Lenormand Karta 4 » Dom « za Četvrtak 27. Decembar 2018.

04Kuća : K :herc:

~ kuća, dom, manja zgrada, vebsajt, forum, familija, porodica, sigurnost, domaći poslovi i sva dešavanja unutar „4 zida“, nepokretna imovina, nasledje, titula, odeljenje, sekcija, utočište, zaklon, sklonište, intimna zona konfora, stabilnost, podrška, adresa, lokacija, mesto stanovanja, apartman, mala kancelarija, nameštaj.

~ lokacija : isto što i samo značenje karte

~ zdravlje : klinike i domovi zdravlja, samo telo & skelet

~ vreme : ujutru, za mesec dana


Osnovno značenje :  dom, kuća, mesto življenja, grad, država, porodica (uži članovi) privatnost, sve ono što se dešava „u 4 zida“, skućiti se, obezbediti „krov nad glavom“, državne ustanove, službene zgrade, uskogrudost, ksenofobija, zastarela tradicionalna shvatanja, struktura, forma, sigurnost, komfor, trajnost, urodjene & stečene navike, običaji, konzervativno ponašanje & razmišljanje, očuvanje, čuvanje, briga, zbrinuti, zaštititi, ograničavajući tradicionalni običaji, odbijanje nadogradjivanja i modernizacije, netolerancija, tvrdoglavost, nefleksibilnost, odomaćiti se, opustiti se, zasnovati porodicu, sačuvati privatnost, van domašaja javnosti, porodično, blisko, strah od novog & modernog, umanjivanje rizika, društveni običaji.

Takodje, ova karta se vezuje za sve ono što je najbitnije osobi, pa tu naravno pored porodice, možemo da imamo i rodjendane, proslave, godišnjice, Slave, ali i one malo konkretnije stvari – nekretnine (pa tu može da bude i posao koji se radi od kuće, u kući…) kupo-prodaja, izgradnja, renoviranje, preseljenje…


Dnevno otvaranje : najverovatnije da će se sve vrteti oko doma ili nekog člana porodice. Ili ćemo jednostavno taj dan presedeti u kući. Bavljenje svakodnevnim kućnim poslovima, sredjivanje, čišćenje, kuvanje, pravljenje kolača, sredjivanje računa koje treba platiti. Isto tako, može da ukaže na želju osobe da se malo izoluje i posveti sama sebi ili pak da se „mazi sa nekim“ (tj naglašena potreba za intimnošću sa dragom osobom) Punjenje baterija na najlepši mogući način – okruženi porodicom.


Opis osobe : ovo je osoba koja je jako vezana za dom i porodicu. Klasični tradicionalni tip osobe koja poštuje pravila, teško se otvara, vrlo je introvertna i često trebaju „klješta“ da bi joj se reči izvukle iz usta. Krupnije gradje, stabilna, vodi računa o svom izgledu, ali ne preteruje u praćenju mode, već uvek izgleda klasično i dostojanstveno (čak i kada je u trenerci i patikama) Ovo je domaćica, domaćin, neko ko uživa u komociji, ne voli formalne razgovore i utegnutu odeću. Emotivno vrlo komplikovana osoba, jer izbegava otvoreno ispoljavanje emocija, pa često bude neshvaćena od okoline, povremeno nacionalista, ksenofob, zatucani domorodac…


Ljubav : osećanje da je vreme da se osoba „skući“ tj da oformi svoju porodicu. Ako je osoba u vezi, uz emotivnu Nedeljnu kartu, može da ukaže na vezu koja prelazi na viši intimniji nivo (veridba, brak) Ako je osoba sama, susret sa osobom sa kojom može da ostane zauvek (naravno ako Nedeljna karta podržavaja tu priču)


Posao : ovo je najbolja postavka za sve one koji rade od kuće, uspeh u privatnom poslu je zasiguran. Ako je osoba zaposlena (a nije privatnik) ova karta pokazuje priliv novih klijenata, kao i proširenje firme u kojoj radi. Ako pitač traži posao, jedna je preporuka da pokuša da pokrene svoj privatan posao ili pak da traži posao u nekoj privatnoj firmi. Ovo su poslovi koji se vezuju za majstore, organizatore proslava, kuvare, ugostitelje…


Zdravlje : karta Kuća sama po sebi predstavlja telo. Samim tim, okolne karte tj Nedeljna Karta, su vrlo bitne, jer će one da pokažu da li je nešto dobro tj nije dobro sa telom. Generalno, Kuća naglašava da ne sme da se prepustimo hedonizmu, da ne preterujemo sa ićem i pićem, već da malo smanjimo unos kalorija i da se pokrenemo (sportska aktivnost bilo koja) Gojaznost, holesterol, nepokretnost, lenjost.


Astrološki : ova karta se vezuje naravno za simboliku 4 polja, znaka Raka i planete Meseca.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.