Lenormand za 29. Novembar 2018.

Lenormand Karta za Četvrtak 29-11-2018

13 » Dete «

Dete : J :pik:
~ beba, dete, mlada osoba, učenik, student, detinjstvo, mladost, detinjasto ponašanje, naivnost, nešto novo, malo, neiskvareno, nedostatak iskustva, poverenje, spontanost, jednostavnost, čudjenje, zapitkivanje, nerazvijenost, neukost, neznanje, inat, bezrazložni bes.
~ lokacija : jasle, vrtić, obdanište, škole, dečija soba, porodilište
~ zdravlje : grudi, trudnoća, rodjenje, dečije bolesti, bolesti zaostalosti (u rastu, govoru…)
~ vreme : kratko, uskro, na početku (dana, nedelje, meseca…) za rodjendan (slično kao i Rode – smena godišnjih doba)


Ključne reči : prirodnost, iskrenost, dobroćudnost, nezrelost, naivnost, spontanost, znatiželja.

Ova karta je simbol svega onoga što je novo, malo, tek rodjeno / nastalo, sve ono što je deo nečeg većeg. Ovo je karta jednostavnosti, svega što je malo, pa možda i ne bitno.

Naravno, ovo je i karta deteta, bebe, začeća, trudnoće, porodjaja, rodjenja (ali samo ako se nadje pored karte Roda, naravno)


Opis osobe : ako nije reč o klasičnom detetu, ova – odrasla – osoba je slična detetu. S jedne strane, to može biti nepopravljivo „veliko dete“ dobrodušna i naivna osoba, koja se lako naduri ako nešto nije po njenom, ali se i brzo odljuti i zove vas da izadjete u grad sa njom u šetnju. Ovo je osoba koja je lako uvredljiva, ali i koja brzo zaboravlja uvrede. Ona poptuno veruje drugima, ali treba voditi računa da se njoj previše ne veruje (ne zato što je neiskrena, već zato što pola od njenih priča i obećanja su često samo ~ priče i obećanja)

S druge strane, ovo može da bude osoba koja je ometena u razvoju, odrasla osoba koja je na nivou bebe ili malog deteta. Osoba o kojoj mora da se nonstop vodi računa, bez obzira koliko godina imala. U oba slučaja, ovo je vrlo nežna osoba, koja ima svoj svet vila i vilenjaka u koji često vrlo rado se sakrije i retko kad ima mogućnosti da je druge osobe iz njene okoline shvate (pa samim tim i prihvate) na pravi način.


Dnevno otvaranje : danas je dan kada nešto treba da se „rodi“ tj nešto bi moglo da se iskristališe i dobije svoju formu i oblik (bilo da je ideja, ili neki posao) Danas ćete se baviti sitnicama po kući, obavljati neke manje (poslovne, domaće) zadatke. Možda ćete morati danas da povedete posebnu brigu o nekome iz vaše bliže okoline (ili će neko da brine o vama)


Ljubav : za one koji su u vezi, ova karta može da pokaže novu fazu u odnosu, želju da se unese nešto drugačije, da se promene ciljevi (pa otuda i planovi možda o proširenju porodice i sl.) Ako je osoba sama, može naleteti na veselu (vrlo verovatno mladju) osobu, sa kojom će mu biti vrlo zabavno, ali treba da povede računa da se sa emocijama ne igra i da ako želi lepu ljubavnu vezu, malo ipak povede računa i o svojim postupcima, ali i o postupcima druge osobe i da analizira koliko god je moguće, da li ta vesela druženja vode ka ozbiljnoj vezi ili ne. Neretko, može da se desi i da osoba koja je sama, naleti na osobu koja ima već dete iz predhodne veze / braka.


Posao : za osobu koja je zaposlena, ova karta simbolično predstavlja nov period na poslu, nove poslovne prilike, pa čak i potencijalni napredak. Moguće je da će dobiti novog kolegu ili će ga nadredjeni posavetovati kako da promeni svoj radi i da osveži svoje poslovne projekte. Ako osoba traži posao, ovo je karta koje će ukazati na veliku mogućnost brzog dobijanja lepog radnog mesta, možda u nekoj novoj / mladoj firmi, ili će dobiti radno mesto koje je negde „na nižoj lestvici“ od očekivane (konkurisao je za posao knjigovodje, a umesto toga, dobio je posao da radi sa strankama, ali ima mogućnost napredovanja na radnoj lestvici)


Zdravlje : sve ono što muči bebe, vezuje se za ovu kartu. Sve dečije bolesti, drugim rečima. Isto tako, kao što je navedeno na početku, može da ukaže i na mentalne bolesti zaostatka u razvoju.


Astrološki : ova karta se vezuje za znak Lava

Kombinacija 17 » Rode « & 13 » Dete «

Divne karte kada su jedna pored druge, zar ne? Malim sitnim koracima se prave velike važne promene u životu. Lepe vesti (možda baš o nečijoj trudnoći, porodjaju, preseljenju) Promene za mladje ukućane takodje, lepe vesti vezane za decu i mlade ljude. Proslava rodjendana, neke godišnjice, ili pak preseljenja & useljenja u novi dom. Ponovni susret sa nekim koga smo znali u detinjstvu ili ko nam je izmenio detinjstvo. Sazrevanje, odrastanje, poboljšanje zdravlja. Možda dan kada ćemo morati da se posavetujemo sa nekim iskusnijim kako da izmenimo & poboljšamo nešto u svom životu. 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.