Power of Logic and Order

Merkur od 05-01-2019 u 4h40) do 24-01-2019 (u 6h50) će biti u znaku Jarca.


Od 05-01 do 11-01

I dekada Jarca pod vladavinom Jupitera

imageedit_3_8568238649Kada se Merkur nađe u I dekadi Jarca on dolazi pod uticaj Jupitera. Tako, on postaje dobar diplomata, ume da se lepo prilagođava novonastalim situacijama, smiren je i fokusiran na pronalaženje najboljeg rešenja za neki problem. Ali, postoji u njemu konflikt izmedju prakičnog uspeha i nemirne, nestalne, naravi koja ga vuče ka željenom cilju.

U ovom periodu tako, imaće dodatno i kvadrat sa tranzitnim Marsom iz Ovna, što će dodatno u tom trenutku (08-01) ovog Merkura malo da izbaci iz „šina“. Ali, pozitivna strana prolaska korz I dekadu, donosi Merkuru plemenitost, instinktivnu dobrotu i razumevanje na jednom posebnom, čak duhovnom, nivou. Ovaj period je ispunjen zanimljivim i često šaljivim dogadjanjima, Marfijevim zakonom koji na sreću ima ipak happy end. Ovaj Merkur će nam u ovom periodu doneti izuzetno povišenu svest o fer-pleju, pravednosti i tražiće od nas da učimo na pređašnjim greškama i tako sazrevamo kao ličnost. On je plemenit i darežljiv, pa će tako da nam pomogne u mnogim situacijama koje nam se budu dešavale u ovom periodu.

S druge, negativne strane, koju će na kratko (na sreću) probuditi onaj 90° sa Marsom, ovaj Merkur u toku ovog perioda može da gubi stabilnost i sigurnost, da menja stav & ponašanje u sekundi (najčešće podpomognut temperamentnoj brzopletosti) Zbog Marsa, ovaj Merkur nam povremeno može doneti prepuštanju impulsivnim reakcijama, podleganju uticaja besa & jarosti (jer ipak znak Jarca egzaltira ovaj Mars) a sve propraćeno temperamentnim konfliktima (koji kod nekih mogu i da pređu sa reči na dela, pa da dođe i do ozbiljnih fizičkih povreda)

Naravno pošto će biti u stelijumu koji će biti vezan za Delimično Pomračenje 06-01, naravno da će sve ovo dobro i loše da bude 100% naglašenije.


Od 12-01 do 18-01

II dekada Jarca pod vladavinom Marsa

imageedit_5_8136017024.pngKada Merkur bude prolazio kroz II dekadu, biće pod uticajem Marsa (samo što se oslobodio onog 90°, opet se vraća na tu priču) i imaće konjukciju sa Saturnom (13-01) i sekstil sa Neptunom (14-01)

Ovaj Merkur je kreativan, sposoban, poseduje izraženu konstruktivnu energiju stvaranja nečega iz ničega (maltene) izuzetno je hrabar (čak malo i previše) i vrlo je pouzdan. Ali, ipak, prgav i temperamentan, pa donosi nesporazume i konflikte, jer dolazi do jaza između emotivne čežnje i praktičnog razuma.

Pozitivna strana Merkura u II dekadi Jarca je ta što je ovaj Merkur spreman da nam pomogne da se maksimalno fokusiramo na cilj i relativno brzo i lako ga ostvarimo. Ovaj Merkur vrlo dobro zna koje su granice (ograničenja) ali ima dovoljno pameti da ne samo ih savlada, već i prevaziđe. Ovo je Merkur koji će nam na maltene vojničkom nivou omogućiti da ostanemo pribrani i skoncentrisani čak i u vrlo napetim situacijama. Takođe, može da nam pomogne da ostvarimo bolji odnos sa kolegama & koleginicama na radnom mestu, a i da nam osigura čak i podršku nadređenih. U odnosima, može da nam pomogne da (napokon) kažemo šta mislimo & osećamo, a može da nam i izoštri instinkt i da nam tako pomogne da bolje procenimo ljude & situacije koje nam idu u susret. Naravno, njegov 60° sa Neptunom će u mnogome da pomogne da sve sve ovo odvija na jedan lep i prirodan način, pojačaće u nama interesovanje za istoriju, poeziju, umetnost, starine, tradiciju…

Naravno, s druge strane, negativna strana je u želji za apsolutnom kontrolom, dominacijom, prkosom, inatom, pa i bes, mržnja, ljubomora, pohlepa i posesivnost. Ako se previše zaleti, ovaj Merkur može da nam pomrsi konce i u našem nastojanju da ostvarimo željeni cilj, pregazimo sve što nam se nađe na putu. Zbog 0° sa Saturnom, najednom njegova moć razumevanja i saosećanja nestaje, on se zatvara u sebe, povlači se u sebe (ćuti i mršti se) i počinje da se ponaša nametljivo i superiorno u nekim trenucima i tako ovaj period, posebno zbog ovog aspekta može štetno da utiče na naše međuljudske odnose, jer ova kombinacija ume da od prijatelja napravi žestokog neprijatelja.


Od 19-01 do 24-01

III dekada Jarca pod vladavinom Sunca

imageedit_1_5731658928U III dekadi Jarca, Merkur dolazi pod uticaj Sunca. On tu dobija snažan integritet, žilavost, logika mu je besprekorna, ali povremeno ume da idealizuje ljude & situacije. Naravno, klackalica ovog Merkura je u tome da dolazi do sukoba između želje za savršenstvom i idealizmom i s druge strane zdravog razuma i nastojanja za praktičnim i brzim uspehom.

Merkur će imati u toku ovog perioda konjukciju sa Plutonom (19-01) kao i konjukciju sa Južnim Mesečevim Čvorom (22-01) i na kraju svog puta imaće kvadrat sa Uranom i sekstil sa Hironom (23-01)

Pozitivna strana Merkura koji prolazi kroz III dekadu Jarca je što nam on može pomoći da steknemo bolji & jasniji pogled na realnu situaciju i da na najpraktičniji & logičniji način nađemo rešenje za naš problem. Takođe, uslovno rečeno donosi nam praktičnu dalekovidost, tj mogućnost da konstruktivnim i analitičkim načinom razmišljanja stignemo do željenog cilja. On nam donosi verodostojnost, poštenje, fer-plej kolegijalni odnos, i uvečava čestitost i poštovanje u međuljudskim i partnerskim odnosima. On u III dekadi nam donosi i određeni fanatizam i odlučnost da „isteramo mak na konac“ neku situaciju ili odnos, a u tome će mu naravno maksimalno pomoći njegova 0° sa Plutonom.

S druge strane, negativna priča Merkura u III dekadi Jarca je ta što donosi prepotentnost, samoljublje, nepredvidljivo ponašanje i želju za apsolutnom dominacijom. Želja da sve bude perfektno, savršeno, besprekorno (na neki način neki oblik OKP-a) naravno da dolazi u sukob sa relanom situacijom i mogućnostima, a to će posebno da bude izraženo u periodu kada Merkur bude imao 0° sa Južnim Mesečevim Čvorom. S druge strane, ovaj Merkur ima skriveni (ne)svesni strah od gubitka (bilo čega, bilo koga) pa tako kad mu se probudi taj strah, on postaje totalno nepredvidljiv, brzoplet, gubi perspektivu i sklon je da (ne)namerno skrene sa „pravog puta“. Pa tako, sve ovo će naravno biti dodatno naglašeno u periodu kada Merkur bude sklapao 90° sa Uranom.

Naravno, sve ovo će dodatno da bude (pre)naglašeno i zbog Totalnog Pomračenja (21-01) do makismuma.


Dinamičan period pred nama. Uran kreće direktno, Merkur prolazi kroz Jarca, dva pomračenja…

Naravno, ovog Merkura će najviše osetiti svi oni koji imaju naglašen znak Jarca u svom natalnom čartu, ali i oni koji imaju i sam Merkur kao najdominantniju planetu u natalu (posebno ako je u uglovima čarta, 1-4-7-10)

Period kada ćemo puno toga naučiti, kako kroz gubitke, tako i kroz dobitke (bilo na materijalnom bilo na emotivnom, bilo na duhovnom planu) Da nam bude dosadno… neće…

 

Do sledećeg čitanja

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

i spaljenog retrogradnog Merkura

kod Spike iz 1 polja

One comment

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.