You come back… but… why?

Od 14-12 do 18-12 na snazi će biti lep aspekt sekstila izmedju tranzitne Venere u Škorpionu i tranzitnog Saturna u Jarcu.

Ovaj aspekt će biti propraćen i aspektom sekstila izmedju Marsa i Plutona (16. – 17. i 18. Decembar) a o njemu ~ ovde ~

Untitled

Venera i Saturn su se već družili u toku ove godine : 16-02, 13-09, 24-10, jer je Venera bila u svom retrogradnom hodu. Ponovo će se družiti tek 13-04-2019.

Egzaktan sekstil će biti 16-12 u 15h26 (CET Bgd)

Što se tiče dodatih spoljašnjih faktora, vidimo da će Venera biti u konjukciji sa fixnom zvezdom Alphecca, a Saturn će imati opoziciju sa fixnom zvezdom Sirijus.

A dodatno tranzitni Mars koji će imati sekstil sa tranzitnim Plutonom i koji će zajedno da prate ovaj aspekt izmedju Venere i Saturna, biće u konjukciji sa fixnom zvezdom Achernar (i imati skoro pa egzaktnu opoziciju sa fixnom zvezdom Debebola) dok će Pluton biti pored fixne zvezde Rukbat (i imati dodatno egzaktnu opoziciju sa fixnom zvezdom Castor)

S treće strane, ako ispratimo asteroide, vidimo da se trenutno Saturn nalazi u egzaktoj opoziciji sa Hebe asteroidom, a Pluton je u društvu asteroida Vesta (preko paralele) a Mars je u društvu Arachne asteroida.


Dinamika?

Velika… nekoliko dana turbulentne vožnje
(na malo pokvarenom) toboganu…


Generalno, Venera 60° Saturn je lep tranzitni aspekt.

Ali, pošto je Venera u izgonu, vidimo da je to više želja za druženjem radi poboljšanja sopstvenog samopouzdanja i samovrednovanja, nego što je to baš iskrena potreba.

Takodje, ovakva tranzitna kombinacija traži „crno na belo“ dokaz od drage nam osobe (a i generalno i od svih koji nas okružuju) potvrdu o ljubavi & vernosti & poštovanju.

A kada neko traži od nekoga „crno na belo“ kad su emocije u pitanju, da se na fizičkom, verbalnom, pa i materijalnom nivou pokaže & dokaže, to nije ljubav, to je samo emotivni ugovor izmedju dvoje ljudi, koji im služi da neguju svog Ego i da se uklope u opšta društvena pravila kada je reč o partnerskim odnosima.


Venera pored fixne zvezde Alphecca (sazveždje Gemma, Alpha Corona Borealis) donosi upravo situacije vezane za ljubav sa nekim s kim smo bili već u emotivnom odnosu, pa prekinuli, ili je pak postojala emocija koja se nije realizovala, kao pomoć prijatelja u svemu tome, ali u isto vreme skrivenu želju za komandovanjem, tj dominacijom u emotivnom odnosu, koja ako nije realizovana, može da donese emotivna razočarenja (koja pak mogu štetno da utiču na nečiji ugled)

S druge strane, ovaj Saturn ima pak opoziciju sa fixnom zvezdom Sirius (Canicula, Alpha Canis Major sazveždje) te će tako (zbog negativnog uticaja samog aspekta opozicije) da probudi u ovom Saturnu nemir, grubost, totalni nedostatak diplomatije i takta, poremećen sistem vrednosti i pogrešne ideje vezane za društveni status, lošu procenu ko je prijatelj, a ko nije, probleme u domu sa porodicom, kao i budjenje negativnih energija u ljubavnom (bračnom) odnosu (posebno štetna priča za muškarce)

I dodatno, Saturn će takodje da bude pored Hebe asteroida. Hebe je bila ćerka Zevsa i Here, asteroid koji se vezuje za pružanje usluga, bilo koje vrste (nešto kao simbolika 6 polja : sve ono što je na neki način podredjeno i u službi nekoga ko je na višoj poziciji, služenje, sluge) a isto tako se vezuje za se poremećaj psihe vezan za sexualne divijacije (pedofilija, gerentofilija itd…) te tako vidimo da ovaj Saturn može samo negativno da utiče na ovu Veneru, a uticaj će biti jak, jer je on u svom sedištu.


Iz svega ovoga vidimo, da će samo na prvi pogled, ovaj tranzitni aspekt da nam donese nešto dobro (shodno simbolici tog sekstila) U ovih nekoliko dana, postojaće naglašeni problemi u medjuljudskim, porodičnim i partnerskim odnosima (a i na mundanom nivou možemo da očekujemo vesti vezane za neke slične & iste probleme koji se javljaju u društvu)

I Pandorina kutija je ništa
za svo ono zlo koje se krije u ljudima
Žarko Laušević

Za one koji već neko vreme žele da prekinu taj neki podredjeni, iskorišćavajući, odnos i okrenu ledja i odu, ovo im je idealna prilika u ovih par dana da to i učine.

Ovaj aspekt može čak i da vrati u naš život neke naše bivše ljubavi, pa treba jako da pripazimo da se ne prevarimo i obnovimo tu priču, koja je sa razlogom ostala u prošlosti.

Stara narodna

„Mator konj se ne uči jahanju“

tj ljudi se generalno ne menjaju
ne zato što ne umeju
već zato što neće

Za one koji nisu u takvom odnosu (ili su tek zakoračili na taj put posut trnjem) ovih par dana će imati prilike da naprave „za i protiv“ tabelu i odluče se da li će i dalje da tolerišu negativnosti koje su počele da se dešavaju u odnosu, tj da ćute i trpe jer svi očekuju od njih da budu u odnosu (braku) jer to „tako treba, to je normalno“ ili pak da ih saseku u korenu i da krenu protiv društvenih pravila zarad spostvene sigurnosti i sreće.


Zato, obratite pažnju na to šta zaiste želite u svom životu, posebno od vaše lepše & jače polovine, procenite (ma koliko bilo teško i bolno) da li je taj odnos za vas dobar ili nije. Ne kaže se džabe „Nije zlato sve što sija“…

ezgif.com-add-text (2)

Do sledećeg čitanja,

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

2 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.