Spoznaj sebe, da bi spoznao druge

23-11-2018 u ranim jutarnjim časovima

imaćemo Pun Mesec na 00° Blizanaca.

imageedit_2_5410261888

Sabijski Simbol za 00° Blizanaca je „Brod sa staklenim dnom otkriva podvodne lepote“

Ključna reč za ovaj stepen je : otkrovenje podsvesnih energija i svega onoga od čega je satkano naše nesvesno.

Brod naravno da može da se koristi kao simbol za samo telo, glavu, pa tako i Ego čoveka. Ovaj Pun Mesec u Blizancima kod ovog Sabijskog Simbola će tako da nam omogući da steknemo bolji uvid u samog sebe, da proniknemo u naš um, sve ono što je u našoj podsvesti tj u našem nesvesnom, posebno zato što sam vladar Blizanaca, tranzitni Merkur je i retrogradan, a i nalazi se u široj konjukciji sa Suncem (kao što se vidi na slici)

Svako od nas poseduje samo jedan um, jedan duh koji, međutim, poseduje dva različita svojstva. Dve funkcije ljudskog uma najčešće označavamo kao objektivni i subjektivni duh, svest i podsvest, budni i uspavani um, površinski i dubinski um, voljni i prisilni um, muški i ženski princip i sl. Imajte na umu činjenicu da je spoljašnji svet proizvod unutrašnjeg sveta, sveta misli, osećanja i mentalnih slika. Dakle, taj unutrašnji svet jeste jedina stvaralačka sila univerzuma: sve što se nalazi u spoljašnjem svetu stvoreno je svesnim ili nesvesnim delovanjem vašeg duha.

Ovaj stepen će nas tako u narednom periodu dovesti u situaciju (ili situacije) kada ćemo reći „Nisam znao da ovako nešto uopšte je moguće, tj da je moguće da nešto ovako može da postoji, ne mogu da verujem da mi se ovo zaista dešava!?!“ Ovakva postavka Punog Meseca će nam omogućiti tako uvid u nove dimenzije realnosti ~ posebno zato što se Sunce 180° Mesec dešava na tranzitnoj osi 8/2 polja.

Tako, u naredne dve nedelje očekujte »vraćanje« nekoga dragog, bliskog, voljenog, iz prošlosti, možda i ne tako daleke prošlosti… iako, sama arapska tačka Karme je baš u konjukciji sa tranzitnim Saturnom, a arapska tačka Greške iz prošlog života je u konjukciji sa Mesecom, a arapska tačka Ispravke greške je u konjukciji sa tranzitnom Venerom u Vagi koja je kod samog vrha 12 polja i koja je nedavno krenula direktnim hodom. Sama simbolika ose 12/6 se vezuje za prošli život tj osu 1/7 polja, dodatno.

Ovaj Pun Mesec će tako da nam da priliku da kroz samo-spoznaju dodjemo do odgovora zašto neki odnos postoji, zašto je došlo do prekida (ako je došlo) tj zašto postoje problemi u nekom odnosu. Daće nam priliku da shvatimo da bilo koji odgovor na naše pitanje u stvari čuči negde dubuko (skriven) u nama i da samo treba da se okrenemo sebi i dodjemo do njega. Nekome će trebati malo više vremena, ali trud i napor će mu / joj se itekako isplatiti.

Naravno, ceo ovaj proces će biti izuzetno buran i naporan, jer ovaj Pun Mesec takodje ima i 90° sa tranzitnim Marsom iz Riba (koji se nalazi u tranzitnom 5 polju, dodatno stavljajući akcenat na kreativnosti, ljubavi, stvaranju i dobroj sreći, pa i deci i našoj skorijoj budućnosti)

Najveće promene naravno treba da očejuju promenljivi znaci : Blizanci, Strelac, Ribe i Devica (tj svi oni koji imaju Sunce, Mesec, Asc, Mc, tačku Fortune ili Duha u tim znacima)

Kardinalni znaci ~ Ovan, Vaga, Rak, Jarac ~ takodje će odreagovati, ali sa dosta manje intenziteta od Promenljivih znakova, naravno, zbog naglašene postavke arapskih tačaka vezanih za Saturn i Veneru.

Fixni znaci ~ Bik, Škorpija, Lav, Vodolija ~ isto će odreagovati, jer sama tranzitna osa Punog Meseca se nalazi u znacima Škorpija & Bik, 28°, tako da i oni mogu da očekuju neke promene, ali najmanje od ostalih znakova.

Sam Pun Mesec u Blizancima naravno da stavlja akcenat na simboliku tog znaka, pa će tako u narednom periodu biti vrlo važno komunicirati i biti iskren & otvoren prema drugima. Isto tako, kombinacija Blizanac & Strelac donosi mogućnost i nekog puta (bilo fizičkog, bilo duhovnog) kontakt sa bliskim osobama, rodjacima ili pak kontakt sa ljudima koji puno putuju ili žive u inostranstvu.

Naravno, sve ovo će biti propraćeno i aspektom Marsa u 90° sa Jupiterom kao i samim retrogradnim i spaljenim Merkurom u Strelcu te će tako naredne dve nedelje zaista da budu dinamične i pune izazova.

Ono što će dodatno da „doliva ulje na vatru“ i da nas dosta grubo tera da se probudimo, trgnemo i zaronimo duboko u sebe kako bi mogli da sredimo naš (posebno privatan) život je konjukcija ovog Punog Meseca sa Plejadama tj fixnom zvezdom Alcione :

Alcione koja se trenutno nalazi na 00° Blizanaca je glavna zvezda u roju Plejada (Uplakane Sestre) iz Sazveždja Bika. Takodje je malefična zvezda i u slobodnom prevodu „razlog za plakanje“ tj. situacija koja će osobi napuniti oči suzama. Druga tumačenja za i za Alkione i za same Plejade su : kajanje, plakanje, žalost, nejasan pogled na situaciju ili osobu, jer kako će neko sa sagleda osobu ili situaciju u nj pravom svetlu / smislu ako su mu pune oči suza tj. ako nema sve potrebne informacije o toj osobi ili situaciji? Nikako, samim tim, ova zvezda upozorava da se ne brza sa zaključcima, da se ne preteruje bez razloga, već da se smireno prikupe svi podaci pa tek onda na osnovu svih tih NOVIH podataka da se deluje u odredjenom pravcu. Takodje, može se tumačiti i kao „otvaranje očiju uz jaku bolni udarac po glavi / srcu“.

Ono što ovog dana budemo započeli da rešavamo, posebno ako je reč o partnerskim odnosima, najverovatnije će imati svoju realizaciju TEK kada se tranzitna Venera bude susrela sa tranzitnim Marsom i spojila sa njim preko aspekta trigona ~ 18. Januara 2019. (kada će se čak i ponoviti postavka Meseca u znaku Blizanaca, sama Venera će biti u znaku Strelca ~ upravo gde je sada tranzitni Merkur u čartu ovog Punog Meseca, a tranzitno Sunce će biti u konjukciji sa tranzitnim Južnim Mesečevim Čvorom)

Dodatno, na onom najpraktičnijem nivou, pošto je aktivirana osa 8/2 polja imamo i sledeće potencijalne situacije vezane za simboliku ova dva polja :

~ 2 polje predstavlja sve ono što je u interesu osobe, troškovi, prihodi, sve ono što osoba poseduje od pokretne imovine, tj sve ono što održava njen život (hrana, piće, lekovi) poslovni partneri i investicije, samospoznaja sopstvenih vrednosti
~ 8 polje sve ono što je negativno i loše u životu osobe što joj crpi energiju & snagu & volju, sve ono što „pada u zaborav“, sve ono što je dotrajalo i mora (hteli-ne hteli) da osdstranimo iz svog života, sve one situacije koje smanjuju vitalnost i dugovečnost (pa tako i sama smrt) nasledje i sudski sporovi vezani za to, prihvatanje da je sve u životu prolazno

Kada tražimo da neko
ima odredjenu osobinu, koja baš nama godi,
to nam govori da mi u stvari nemamo tu osobinu,
ma koliko nemoguće to zvučalo
i da je zato i tražimo u nekom drugom…

Ili kada nam nešto smeta kod drugog,
pa to želimo da promenimo ili odstranimo,
to samo znači
da ta osobina dominira u nama,
a ne u toj osobi,
te je zato toliko primećujemo
i te nam zato toliko i smeta…

Kada ne tražimo ništa od druge strane,
kada ne tražimo od njega da se menja,
već ga prihvatamo takvog kakav je,
tek tada doživljavamo pravu sreću.

I dobijamo kompletnu ličnost
… kako s jedne, tako i sa druge strane …