No pain… no gain…

16-17-18. Decembra 2018. na nebu ćemo imati zanimljiv aspekt sekstila izmedju tranzitnog Marsa iz Riba i tranzitnog retrogradnog Plutona iz Jarca. Zadnji put, ovo dvoje su se družili preko aspekta sekstila 09-01-2018.

Na neki način, ovaj sekstil je počeo 2018, a i završiće je…

Untitled

Ezgaktan sekstil će biti 17. Decembra 2018.


Tranzitni Mars će imati sekstil sa tranzitnim retrogradnim Plutonom i oni će zajedno da prate ovaj aspekt izmedju Venere i Saturna, te će tako imati izuzetno jak uticaj na njih (s obzirom da Mars je vladar ove Venere, a Pluton je pod vladavinom ovog Saturna)

Mars će biti u konjukciji sa fixnom zvezdom Achernar (i imati skoro pa egzaktnu opoziciju sa fixnom zvezdom Denebola) dok će Pluton biti pored fixne zvezde Rukbat (i imati dodatno egzaktnu opoziciju sa fixnom zvezdom Castor)

Pluton je takodje i u društvu asteroida Vesta (preko paralele) a Mars je u društvu Arachne asteroida.


Ovaj tranzit poseduje u sebi ogromnu energiju, koja nam može omogućiti da ostvarimo neke svoje ciljeve ili strastvene želje, koje do sad iz nekog razloga ili nismo imali dovoljno snage & volje & hrabrosti & uslova da ostvarimo.

Ova intenzivna energija je usmerena na svest o cilju, kao i o samom cilju, i ako se dobro usmeri, donosi izuzetno dobre rezultate zahvaljujući velikoj izdržljivosti i ogromnoj snazi. Ovo je aspekt koji nam pomaže da se pokrenemo sa mrtve tačke i bez zaustavljanja stignemo do željenog cilja.


Ovaj aspekt će biti odlična „inicijalna kapisla“ za mnoge od nas (posebno ako sklapa dobre aspekte sa našim natalnim planetama) jer će odstraniti u nama lenjost i odugovlačenje, i podariti nam snažan fokus.

Ako pak sklapa loše apekte sa našim natalnim planetama, isto tako doneće nam mogućnosti za uspeh, ali ćemo morati troduplo više da se potrudimo da bi uspeli.


Ovo je aspekt koji bi mogao da se okarakteriše kao primalni instinkt za preživljavanjem. Ono što postoji u svakom živom biću ~ svest o borbi za opstanak (po bilo koju cenu) Ona unutrašnja snaga koja je i „gurala“ čoveka kao ljudsko biće da se razvija i napreduje od pamtiveka do danas.


Sekstil izmedju Marsa u Ribama i Saturna u Jarcu će tako da ovih dana utiče na nas i na fizičkom i na psihičkom nivou.

Fizički pojačaće potrebu tela za aktivnošću (bilo kojom, pa i sexualnom) a na psihičkom nivou doneće želju za evolucijom svesti, da bi se došlo do onoga što se već duže vreme žarko želi.


Naravno, ne treba zaboraviti da su ove obe planete malefici i da se dodatno ne trpe, jedno drugome su neprijatelji i kako god da okrenemo, čak i da nam pruže ono najbolje, sve to će imati nekakav „rep“ koji će nas u jednom trenutku udariti po glavi.

Ovo je aspekt ne samo upornosti, već i tvrdoglavosti, što samo po sebi povlači i provokaciju i sklonost ka nečem opasnom. Ovo ma koliko benefični aspekt sekstila ublažavao, je vrlo agresivan aspekt, jer budi želju za borbom i napadom & odbranom.


Ne treba izgubiti ni iz vida da će tranzitni Mars biti u konjukciji sa fixnom zvezdom Achernar, a da će Pluton biti pored fixne zvezde Rukbat i da će oboje da prate ovih par dana onaj aspekt izmedju Venere u Škorpionu i Saturna u Jarcu, pa će tako ovih par dana da bude pred nama jedva velika emotivna borba, kako sa samim sobom, tako i sa drugima.


Fixna zvezda Achernar je prirode Jupitera i smatra se da donosi interesovanje za javne poslove, religiju i dobročiniteljstvo. Donosi moralnost, vernost, snažnu Veru i visok položaj u društvu.

Uz Mars pak ove energije postaju uskomešane, jer Marsa generalno ni malo ne interesuje ništa od ovoga čime Achernar vlada, pa tako ovaj Mars postaje ranik – krstaš, borac koji povremeno ume i da povredi, uz opravdanje da je to tako zbog „višeg cilja“.

Potrebna je ogromna disciplina
za kontrolisanje uticaja snage
koju imate preko drugih ljudi.
Klint Istvud

On tako postaje nemiran, nervozan, svadjalica, želi da ispravi „krivu drinu“ ali pošto ga vode osećanja, a ne razum, on na kraju napravi još veći problem nego što je bilo na početku.

Mars sa Achernar je u stanju da neki put i prisili sebe da se slaže sa drugima i da se ne buni protiv nečega što njemu ne odgovara, jer ga vodi emotivni nagon da „zarad mira u kući“ tj „da ne razočaram drage osobe“ krene da mnoge stvari „gura pod tepih“ i naravno, vremenom počinje da „puca po šavovima“, pa onda strada i on i mnogi oko njega… (ovo posebno važi za one koji u svom natalu imaju ovaj Mars u konjukciji ili sa Mesecom ili Venerom)


Ni najači čovek na svetu
ne može da drži podignute tegove 24h


S druge strane imamo Pluton će biti pored fiksne zvezde Rukbat (Alpha Sagittarius sazveždje) koja je prirode Jupitera i Saturna.

Ona se vezuje (kao i celokupno sazveždje Strelca) za smirenost i kontrolu koja proizilazi iz religiozne prirode pronalaženja „centra“ (tj sve ono što je Strelcu potrebno da bi odredio putanju za svoju strelu i pogodio centar mete) Zadnji put kada su Pluton i Rukbat bili u konjukciji je bilo u 18 veku, veku velikih promena na mundanom nivou.

Zlo je kad snaga živi bez razuma,
ali nije ni dobro kada razum živi bez snage.
Maksim Gorki

Sama priorda svake fixne planete u sazveždju Strelca ima naravno i svoju mračnu stranu, a to je brzo ~ kontradikcija od njene prirode ~ naglo gubljenje i strpljenja i smirenosti (jer ipak, Strelac je ratnik koji brani & napada) te tako uz Plutona, posebno na mundanom nivou, možemo očekivati mnoge (ni malo pozitivne) situacije.


I na kraju… šta možemo da očekujemo od ovog tranzita? Mnogo toga… i lošeg i dobrog… kako kome zapadne po odluci Sudbine (tj onako kako nam je u natalnom čartu „zapisano“ po rodjenju)

Generalno, odličan period za završavanje nečeg velikog i važnog, što nas je plašilo ili sprečavalo da napredujemo dalje u životu, ali kao i svaki dvosekli mač kada se čoveku da previše snage… skretanje sa pravog puta i potenciranje odredjenog (možda čak i religioznog) fanatizma u želji da se ostvari cilj.

Neprekidan trud,
a ne snaga i inteligencija,
je ključ da otključamo naše mogućnosti.
Vinston Čerčil

4 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.