Zima, zima, e pa šta je… 2018/19

Zima nam počinje 21. Decembra 2018. u 23:23:543 (CET +1h Bgd)

Kakva nas Zima očekuje? Da vidimo…

• Asc u Devici sa Merkurom na 09° Strelca u konjukciji sa Jupiterom, kod Antaresa
• Mc u Blizancima
• Desc u Ribama sa Jupiterom na 09° Strelca u konjukciji sa Merkurom, kod Antaresa
• Ic u Strelcu


• Sunce konjukcija Saturnom u Jarcu (Saturn spaljen, al u sedištu i vladar sata dodatno) Sunce koje spaljuje Saturna, donosi mraz, ali najčešće vlažno, tmurno, oblačno vreme sa „mokrim“ snegom. Saturnov dekster 60° sa Venerom iz Škorpiona takodje donosi pojačanu vlagu i „mokar sneg“.


• Mesec u Blizancima kod Mc, Sunce u 5 polju. Mesec u 10 polju u kvadrantu koji se vezuje za toplo i suvo vreme, dok je Sunce u 5 polju, u kvadrantu koji se vezuje za hladno i suvo vreme. Merkur 0° Jupiter donosi vrlo vetrovito, skoro olujno vreme uz ledenu kišu. Mesec 180° Jupiter donosi puno oblaka, vetrove, ali ne donosi loše vremenske uslove. Mesec 180° Merkur takodje donose oblačno vreme, susnežicu i nevreme koje brzo prolazi. Mesec ima širi 90° sa Marsom koji je dodatno, takodje, na uglu čarta, u 7 polju, pa tako zajedno donose kratkotrajna zahladjenja (mraz, led) i „mokar“ sneg (sam Mars u Ribama će pojačati vlagu naravno, a pošto je u 0° sa fixnom zvezdom Markab, može da donese opasnosti od poplava, a pošto je Mars i suvladar čarta zbog fixnih zvezda kojima on vlada, on će dodatno pored Merkura da nam „oboji“ Zimu svojim snažnim i ni malo prijatnim uticajem)


Pluton je u konjukciji sa Deneb fixnom zvezdom, pa tako vidimo da na Mundanom nivou vremenski uslovi mogu biti pod uticajem velikih klimatskih promena, u zemljama koja su blizu vode i uraganima.


Asc u čartu za Zimu 2018/19 se nalazi u 0° sa fixnom zvezdom Alkaid (Canis Major sazveždje) koja je vrlo loša, tj negativna fixna zvezda. Ona se vezuje za snažne vetrove koji donose velike štete i opasnosti za ljude. 


○ uglovi u promenljivim znacima ~ promenljivo vreme
○ vladari uglova u promenljivom znaku
○ vladari uglova u konjukciji kod fixne zvezde Antares


Antares fixna zvezda iz Alpha (α) Scorpius sazveždja, koju zovu i „Srce Škorpiona“. Prirode Marsa i Jupitera. Uz Merkur 0° Jupiter za astro-metereologe ovo znači da će vremenski uslovi biti loši, promenljivi i da će snažno uticati na zdravlje ljudi (u negativu, naravno) 


◘ Zima se vezuje za flegmatični temperament
◘ Asc u Devici – melangolični temperament
◘ vladar Asc Merkur u Strelcu – kolerični temperament
◘ Almuten Asc Merkur – kolerični temperament
◘ najbliži aspekt koji ima Asc u Devici je 180° sa Marsom iz Riba (u 7 polju) što je kombinacija koleričnog i flegmatičnog temperamenta
◘ Mesec u Blizancima – sangvinični temperament
◘ vladar Meseca opet Merkur – kolerični temperament
◘ Mesečev najbliži aspekt 90° sa Marsom iz Riba – kolerični temperament
◘ Mesečeva faza – druga četvrt – kolerični temperament
◘ sve zajedno : maksimalno naglašen kolerični temperament


Koleričan temperament je određen žutom žući. Osećanja kolerika su snažna. Brzo se ljute, vidljivo i snažno manifestuju ljutnju, zbog čega često dolaze u sukob sa drugim ljudima. Lako se odlučuju za akciju, nagli su, agresivni i pesimisti. Tako u astro-metereologiji, vidimo da će Zima biti vrlo nepredvidljiva, oštra i da može da donese probleme na Mundanom nivou.


Po kvalitetu :
• toplo : 20 bodova
• vlažno : 8 bodova
• hladno : 8 bodova
• suvo : 20 bodova


Promenljivi znaci, promenljivo vreme, najviše bodova za toplo i suvo, takodje, promenljivi Mesec donosi puno vetra, posebno zato što je em u 180° sa Merkurom (prirodnim vladarem vetra) em što je isti taj Merkur u 0° sa Jupiterom (puno jakog vetra)


Tipologija tj pravac vetra se povezuje sa planetama na sledeći način : Sunce i Saturn vetar dolazi sa Istoka, Jupiter donosi vetar sa Severa, Mars i Mesec donose vetar sa Zapada, a Venera sa Juga. Sam Merkur pak dobija karakteristike planete sa kojom je u 0° ~ u ovom našem čartu, to je Jupiter, pa tako vidimo da će ove Zime često da duvaju vetrovi, jaki, sa Severa.


Samim tim, vidimo da će nam Zima 2018/19 biti vetrovita, mokra i ne baš preterano hladna (kao što bi Zima trebalo da bude) Padavina će biti, ali će to biti ili ledene kiše, ili sneg koji će da nam donese bljuzgavicu. Pojačana vlaga uticaće na vodene površine, pa bi mogli da očekujemo i poplave. Zato, pored kapa i šalova i toplih zimskih kaputića, modni detalji za ovu Zimu će biti kišobran i gumene čizmice izgleda…

zimica.jpg

One comment

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.