Dal’ sam poš’o, dal’ sam doš’o…

Od 16-11-2018 od 7h tranzitni Merkur kreće stacionarnim hodom, da bi 17-11-2018 u 21h zakovrno svoju putanju i krenuo retrogradnim hodom sa 13°27′ Strelca.

Aj’ manje više što je taj tranzitni Merkur u znaku svog izgona, gde se on nikako ne snalazi, već će prilikom samog trenutka rikverc-vožnje sklopiti i kvadrat sa retrogradnim Neptunom iz Riba, i tako će celo njegovo unatraške putešestvije, narednih par nedelja, da bude „obojeno“ ovim malefičnim aspektom… kao da nam nije dovoljno to što će biti retrogradan… a aspekt će ponoviti 24-12-2018 isto na 13° Strelca.

al.gif

Tranzit Merkur kvadrat Neptun vrlo često donosi iskrivljenu sliku stvarnosti. Jednostavno, te energije daju potpuno drugačiji uvid u neku situaciju ili osobu. Kao kada bi neko ko ima zdrave oči uzeo naočare sa -10 dioptrijom i pokušao da vidi svet na taj način.

Ovo je tranzitni aspekt vrhunske iluzije, kad ni sam madjioničar više nije siguran da li je sve to njegova veština, ili su neke čudne sile umešale svoje prste. Ovo je aspekt one stare narodne »jedno misli, drugo kaže, treće uradi«

Ovakav malefični tranzit može da nam donese puno toga lošeg, jer ništa nije onako kako se na prvi pogled & utisak čini. Takodje, može da donese i pojačanu sumnju & skeptičnost, što posebno ima loš uticaj na medjuljudske odnose, jer se na neki period gubi poverenje u onu drugu stranu, čak i bez ikakvih konkretnih osnova & dokaza.

Takodje, ovo je tranzit zaboravnosti, pa će nam naredni period biti ispunjen stituacijama koje su krenule loše samo zato što smo nešto zabvoravili vezano za njih, isto tako zaboravnost da se nekome javimo, da odemo negde, da ponesemo nešto sa sobom… birajte… a uz sve to i Merkur koji je retrogradan…

Jeste da im je zajednički vladar ovaj tranzitni Jupiter koji samo što je ušetao u svoje sedište, ali, ni on trenutno ne može da pomogne puno u nastupajućem konfuznom periodu, aj’ maje više jer će par dana da ima kvadrat sa tranzitnim Marsom iz Riba, već zato što kako reče moj drugar astrolog Vivi :

„Nažalost, Jupiter je sada u fazi helijačkog zalaska, polako ulazi pod sunčeve zrake, tako da od njega većim delom Novembra i Decembra neće biti nikakve koristi. Međutim kako prođe helijački izlazak, možete očekivati ono povoljno što bi Jupiter trebalo da donese.“

Što znači da ovaj period od 16-11 do 07-12-2018 (kad završi stacionarni hod oko 16h) ovaj Merkur ima da nam zabiberi sve što je u simbolici njega samog, kao i u simbolici znaka Strelca, a i Škorpiona, dok bude bio u tom znaku od 01-12 do 13-12

Šta će nam doneti ovaj Merkur?

Da se podsetimo šta je sve Merkur : agent, akt-tašna, biblioteka, blag vetar, brzina, budna racionalna svest, čula (posebno sluh i vid) daljinski, detalji, detetktiv, duplikat, fijoka, glasnik, ideja, imitacija, intelekt, kanap, ključevi, kompas, korice za dokumenta, koverta (pismo, papir) kvaka, logika, majstor, mapa, menjač, misli, naočare, nervi, novac (metalni) oglas (mali) pertle, pijaca (trgovina, prodavac, račun) pisanje (pribor, radni sto) pošta (sanduče, poštarina) potpis, potvrda, prtljag, reči, refleksi, rodjaci (komšije) saobraćak (znaci, pravila) spretnost, sveska (knjiga, dokument, fascikla, uždbenik) šivaća mašina, štampač, telefon, točak, volan, zvuk.

Šta je sve Strelac : autoput, avantura, banka, brdo, brod, bilo koje vrste ceremonija, časopisi (veliki oglasi) lokacija koja je na visini i vidljiva, izdavač, knjiga, logika, pravnici & ministri, ambasade & pasoš, velike životinje (posebno konji) najveća i najviša soba u kući (sve što je na spratu, negde gore skoro van dohvata ruke) obuka (vojna) profesori & stručnjaci, religija & filozofija (i osobe iz te branše) viši i apstraktni um.

A šta je sve Škorpija : čulo mirisa, mračne emocije, negativna energija, život posle smrt, operacija & čin radjanja, fizička snaga, kuhinja, laboratorija, djubrište, kanalizacija, smrad, wc, ustajala voda, znoj, blato & močvara, dolina & mračna mesta & mesta ispod zemlje, groblje, naučna istraživanja, špijunaža, detektiv, bilo koja vrsta maltretiranja i ugrožavanja stabilnosti & komfora & vitalnosti.

imageedit_10_8762622956.gif

Vidimo da će nam ovaj naredni period biti okrenut preživljavanju mnogobrojnih tragi-komičnih situacija zamena uloga i velikih nesporazuma. Odlaganja, kašnjenja, promene u poslednjoj sekundi.

Problemi oko dogovora & ugovora, potpisivanja & overavanja. Skupljanje dokumenata & informacija će ići ko „bebi pelena“…

Računi & paketi će kasniti ili će biti pogrešni, informacije & podaci će biti nedorečeni ili pogrešni. Problemi u prevozu, bilo da ste vi za volanom, bilo da ste na suvozačevom sedištu. Odlaganja & promena vezana za neki put.

Teži period za sve one koji se bave intelektualnim radom & učenjem & polaganjem ispita, ili pak pisanjem ili pak dokumentacijom & knjigovodjstvom…

Izgubljeni & zatureni predmeti po kući & na poslu, negde Boga pitaj gde. Kvar mobilnog telefona, GPS navigacije, problemi sa tehnikom i malim kućnim aparatima, neizbežni.

 

Do sledećeg čitanja,

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

i (mog)  retrogradnog Merkura

5 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.