Oni koji umeju da govore, govore kratko

27-11-2018 u prepodnevnim časovima dolazi do kazimi konjukcije izmedju Sunca i retrogradnog Merkura na 05° Strelca, a već u popodnevnim časovima retrogradni Merkur sklapa konjukciju sa Jupiterom na 04° Strelca i takodje, oboje će imati lep benefični trigon sa Mesecom iz Lava.

Paralelno sa svim ovim konjukcijama, s druge strane imamo i benefični sekstil izmedju Marsa u Ribama i Saturna u Jarcu. Dinamika ovih dana, baš…

Sunce konjukcija Merkur (posebno kazimi) uvek kao tranzit donosi fokusiranje na ono što se najviše želi, tj okrenutost sopstvenim ciljevima i realizaciji planova. Ali, Merkur je ipak retrogradan, tako da će koncentracija čak i pored ovog kazimija povremeno da „sklizne“ i ode u neki ćorsokak ili pogrešnu analizu & zaključak.

„Sve misli koje imaju velike posledice su jednostavne.”
— Lav Tolstoj

Posebno mora da se povede računa i o tome da obe ove planete imaju i konjukciju sa Jupiterom, koji uvećava i širi i ni malo ne ferma za detalje, pedantnost, koncentraciju, već veselo širi ruke i obasipa nas hrpom (ne)bitnih informacija, jer… što veće, to bolje, što više, to super… a dal je sve to i korisno, e to već njega mnogo i ne zanima.

„Ljudi nisu mudri u srazmeri sa svojim iskustvom, već sa svojom sposobnosti da iskustvo prime.”
— Bernad Šo

Sam Merkur konjukcija Jupiter generalno treba da omogući sprovodjenje ideja u delo, puno kreativnog potencijala, dobre vesti, optimizam, kao i pozitivne energije koje se razmenjuju sa okolinom, darežljivost, komplimenti, pokloni… ali, kad se ova konjukcija bude dešavala, ona će biti na žalost spaljena od Sunca i to može da donese skoro pa sve suprotno od gore navedenog.

„U zemlji slepih jednooki čovek je kralj.”
— Momo Kapor

Na sve to, Sunce & Merkur & Jupiter su u konjukciji sa fixnom zvezdom Acrab, malefičnom zvezdnom prirode Mars & Saturn (koji danas takodje se susreću na nebu preko aspekta sekstila)

• Sunce i Acrab donose preterani materijalizam, preterivanje u bilo čemu, a takodje ova kombinacija može da utiče na loše zdravlje
• Merkur i Acrab pak donose mentalnu tupost, oguglan stav prema bilo čemu, kao i problem u komunikaciji sa okolinom ~ da, em Acrab, em izgon, em retrogradan…
• Jupiter i Acrab donose dosta loše energije, kršenje zakona i pravila, pretencioznost, dvoličnost, lažnu duhovnost

Te tako, na kraju, vidimo da ovaj simpatični stelijum nam baš i neće doneti nešto pametno… posebno jer će svo troje da imaju i kvadrat sa ovim Marsom ~ da se podsetimo Sunce konjukcija Jupiter ~ Merkur kvadrat Mars ~ Mars kvadrat Jupiter ~ kao da ovo sve predhodno nije bila dovoljna uvertira da će 26-27-28 Novembar da nam budu totalno konfuzni, neorganizovani i prošarani maksimalnim oscilacijama u promeni raspoloženja i emocija i povremenih nervoznih ljutitih ispada zbog neuspelih planova i želja.


Savet : gledajte da želje svedete na minimum, period je akcija & sniženja zbog nastupajućih praznika, pa gledajte da vas ne privuče nešto svetlucavo, novo, lepo, a generalno potpuno nepotrebno. U razgovorima sa drugima budite strpljivi i tolerantni na ljudsku glupost (koje će biti u izobilju ovih par dana) I sami sebe zaustavite, ako ste u naletu „ideja i planova“ poželeli da donesete neku (važnu) odluku. Što bi rekli akteri Top Liste Nadrealista » čučim, čamim, čekam « tj sačekajte još malo, sve ovo konfuzno i loše će proči… ništa ne traje večno u životu, na sreću. Umirite svoj um i prepustite se, da izgubite nećete (jer nemate šta) a možete čak nešto i da dobijete od te tišine…

„Bolje je ćutati i biti smatran budalom, nego progovoriti i odstraniti svaku sumnju.”
— Abraham Linkoln

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.