključni za uspeh i biće bogato nagradjeni.

Ako je pak osoba bez posla i traži ga, moguće je da će još malo morati da bude strpljiva i uporana u traženju, a možda će morati i da se bolje raspita ili da pošalje na više mesta svoj CV.

Ovo su svi oni poslovi koji traže požrtvovanost, disciplinu i potpunu posvećenost radu (ovde mogu da budu i fizički poslovi zastupljeni takodje)Zdravlje :

Related imageBavite se bilo kojom aktivnošću koja zahteva boravak u prirodi, šetnja, sport… Uživajte u prirodi, dišite punim plućima, izadjite iz 4 zida (i u fizičkom i u psihološkom smislu)

Ali pošto je ipak Zima, makar malo izađite i udahnite hladan vazuh koji će razmrdati vaše telo da se malo pokrene (posebno posle svih ovih proslava i Slava koje su napunile organizam svim i svačim)

Takodje, vezuje se za bolesti koje dugo traju, pa tako i samo lečenje & lekove, oporavak za koji je potrebno puno strpljenja.


Kombinacija Nedeljne & Dnevne Karte

33 » Ključ « & 05 » Drvo «

Image result for key treeDan kada ćemo biti u mogućnosti da dobijemo konkretne „crno na belo“ dokaze & informacije vezane za nekoga ili nešto što nam je od vitalne važnosti.

Takođe, dan kada će nešto da nam se desi i kada ćemo osetiti da nam je pao ogroman kamen sa duše, a možda čak osetimo i fizičko rasterećenje.

Dan povoljan za odlazak kod lekara i dobijanje nove terapije, promenu režima ishrane. Dan namenjem psihičkom i fizičkom oporavku i čišćenju tela od toksina.

Komunikacija sa okolinom će biti smislena, smirena, pa ćemo biti u mogućnosti lakše da završimo naše svakodnevne & poslovne obaveze.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.