Lost in Translation

07. Decembra 2018. kada budemo imali Mlad Mesec u Strelcu imaćemo i još jedan tranzitni aspekt koji će apsolutno dominirati i takodje „obojiti“ ovaj Mlad Mesec ~ u 15h11 (CET Bgd) imaćemo Mars konjukciju Neptun na 13° Riba (njihov ponovni susret preko konjukcije će biti tek 13-06-2020)

horoscope-chart1-700__radix_7-12-2018_15-11

Ovo je vrlo čudan aspekt, jer s jedne strane povećava romantiku, ljubavna osvajanja, harizmu, fizičke potrebe, a s druge strane uvećava sumnje u vernost partnera, iluzije o ljubavi, pa čak i opsesivne i paranoične ispade (posebno u ljubavnim odnosima)


1200px-Paolo_Uccello_050S one lepe „bajkovite“ strane, ovaj aspekt je povezan sa onom magičnom harizmom koju neki ljudi poseduju od rodjenja. Kao tranzit, povećava sexualni apetit, kao i sexualnu hemiju, muškarci postaju na tren „princ na belom konju“, a žene pak „princeze koje treba spasiti“. Tako, ovaj tranzit nas uvlači u tajnoviti, maštoviti, utopijski svet, gde postoji samo romansa, ljubav, sexualna uživanja i svuda oko nas su srculenca, cveće, zelena trava, leptirići…

2015125676d61194f71S druge, one, mračne, strane, ovaj tranzitni aspekt donosi totalnu konfuziju, kako u čoveku, tako i u situacijama oko njega, strah od života, nemogućnost da se odrede pravi životni ciljevi i prioriteti, gubi se kontakt sa realnošću i umesto pravim Putem, čovek kreće raznim stramputicama i upada u velike životne probleme.


spiritual-warrior-300Opet, sa ona pozitivne strane, ovo je aspekt utopijskog krstaša u potrazi za „boljim sutra“, za boljim svetom, za većim mogućnostima za duhovni rast i razvoj. Pa tako, ako je ova konjukcija dobro postavljena u vašem natalu, imaćete mogućnost da proniknete u sami sebe i otkrijete mnogo toga što vas je do sad sprečavalo duhovno da se razvijete u željenom pravcu.

large

Naravno, sa druge, negativne strane, ovo je aspekt koji je vodjen slepim emocijama i preteranim idealizovanjem, iskrivljuje potrebe čoveka, ubacuje ga u lavirint obmana i iluzija i totalno ga blokira da pronadje izlaz (i da pri tom ostane „zdrave pameti“) i tako ako ova konjukcija ima loše aspekte sa vašim natalnim planetama, povedite računa da ne postanete Alisa u zemlji čuda…


Ovo je (i natalno i tranzitno) aspekt koji pojačava sva čovekova čula na maksimum. Sve je prenaglašeno i naravno da dolazi do preopterećenja u mozgu, koje može da dovede :

a) ili do „pucanja“ u pozitivnom smisliu ~ budjenje iz sna, shvatanje realne situacije, prihvatanje lošeg i planovi da se to loše ispravi,

b) ili pak može da dovede do „pucanja“ u negativnom smislu ~ razočarenje koje vodi ka odavanju porocima, bežanju od ljudi, pa i od realnosti.

Sve će biti naglašeno jer ova konjukcija ima i kvadrat sa Mladim Mesecom u Strelcu danas, a i dalje odzvanja Sunce kvadrat Neptun od pre neki dan, propraćen i onim Mars kvadrat Jupiter s kraja Novembra…

Naravno, najveću štetu će od ovog aspekta imati znak Riba, ali i ostali promenljivi znaci (Strelac, Blizanci, Device) posebno ako ova konjukcija ima loše aspekte sa njihovim natalnim planetama. Takodje, veliku štetu ova konjukcija može da donese svima nama koji imamo 3-6-8-12 polje u ovim promenljivim znacima.

Do sledećeg čitanja,

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

2 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.