Seek and you shall be found

26-11-2018 u 7h33am (Bgd +1h) na 03°56′ Strelca

dolazi do kazimi konjukcije

izmedju tranzitnog Sunca i tranzitnog Jupitera

 

Guardian Angel by Pietro da Cortona, 1656Sabijski simbol za ovaj stepen » malo dete uči da hoda uz pomoć svojih roditelja « Ovaj stepen se tako povezuje sa uticajem Viših Kosmičkih Sila (Boga, Majke Prirode…) na čovekov duhovni rast i razvoj i na nevidljivu podršku i pomoć koju nam ta Sila pruža.

Ovaj tranzit nije mogao da se pojavi u bolje vreme. 

Retrogradni Merkur iz Strelca imao kvadrat sa retrogradnim Neptunom iz Riba, a trenutno ima i kvadrat sa Marsom iz Riba. Veliki intelektualni, emotivni, fizički i psihički konflikt u ljudima, kada oni ostaju bez volje, snage, strpljenja i Vere.

Sunce kazimi Jupiter tako donosi osećanje „nije sve izgubljeno, ima nade, verujem da će uskoro krenuti sve na bolje“. I ovo dvoje će imati kvadrat sa Marsom iz Riba ali ipak sjedinjeni sad preko ovog kazimija, oni su mnogo jači od ovog Marsa, koji je i inače pod vladavinom ovog Jupitera, tako da na neki način taj kvadrat će na kraju biti nešto čak i dobro za nas i naš duhovni razvoj.

ApolloOvaj tranzit, iako kratkog (pozitivnog) veka (pozitivan aspekt konjukcije sa Suncem je u orbisu od 0°0′ do 0°17′, sve ostalo je konjukcija spaljene planete koja je loša) ipak nam može doneti neke lepe trenutke u naš život. Ovo je aspekt dobitka, ekspanzije i rasta, bilo na materijalnom, bilo na fizičko & emotivnom, bilo na duhovnom nivou (kako kome drago … i potrebno)

Kada se kazimi bude završio, ostaće samo Sunce konjukcija Jupiter, tj Jupiter će biti spaljen jedno vreme i to baš i neće biti dobro, iako važi pravilo da planeta koja se nalazi u svom sedištu je u mogućnosti da se „odbrani“ od sunčevih zraka i da sačuva svoju pravu prirodu.

PRAVILO :

Spaljenost od 0°17′ do 07°30′ od Sunca, tj pod sunčevim zracima od 07°30′ do 15°00 od Sunca.

Ali ta vrednost nije standard, jer u dugoizlaznim znakovima (od Jarca do Raka) planeta će postati vidljiva nakon manjeg broja stepeni. U kratkoizlaznim znakovima (od Raka do Jarca) biće potrebno da prođe i više od 15° da bi planeta postala vidljiva.

Pa tako vidimo da ova konjukcija izmedju Sunca i Jupitera će ipak malo umanjiti & usporiti benefično dejstvo Jupitera koji se nalazi u znaku svog sedišta, znaku Strelca, što znači da realno do negde sredine Decembra 2018 od ovog tranzitnog Jupitera će biti slaba vajda (tj dok se tranzitno Sunce ne bude sklonilo iz znaka Strelca i najavilo nam početak Zime)

Sunce konjukcija Jupiter u Strelcu donosi veliko interesovanje za duhovnost, zakon, moral, tradiciju, filozofiju, viša znanja, putovanja, avanture. Ovo važi za skoro pa „aristrokratski“ aspekt (posebno naravno kazimi)

Tranzit koji donosi pohvale, čast, uvećanje materijalnih dobara, poboljšanje društvenog statusa, intelektualni i duhovni napredak. Neki put može da donese i promene mesta boravka (i kraća i duža, pa čak i trajna) Al samo pod uslovom da se nalazi dobro postavljen u natalnom čartu.

Aspekt tranzitnog Sunca i Jupitera donosi beneficije, pomoć, ugadjanja, dobre medjuljudske odnose, tj posebnu naklonost „vlasti“ na pojedinca. Donosi i uvećan kontakt sa ljudima koji su visoko obrazovani, mudri, koji često putuju, koji su iz inostranstva ili pak su druge veroispovesti. Aspekt koji nas uči različitosti i prihvatanju nje.

U muškom natalu, ovaj tranzit (naravno pod uslovom da je dobro postavljen) donosi poslovni uspeh i pojačanu harizmu. U ženskom natalu, ovaj tranzit (naravno pod uslovom da je dobro postavljen) može da donese skladne partnerske odnose ili pak početak jedne lepe ljubavne priče.

U oba slučaja, donosi prosperitet, ali samo pod uslovom da je dobro postavljen u natalnom čartu (benefična polja, ima dobre povoljne aspekte sa natalinim planetama…)

U svakom slučaju, Vetrenim znacima, prijaće ova kombinacija Sunce konjukcija Jupiter, isto tako prijaće i Vazdušnim znacima (ne baš puno Blizancima zbog 180°) a najmanje koristi će imati Zemljani i Vodeni znaci (možda sem znaka Raka, jer je ipak Jupiter tu egzaltiran)

518d95a9a6a58bdcbd8b081029422acf.jpg

3 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.