Lakše je svađe izbeći, nego ih okončati

cambio-observadorOvih dana mnogi od nas su „na 3 ćoške“ i sa i bez razloga. Stalno imamo osećaj da nas je neko saterao u ćošak neke mračne sobe i neda nam ni da pogledamo kroz prozor, a kamoli da izadjemo iz nje. A razlog, jednostavno ~ ne znamo ga.

Od 27-11 pa sve do 07-12 (da, baš na dan kada tranzitni Merkur je stacionaran ka direktnom hodu i kada će sklopiti 60°/120° sa tranzitnim Mesečevim Čvorovima) na nebu će se odvijati borba izmedju Sunca u Strelcu i Marsa u Ribama preko aspekta kvadrata.

Zenit tog sukoba biće
02-12 na 10° Strelca & Riba

S jedne strane, ovaj tranzitni aspekt unosi nemir u naš život, napetost, nervozu, pa i bes. Pa ako nemamo neki hobi da nam bude „izduvni ventil“ za ovu ogromu, vrlo negativnu, energiju, ne piše nam se dobro (posebno na udaru Promenljivi znaci, naravno ~ Strelac, Ribe, Blizanci i Device)

argument-essay-2_thumb_2_Ovo je aspekt koji traži od nas da budemo stalno aktivni i da trošimo višak energije koji se dosta ne srazmerno gomila u nama dok mi pokušavamo da ga izbacimo napolje. Za rezultat, ostaci te energije nam donose svadje, rasprave, tantrume, frustracije, pa čak i želju za osvetom u nekim situacijma!

Ovo je tranzit koji direktno preko psihe štetno deluje na fizički aspekt našeg života. Prvo nam unese haos u glavi, pa onda krene da nas „gricka i pecka“ po celom telu (poznate situacije kada krenemo bez razloga da se češemo po telu usled nekog stresa napr)

konflikt.jpgOvaj tranzit može da poveća situacije gde se neko maltretira i gde se onaj „jači“ iživljava nad onim „slabijim“ (mobing, porodično nasilje…)

A pošto će sam zenit ovog kvadrata (02-12) da bude propaćen i Merkurom na 29° Škorpiona (gde je opasna fixna zvezda Bungula) i Venerom na 29° Vage, možemo da očekujemo da će ovaj tranzitni aspekt doneti „sad ili nikad“ situacije ~ uzvraćanje udarca nasilniku u želji da se na bilo koji način oslobodimo bola (posebno ako ove dve tranzitne planete imaju izazovne aspekte sa nekom od naših natalnih planeta)

ob_cdef8d_pie-ge-des-motsNaravno, posebno će biti „na udaru“ muškarci iz naše okoline, kako jedni prema drugima, tako i prema nama ženama. Jednostavno, hteli oni to ili ne, biće nestrpljivi, nervozni, stalno će im nešto smetati, vrteće se ko užarena čigra, neće moći da spavaju, imaće problema na poslu, sa kolima…

Ono što je jedino malkice od pomoći je što i Sunce i Mars imaju istog vladara ~ Jupitera u Strelcu. Generalno, borba medju njima je za isti cilj, ali totalno drugačiji pristup, koji i vodi u konflikte.

Story-conflict-examples-Now-NovelAli, pošto je ovaj Jupiter i dalje spaljen od Sunca, njegova pomoć u nekim (čak vrlo važnim momentima) može da izostane, pa je zato savet ~ ako možete, mirujte, ne isterujte „mak na konac“, a ako ste već u situaciji da morate da odreagujete, gledajte da to nekako učinite „hladne glave“, jer u suprotnom vas čekaju velike muke i problemi.

Ako ne povedemo računa, ovaj period dok ovo dvoje budu ukrštali mačeve na nebu, gomilaće u nama stres & bes, posebno zato što će i dalje da realno bude na snazi i Marsov kvadrat sa Jupiterom koji je sad i lepo „reš“ spaljen od Sunca.

willing-ways.jpgSmanjite želje i očekivanja na minimum, gledajte svoja posla i na kratko zaboravite na davanje saveta ili činjenja usluga, jer druga strana to samo u ovom periodu može da doživi kao na napad „moji je veći i bolji od tvog pa se pravim važan i solim ti pamet“…

Naravno, povećajte oprez u saobraćaju, kao i ako baratate sa oštrim & vrelim stvarima, kako na poslu tako i kod kuće. Ne naprežite se, jer su moguće i povrede & ukočenja & isčašenja (pored posekotina & opekotina)

 

Bila jednom dva monaha,
koji su punih četrdeset godina živeli u istom manastiru,
a da se nijednom nisu posvađali.

Jednog dana prvi monah rekao je drugome:
– Ne misliš li da bi trebali bar jednom da se posvađamo?

Ovaj drugi je uzvratio:
– Zašto da ne. Oko čega ćemo se svađati?
– Mogli bismo oko ovog hleba – predloži prvi.
– U redu, svadjajmo se oko hleba. Kako se to radi?
– Ovako – rekao je prvi monah,
– Ovaj hleb je sada moj, šta ćeš sad?
– Zadrži ga – rekao je drugi monah.

Antoni de Melo

… e tako i vi isto ovih nekoliko dana …

2 мишљења на „Lakše je svađe izbeći, nego ih okončati

  1. Повратни пинг: Spiritual Warrior – Kartanje sa Sudbinom

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.