Lenormand Karta 34 » Ribe « za Petak 28. Decembar 2018.

34Rib€ : K :karo:

~ visoki standardi, raskoš, obilje, bogatstvo, profit, nagomilavanje, dobici, ispunjenje, pohlepa, grabljenje, otimanje, ljubav prema materijalnom, škrtost, negativan stav prema pomaganju (posebno materijalnom) neumeće da se podeli nešto sa nekim, sve ono što je vredno, ne samo materijalno, već i emotivno, finansije, kvantitet iznad kvaliteta, megalomanija, nikad nije dovoljno, posao, biznis, karijera, sam svoj gazda, cena & procena nečega ili nekoga, biti okrenut radu & poslu (ili pak biti opsednut poslom) zapostavljanje drugih oblasti života zarad materijalne satisfakcije, sve što je puno & mnogo & preterano, puno (posuda i sl) skupo, stiskati se i grčiti se nad (ne)pokretnom imovinom (Baja Patak) tj moderno rečeno „gold-digger“ (sponzoruša, bilo muška, bilo ženska) puniti & ispuniti (kako očekivanja, tako i nešto što je bilo prazno)

~ sve tečnosti, voda, alkohol, kiša, jezera, mora, reke, okeani

~ lokacija : prodavnica, trgovinac, piljarnica, ribarnica, bazeni, trafike, kada & tuš kabina, barovi, mesta pored mora, obala, luka, plaža, ostrvo (naseljeno)

~ zdravlje : bubrezi, bešika, dehidracija, zadržavanje vode u telu, neplodnost, alkoholizam, vrtoglavica

~ vreme : 4 godine (nešto što se desilo pre 4 godine ili što će se realizovati tek za 4 godine) u toku radnog vremena, kada se „slože kockice“


Osnovna značenja : mnoštvo, obilje, materijalno blagostanje, emotivna sigurnost, profit, uspešne investicije, beneficije, pozitivan ishod neke situacije (naročito ako je vezana za pare) emocije koje se produbljuju i dobijaju svoji smisao. Uspešno prilagodjavanje i rešavanje neke situacije. Želja da se radost podeli sa drugima (pa otuda i ideja o kupovini i proslavi) Takodje, neki autori ovu Kartu vezuju za snove i maštu (kao deo kreativne strane osobe) Ali ne treba zaboraviti na osnovnu simboliku Riba ~ neuhvatljivost, pa otuda i dvosmilenost, situacije „ni za glavu ni za rep“, tj „što ti više neko nešto obećava, manje mu veruj“…


Opis osobe : Ova osoba zna šta želi od života. Osoba koja je finansijski vrlo stabilna i generalno voli da radi, ali i da troši. Voli da bira društvo, iako joj nije problem da komunicira sa svima. Ima puno planova i želja. Ako nije punija, delovaće pufnasto. Bleda put, talasasta kosa, krupne primetne oči koje imaju blago pogubljen pogled. Izraženiji gornji deo tela (naročito grudni koš i ramena) dok će često donji deo tela da bude nesrazmeran u odnosu na gorinji deo tela. Ruke stano u pokretu, dok priča maše sa njima kao da pliva. Umeren ili sporiji, ali ritmičan, hod (opet će na neki način delovati kao da hoda kroz vodu ili pliva) Najprimetiji deo tela kod nje će biti oči (lice generalno) i stopala. Voleće lepo da se oblači, ali neće voleti modu, oblačiće se po svom promenljivom raspoloženju i često će i na taj način da skreće pažnju okolilne (ne)svesno. Po naravi vizionar, umetnik, racionalni romantik, tradicionalista sa dozom „new age“ stila ponašanja i oblačenja. Često, želi da bude sam svoj gazda, naročito kada je posao u pitanju. Ume sa finansijama, ali često će pre da čuva nego da daje. U extremnom slučaju pred sobom imate Baju Patka ili 4 Pentakla. Neki put, kad joj pridjete kada nije raspoložena, može biti prevrtljiva, dvosmislena, a razgovor sa njom će biti nedorečen.


Dnevna karta : danas će se sve vrteti oko para (što je inače generalno svakodnevnica svakog od nas, realno, ali ovaj dan će biti baš specifičan po tome) Takodje, puno radnog elana i želje za radom i stvaranjem. Čak i da niste zaposleni, ova karta će vas dovesti u kontakt sa poslovnim svetom. Danas je odličan dan da platite račune, da napravite nov raspored nameštaja u stanu (i da unesete malo kreativnosti u njega) Možda danas ćete planirati neku zabavu ili ići na neku proslavu (sa srećom, sigurno ćete se lepo provesti) Potrudite se da budete jasni i glasni, ali i insistirajte kod drugih isto to – da ne bude situacija „rekao DA, a mislio NE“ i sl.


Ljubav : za one koji su sami, neka ne očajavaju, jer ova karta ukazuje da će uskoro u njihov život da „upliva“ koja će ispuniti mnoga njihova očekivanja. Za one koji su već u ljubavnoj vezi, ova karta ukazuje na sve ono lepo što može da se dešava izmedju dvoje ljudi, što im donosi emotivno zadovoljstvo i materijalnu sigurnost (uz emotivnu Nedeljnu kartu, tipa Rode, Dete, Kuća, eto mogućnosti za proširenjem porodice ili kupovinom nove kuće / stana)

U oba slučaja, SAMO uz dobru Nedeljnu kartu, ovo će biti unija koja će da donese emotivni i finansijski prosperitet osobi, u suprtonom, moraće da povede računa da svaki razgovor bude što jasniji i glasniji i da ne pada na atmosferu i šaputanja na jastuku, da se posle ne bi kajao.


Posao : ova karta pokazuje na visoku stručnu spremu, na odličnu organizovanost i spremnost za rad. Pa tako, za one koji traže posao, ova karta pokazuje da će uskoro pronaći posao koji će od njh zahtevati da budu potpuno posvećeni tome što rade i da će puno vremena provoditi na poslu, ali ne i bez adekvatne novčane satisfakcije. Za one koji su zaposleni, ova karta pokazuje prosperitet, bonus / uvećanje plate, ali čak i nove ideje vezane za samostalni biznis (koji je i preporučljiv, naročito ako se pored ove karte pojavi Nedeljna karta tipa Brod, Kuća, Rode, Medved…)

Za obe grupe, karta Ribe može da donese nejasne ponude, čudna pitanja, nedorečene odgovore. Ipak su to „ribe“ koje neki put ne možemo da uhvatimo ni za glavu ni za rep…


Zdravlje : naravno, pošto se ova karta vezuje ne samo za materijalnu sigurnost (što u zdravstvenom smislu simbolično predstavlja ono što osoba „ima“ tj njegovo telo i ono unutar njega) ova Karta će se povezati za psihiloški deo ličnosti, tj osećanje (ne)samovrednovanja (iz kojeg mogu da proisteknu ozbiljni mentalni problemi)

Takodje, donosi probleme sa zadržavanjem vode u organizmu, bolove u nogama (stopalima) pa otuda i problemi sa bubrezima, a takodje i probleme sa ravnotežom, koncentracijom, generalno sposobnošću kretanja i snalaženja u prostoru (drugim rečima pokazuje koliko osoba može da „slobodno pliva“)


Astrološki : se ova karta kod nekih autora vezuje za znak Blizanaca, kod nekih autora za znak Bika, dok meni lično ova karta nekako najviše deluje kao postavka Jupitera u znaku Riba (ili čak u znaku Raka)


Kombinacija Nedeljne Karte 12 » Ptice « & Dnevne Karte 34 » Ribe «

Ptice dupliraju sve, Ribe umnožavaju… pa će tako današnji Petak da bude mnogima „pun kufer“ tj „kap koja je prelila čašu“.

Puno galame, zbrke, konfuzije, previše misli i informacija, mnogo brige i nerviranja. Gomilanje (ne)potrebnih stvari (kako konkretnih, tako i usmenih) će danas samo da povećavaju gužvu i remete nam planove da odradimo svoje svakodnevne obaveze do kraja.

Na poslu takodje dosta loša i neorganizovana situcija. Neke kolege & koleginice neplanirano su otišli na odmor ili bolovanje, pa će se mnogi (ako ne i svi) poslovi srušiti nama na glavu.

Dan kada nikako ne treba trošiti više od osnovnog, jer je moguće debelo preterivanje… a opet, pošto idu novogodišnji praznici, kako odoleti izazovu…

Dan kada ćemo više nego obično morati da se potrudimo da „čitamo izmedju redova“ jer će kroz neobavezne i usputne razgovore da se „provuku“ vrlo važne informacije koje će nam za neko vreme vrlo dobro doći. Pokušajte više da slušate, a menje da pričate… može da pomogne…

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.