Miracle of Truth

20. – 21. – 22. Decembra na nebu imamo jednu mnogo interesantnu kombinaciju tranzitnih planeta.

S jedne strane Merkur konjukcija Jupiter u Strelcu koja se ponavlja, dok je Merkur bio retrogradan u Novembru, a s druge strane Veneru u trigonu sa Neptunom.

Zenit oba će biti isti dan ~ 21-12

(17h11 Venera Neptun; 17h36 Merkur Jupiter)

Dodatno, sam Mesec će biti u Blizancima, pa će tako imati separacioni kvadrat sa Neptunom i opoziciju sa Merkurom i Jupiterom, pa će tako ova „vesela 4“ da na neki način bude uvertira, a možda čak i više, za ovaj nastupajući Pun Mesec u Raku (22-12 u 18h48 Bgd)Pojedinačno, Venera 120° Neptun i Merkur 0° Jupiter, su sjajni aspekti, ali… medjusobno će biti povezani preko Neptuna ~ jer će Neptun da ima 90° sa Merkurom i Jupiterom i tako ih spojiti sa Venerom (zenit Merkur Neptun 25-12-18, a Jupiter Neptun tek 09-01-19)Venera na 13° Škorpiona trigon Neptun na 13° Riba (poslednji put imali su trigon 02-06 ~ 16° Raka Riba ~ a naredni trigon će biti tek 18-07-19 ~ 18° Raka Riba) Venera će biti u konjukciji sa fixnom zvezdom Alphecca, a Neptun u konjukciji sa fixnom zvezdom Achernar.

Bubice u glavi, leptirići u stomaku… Venera u izgonu, Neptun u sedištu. Jako lepa kreativna energija struji kroz ovaj aspekt. Pozitivna strana ove energije je što budi sve emocije, čak i one za koje smo i zaboravili da ih imamo. Kreacija, romantika, lepo „upakovana“ strast, sanjarenje, pa i fantaziranje.

Ovo dvoje umeju da istaknu ono lepo u čoveku,

ono što vidi srce, a ne oko…


S druge strane, one mračne, iako je u pitanju benefični trigon, ipak je ovo Venera u Škorpionu, puna skrivenih tajni, a Neptun ko Neptun, njemu samo treba jedan mig i on će da nas obavije u vel misterije i nedokučivog.

Tako, ovo dvoje ondak u nama probude preveliku idealizaciju drage nam osobe, a odmah zatim i ogromna očekivanja, koja se na žalost retko kad ispune, i ondak nas njih dvoje zagnjure u mračne dubine lavirinta naših emocija… i drže nas tu, dok ne prestanemo da se borimo za vazduh…Merkur konjukcija Jupiter na 09° Strelca (poslednji put imali su konjukciju 27-11-18 na 04° Strelca, a naredna konjukcija će se desiti tek 02-01-20 na 07° Jarca) i biće u konjukciji sa fixnom zvezdom Antares.

Učitelj i Učenik, znanje i neznanje, pisana i usmena reč, iz teorije u praksu… Ova konjukcija nosi sa sobom puno informacija, poruka, vesti, promena. Ovo je aspekt sreće, optimizma, ideala, morala, Vere, duhovnosti.

Kada se ovo dvoje spoje preko aspekta konjukcije,

direktno nam prenose poruke Viših Kosmičkih Sila.

Donose nam u život mir, smirenost, entuzijazam da poboljšamo sebe i svet oko nas, želju za dobročiniteljstvom i socijalizacijom sa što šarenijim krugom (novih) prijatelja. Ovaj aspekt je odličan i za sklapanje ugovora, pokretanje firmi, ulaganja koja će kasnije da nam donesu odličnu zaradu.

Takodje ovo je i aspekt reklamiranja, propagande, objava, izjava, kupvine & prodaje, ali i napr pisanja knjiga i uspešno izdavaštvo. Taman da povećaju gužvu informacija pred novogodišnje praznike…


Naravno, i ova konjukcija ima svoju „mračnu“ stranu. Ipak kako god, Merkur je ovde u znaku svog izgona, pa takav povremeno teško razume & prihvata reči koje mu Jupiter upućuje. Pa tako, ova konjukcija može da nam donese „prenaduvane“ vesti, previše „okićen“ poslovni ugovor, ljubaznost diplomatije koja se graniči sa poltronstvom, a neki put i debele laži i obmane…I sad ono moje ali… kao što rekoh na početku, pojedinačno, milina od tranzitnih aspekata, ali pošto se dešavaju u isto vreme i dodatno imaju povezanost preko aspekata kvadrata, njihov uticaj će biti mnogo i veći i trajniji… i na žalost negativniji… ali, to ne znači da nam neće doneti i ono lepo, što mnogi od nas već duže vreme isčekujemo, ali ipak će na žalost i da bude ne baš prijatnih situacija (posebno u privatnom životu, al nije isključena ni opcija finansijskih problema!)


Al možda… baš možda… se desi i neko praznično čudo, jer je ipak tranzitni Asc u konjukciji sa fixnom zvezdom Sirijus, a Sunce u konjukciji sa Terpsichore asteroidom (asteroid  umetnosti, muzike i plesa) pa makar tako na trenutak ovo 4 zaboravi na te loše aspekte i donese nam u život nešto lepo… a i jer ipak je Neptun taj koji će dominirati u celoj priči ovog puta i to baš pored Achernar ♥

Ne zaboravite…

» Najbolje ideje dolaze u najgorim vremenima «

Robin Vilijams

One comment

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.