Breaking the Chains of The Past

Pun Mesec u Raku stiže odmah jedan dan posle početka Zime, tj 22-12-2018 u 17:32:57 (CET +1h Bgd)

punmesec.png


Sabijski simbol za 00° Raka » Na brodu, mornar spušta staru zastavu i podiže novu «

Ključna reč : radikalna promena pripadnosti nekome ili nečemu u simboličnom činu „tačke bez povratka“.


Drugim, jednostavnijim, rečima, ovaj Sabijski stepen donosi potpuno novi početak (jer se dodatno simbolično vezuje za fazu Mladog Meseca) Brod simbolično predstavlja telo & um & Dušu, more (ne)svesno, a same zastave kraj jednog ciklusa i početak novog, potpuno drugačijeg od predhodnog.


ezgif.com-crop.gifOvo je tako stepen koji će uz ovaj Pun Mesec u Raku da nam donese potpuno nove planove za budućnost. Ovaj Sabijski stepen se vezuje simbolično za sazrevanje (posebno emotivno) i tako uz baš Mesec u Raku uvodi nas u novu, potpuno drugačiju fazu, života.

Neki autori tumače ovaj Sabijski stepen i kao sazrevanje osobe kao adolescenta i ulazak u zrelu dob, kada se ostavljaju jednostavne i „neozbiljne“ stvari iza sebe, i kada se prihvataju zrelo i odgovorno druge, važnije, stvari (napr mladić sazreva i prestaje da ga interesuju obična zabavljanja, već želi da se osamostali i oformi sopstveni dom i porodicu)


Ovaj Pun Mesec će takodje da bude vezan i za našu generalnu Karmu, Karmičke greške, i ispravku tih grešaka.

Arapska tačka Karme će biti na 12° Lava, pod vladavinom upravo ovog Sunca u Jarcu, arapska tačka Greške će biti na 12° Jarca, upravo pod vladavinom ovog spaljenog Saturna u Jarcu, a ispravka grešaka će biti na 02° Raka, tik uz ovaj Pun Mesec.

Ponovo vidimo da je stavljen akcenat na osu 1/7 polja, na rešavanje pitanja ne samo u medjuljudskim odnosima, partnerskim i prijateljskim, već i na dom, porodicu, roditelje, društveni status, ugled i osećanje sigurnosti & komfora.

Samim tim, ovaj Pun Mesec u Karmičkom smislu će nas izbaciti iz naže zone komfora i naterati da donesemo neke važne, zrele, odgovorne, odluke vezane za simboliku ne samo znaka Raka i Jarca, već i simboliku 1/7 polja.


Menkalinan.JPGSam Mesec biće u konjukciji sa fixnom zvezdom Menkalinan, Beta (β) Auriga sazveždje, koja po legendi predstavlja Erichthoniusa, sina Vulkana, i kralja Atine, koji je prvi osmislio kočije koje vuku 4 konja (jer je tako na taj način prikrio deformitet svojih stopala) i pored kojeg je i koza čije je mleko upravo odgajilo Jupitera.

Tako ovaj Pun Mesec će nam biti obojen prirodom Marsa i Merkura. Tradicionalni astrolozi smatraju da ovakva postavka donosi samopouzdanje, interesovanje za socijalne i obrazovne probleme, sreću, ali i opasnost od velikih promena. Moderni astrolozi pak ovoj kombinaciji daju mnogo mračniju notu, smatrajući da donosi propast, sramotu, i opasnosti koje utiču na vitalnost i život čoveka.


Ono što je interesantno još kod ovog Punog Meseca, je to što će tranzitni Asc biti u konjukciji sa fixnom zvezdom Adara, Epsilon (ε) Canis Major, koja je ista kao i Procyon, i čije ime potiče od Hebrejske reči HaDaR što znači drag, obožavan, mio (italijanska reč Adore napr) i predstvalja sve ono što je ljupko, milo, prelepo, predivno, nevino i čisto (devičansko)

adara.JPGLegenda o Adara fixnoj zvezdi vezuje se za Jupitera i Evropu koju je on oteo i odveo na Krit. Nju je čuvao Laelaps, jedan od Dianinih pasa, koji je ona dobila na poklon od Aurore (tako je i nastalo sazveždje Oriona)

Ova fixna zvezda je prirode Venere (kao i sve zvezde iz Orion sazveždja, sem naravno Sirijusa) i ona tako donosi dobre osobine, dobronamernost, darežljivost, humanitarnu pomoć, vernost, iskrene jake emocije, ali opet i opasnost od strasti koje mute razum. Takodje, donosi strah od mraka, kao i opasnost od napada u toku noći.


love-in-the-fog-1024x682Ovaj Pun Mesec će nam biti na neki način uvertira za delimično pomračenje Sunca koje će biti 05. Januara 2019 (i to u konjukciji sa fixnom zvezdom Vega ~ na 15° Jarca) jer će dodatno imati još 2 dodatne priče koje se već uveliko dešavaju na nebu ~ s jedne strane  Venera trigon Neptun, a s druge strane Merkur konjukcija Jupiter ~ sve to će itekako da utiče na naše živote kroz ovaj Pun Mesec, posebno kod onih koji imaju naglašene Kardinalne Znake (Rak, Jarac, Vaga, Ovan) u svom natalnom čartu (Sunce, Mesec, Asc, Mc, Duh ili Fortuna)


change.jpgSamim tim, ovaj Pun Mesec pred kraj 2018 godine donosi nam jednu veliku životnu promenu, promenu koju možda ni malo ne očekujemo, a koja će nam promeniti život, pogled, stav, razmišljanje, pa tako i ciljeve za budućnost. Poseban akcenat će naravno biti na medjuljudskim i partnerskim odnosima (jer se Sunce 180° Mesec odvija na osi 1/7 polja)


Mortgage-Industry-to-Change-URLA-1003-in-2018-1080x675.jpgStaro za novo, tj velike promene u samom odnosu slede, hteli mi to ili ne. Nove želje, planovi, ciljevi, mnogo ozbiljniji i zreliji. Povećana potreba za sigurnošću, kao i želja za toplim domom ispunjenim brojnom porodicom. Mesec je planeta koja se vezuje za kretanje (on je i najbrža planeta, ako ništa drugo) On je Večiti Putnik, ne drži ga mesto, donosi nam plimu i oseku, menja nam svest kada dodje do svog Zenita. Samim tim, postavljen u znaku kojim vlada, sve to će biti jako naglašeno.


CHANGES.jpgZajedno sa ovim Sabijskim simbolom, tako, ovaj Mesec će prelomiti u nama „ono nešto“ što nas je vezivalo za prošlost i kočilo naš dalji razvoj (Pun Mesec ima 180°sa spaljenim Saturnom iz Jarca) nateraće nas da sagledamo realnu situciju u kojoj se trenutno nalazimo (Pun Mesec propraćen Merkur 0° Jupiter) i da donesemo, emotivnu, odluku o našoj daljoj budućnosti, šta je dobro za nas, a šta ne (Pun Mesec je propraćen i Venera 120° Neptun na čijem se ekvidistancu upravo nalazi ovaj spaljeni Saturn) kada su naši medjuljudski i partnerski odnosi u pitanju.


Šta nam Pun Mesec donosi ?

giphy (5)

Kardinalni znaci ~ Rak & Jarac & Vaga & Ovan

Svako ko ima naglašene Kardinalne znake, sa ovim Punim Mesecom će zaista biti u mogućnosti da napravi velike promene u svom životu i da u 2019 krene novim Putem. Za Rakove i Jarčeve naravno, akcenat na partnerskim odnosima, bilo da su poslovni, bilo emotivni, a za Vage i Ovnove akcenat na domu i karijeri, stabilnosti i ugledu.

Fiksni znaci ~ Bik & Vodolija & Škorpija & Lav

Bikovima se sprema promena planova za budućnost, kao i promena u krugu prijatelja. Vodolijama idu u susret promene vezane za kredite & dugove, ali i za prihvatanje da nekome ili nečemu je došao kraj. Škorpijama pak promene vezane za ljubav i decu, želja za kreativnim stvaranjem. A Lavovima se sprema promena na polju finansija, samopouzdanja i samovrednovanja.

Promenljivi znaci ~ Blizanci & Ribe & Strelac & Devica

Blizanci će morati da se pomire sa nekim gubitkom ili da reše neku situaciju u kojoj su saterani u ćošak i zbog koje moraju jako puno da se odriču. Device će možda razmišljati o nekom kursu ili pak renoviranju stana. Strelčevi će morati jako da pripaze na svoje zdravlje. A Ribe će imati prilike da nadograde svoje znanje ili pak da promene mesto boravka.


Sve u svemu, svima nama stižu neke promene.

U Novu 2019 ulazimo sa puno nada i želja, nekima će se ostvariti, nekima još uvek ne. Pun Mesec u Raku će nam ovog puta pomoći da pronadjemo način za najbolji i najispravniji način kako da dodjemo do rešenja za problem(e) koji nas muči i koji nas sprečava da krenemo dalje.

Njegove metode nam se možda (ni malo) neće dopasti, ali … svaka promena je teška i donosi osećanje straha… pa će tako i ova, prvo da nas pošteno isprepada, da bi posle mogli da krenemo da dišemo punim plućima.

Do sledećeg čitanja,

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.