Lenormand 21 » Planina « za Subotu 15. Decembar 2018.

021 PlaninaPlanina : 8 :tref:
~ prepreke, odlaganja, inercija, lenjost, mirovanje, ograda, brana, blokada, izazov, neprijatelj, napasnik, apatija, tišina, izolacija, negiranje, paraliza, nepokretnost, čvrstina, obeshrabrenost, nerazumevanje, bezosećajnost, nezainteresovanost, emotivna distanca, priroda, kamen, kristal, sneg, led, inje
~ lokacije : uzvišenja, brda, planine, stenoviti predeli, krov, neboderi, frižider ili zamrzivač
~ zdravlje : glava, prehlada, ukočenja, nepokretnost, praliza, zatvor, nizak pritisak, invalidnost, koma
~ vreme : Januar, odlaganje, na odredjeno vreme koje je dobijeno iz otvaranja treba još dodati -/+ mesec dana barem


Dnevno otvaranje : spremite šlem i ratnu opremu, stižu blokade, prepreke, smetači i ometači. Od ranog jutra moguće su prepreke u vidu – nestanka struje, kvara nekog tehničkog aparata, prazne baterije na mobilnom, isflekane prijave za posao, scene vašeg psa i izgriženih omiljenih cipela… Morate ostati hladne glave i prihvatiti trenutni „poraz“ i nikako ne kretati u V svetski rat zarad tog današnjeg problema. U suprotnom (čak i ako su okolne karte pozitivne) realno, nemate šanse da izadjete kao pobednik.


Ljubav : za one koji su u vezi, stagnacija, distanca ili pak se neko meša u vašu vezu. Moguće je da ćete osetiti poriv da nešto menjate, pokrenete, a ne znate kako ili nemate mogućnosti za to. Ako ste odlučili da prekinete vezu, ova karta će vas podržati, a ako ste odlučili da sačuvate vezu, onda se prepustite trenutnoj neprijateljskoj vatri i čekajte da se situacija malo smiri. Naravno, za one koji traže ljubav, ova karta kaže – čekaćeš još neko vreme, sad nije vreme za druženje, već za samovanje, prihvati to ili … ma šta me briga, ko ti je kriv (rekla sam da je ova karta dosta bezobrazna)


Posao : prepreke u vidu narogušenog direktora, drndave sekretarice ili zavidnih kolega biće na svakom koraku u narednom periodu za sve one koji su zaposleni. Ili prihvatite činjenicu da čak i ako ste u pravu, ovog puta ste u manjini ili prihvatite činjenicu ako krenete u borbu, da možete da izgubite puno toga. Za one koji traže posao – sličan savet kao i za one koji traže ljubav…


Zdravlje : pritisak, blokada nervnog sistema, neraspoloženje, stagnacija razvoja bolesti. Sklonost padu imuniteta, prehladama, promajama, ukočenjima. Oporavak će da bude spor i bolan. Najbolje bi bilo da se okružite pozitivnim ljudima i da razvijate pozitivne misli.


021planina.jpgAli… Planina može da se posmatra i iz drugog ugla.

21 Planina može da bude nespretnost – spoticanje, nailaženje na prepreke. Takodje, može da bude neraspoloženje i negiranje nečega (pa uz drugu simboliku „mirovanje, stagnacija“ eto lenjosti i stava „e baš neću to sad da uradim“)

Planina ne mora da bude bezosećajnost i distanciranje, ili kako je smatraju hladnom i nezainteresovanom za bilo šta. Sve ove osobine mogu da budu „pozitivne“. Kada je neko aktivni učesnik kako u svom životu, tako i u tudjem, on gubi moć racionalne percepcije. On gubi mogućnost da jasno vidi celokupnu situaciju oko sebe i da se tako ponaša na pravi način.

Kada je neko posmatrač – on se uzdigne od okoline (popne se na planinu) i jasnije vidi celokupnu situaciju oko sebe ~ samim tim „distanciranost“ i „bezosećajnost“ su samo jedan racionalan i vrlo jednostavan „crno – belo“ posmatranje i ponašanje (koje jako često smeta ljudima i smatraju to vrlo nekulturnim ponašanjem) 21 tako u svakodnevnom otvaranju može da bude stav „gledam svoja posla i ne mešam se u tudja“ (ne zato što neću već zato što znam da ne treba to da radim)

Isto tako može da ukaže da vam grejanje u stanu neće raditi, pa će vam biti hladno ili će vremenski uslovi biti hladniji od uobičajenog.


Kombinacija Nedeljne Karte 10 » Kosa « & Dnevne Karte 21 » Planina «

Teška Subota… em Saturnov dan, em kombinacija Kose i Planine…

Generalno, ova kombinacija se tumači kao „Opasnost, prepreke na putu“ i to sa sve zankom uzvika na kraju. Ukazuje na dešavanja koja nikako danas ne treba da pokušavamo da rešimo, jer će nam samo doneti još više problema.

Sve je danas extrem. Kosa je brza karta, ona funkcioniše po sistemu „sad ili odmah“, dok je Planina sušta suprotnost, ona otaljava, odlaže, blokira, brani, odbija… Nešto taman krene (napokon) i samo najednom se spotičemo, padamo, sklanjamo se da se ne povredimo još više.

Posebno loša kombinacija za zdravlje, jer produžava period zdravstvenih problema unedogled. Najednom samo donosi stagnaciju, blokadu, pa i opasnost tokom lečenja i oporavka. Problemi sa oscilirajućim pritiskom, akutni bolovi u kostima, agresivna depresija, pad imuniteta koji može da poveća temperaturu & groznicu.

Obe karte su prgave, svaka na svoj način. Kosa je nešto kao Mars, nagla, brza, temperamentna, Planina je kao Saturn, tvrdoglava i spora, ali i vrlo jaka, čak i jača od Kose. A zna se da se Mars i Saturn ne vole, pa tako i ove dve karte su vam kao „rogovi u vreći“… pa će takav i dan da nam bude… rogat…

Dan kada je moguće da će one skrivene inhibicije najednom samo da iskoče iz nas i da nam negde „zabibere čorbu“ i to debelo… kad se najmanje budemo nadali neko ili nešto će da stavi „katanac“ na nešto nama jako važno.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.