Lenormand Karta 43 » Lavirint « za Utorak 25. Decembar 2018.

43Osnovno značenje : pronalaženje rešenja za neki problem (ili upasti u njega) vrteti se u krug, izgubiti smisao & cilj, obeshrabrenost, lutanje.

Prvobitno, lavirinti su bili povezani sa verskim obredima, rođenjem i smrću, a u nekim kulturama su korišćeni za prizivanje Proleća i povratak Sunca.

Metaforički, razne vrste lavirinata oslikavaju karakter čoveka i otkrivaju da li uvek ide sigurnim putem ili je željan izazova, ali simbolišu i putovanje duše.

Simbolički, lavirint je, zapravo, potraga za sopstevnim putem i predstavlja odgovor na pitanje da li možemo sami da ga pronađemo ili nam je potrebna nečija pomoć.


Hrišćani veruju da krivudavi zamršeni put predstavlja težak život na Zemlji ~ dolazak do cilja je ~ Smrt, a povratak je ~ Vaskrsenje.

Lavirint se na ezoterijskom nivou tako povezuje sa simbolom Spirale ~ simbol koji je u direktnoj vezi sa beskonačnošću i ponavljanjem ciklusa života.

Ukratko, ovo je idealan simbol za sve one koji žele da napreduju, kako na materijalnom, tako i na duhovnom nivou, jer se čini da nijedan drugi simbol ne daje bolji prikaz evolucije čovečanstva kao ovaj.

Upravo zato spiralu, tj kartu Lavirint, možemo posmatrati i kao dvostruki simbol ~ u njoj vidimo savršeni odraz prirode, lice i naličje svega što nas okružuje pa i nas samih.


Ovoj karti, tj njenoj simbolici, tako možemo da damo osobine nesvesnog, unutrašnjeg, novog, tek započetog, ali sa svakim narednim krugom mi otvaramo jedna nova vrata, nova poglavlja u našim životima iz kojih izlazimo bogatiji za jedno novo iskustvo. Otvaramo se sve više materijalnom, opipljivom svetu oko nas. Učimo, razvijamo se, rastemo.

S druge strane, ukoliko bismo za početak lavirinta uzeli njegovu spoljašnju tačku, dobili bismo upravo suprotnu sliku ~ stečena iskustva, znanja, kontakte, i sve ono što smo u procesu “otvaranja” naučili, sada vraćamo u svoj unutrašnji svet, duhovno smo zreliji, postajemo svesniji svojih kvaliteta i osećaja jer su oni sada potkovani ličnim iskustvom.


Kombinacija Nedeljne Karte 12 » Ptice « & Dnevne Karte 43 » Lavirint «

Zanimljiv Utorak… Katolički nam Božić, blag dan… užurbano mnogi spremaju svoj dom, razmenjuju ideje kako ga ukrasiti na najlepši mogući način. Zbrka propraćena smehom i traženjem ukrasa za jelku.

Glava porodice, bi tražio da se zajedno pomolimo, pa bi počeo da deli jednu jabuku na onoliko delova koliko je nas prisutno. Svako mora da dobije makar po kriškicu.

A priča bi išla uz to: „Ako zalutaš na svom Putu, seti se onih sa kojima si delio jabuku i to će te vratiti na Pravi Put.“

Divna simbolika ove dve Karte ~ Ptice – okupljena porodica, žamor, ushićenje, Lavirint – traženje duhovnog vodjstva, saputnika i sapatnika, koji će biti tu i u dobrim i u lošim vremenima da nam pomogne.

Zanimljiv dan prepun sitnih životnih iznenadjenja, nekih lepih, nekih i ne baš lepih. Al sve je to za čoveka, od lošeg čovek uči i nadogradjuje sebe, od dobrog se uči zahvalnosti i mudrosti.

Kraj dvanaestodnevnice, 12 božićnih dana ~ svaki dan od Božića do Bogojavljenja figure Tri Kralja u jaslicama se pomiču prema Isusu, tako da se na taj Blagdan, nalaze ispred štalice gde se Isus rodio.

12 dana, 12 znakova Zodijaka… Ptice će danas doneti uz Lavirint nešto ili nekoga u naš život, da bi nam probudilo ono detinje u nama što nestpljivo čuči i izviruje iza zida isčekujući da se desi Božićno Čudo… Ono ne mora baš danas i da se desi… ali… ko zna…

Резултат слика за merry christmas

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.