Spiritual Warrior

Od 15. Novembra do 01. Januara 2019. Mars će biti u znaku Riba

images.jpg

Na tom putešestviju, susrešće se sa Jupiterom 20-11-18 (03h20) i njihovo druženje preko malefičnog aspekta kvadrata će trajati skoro 3 dana, posle toga 26-11-18 (09h) dolazi u kontakt preko kvadrata sa retrogradnim Merkurom koji je u Strelcu (spaljen) istog dana kada će biti i kazimi izmedju Sunca i Jupitera u Strelcu (03°) a odmah zatim 27-11-18 (22h20) sklapa lep aspekt sekstila sa Saturnom.

Posle toga, 03-12-18 (u ponoć) sklapa aspekt kvadrata sa Suncem, pa posle toga 07-12-18 (15h15) sklapa konjukciju sa Neptunom (13° Riba) baš na dan Mladog Meseca u Strelcu (koji će naravno da gradi aspekt kvadrata prema toj konjukciji) da bi zatim 17-12-18 (08h) sklopio aspekt sekstila sa retrogradnim Plutonom iz Jarca i svoje putešestvije završava sa aspektom trigona sa Severnim Mesečevim Čvorom na 26° Raka 27-12-18 (08h) i posle ulazi u prazan hod, sve do 01-01-19 kada prelazi u znak svog sedišta, znak Ovna.

Da se podsetimo osnova :

Šta je sve znak Riba? Ribe su imaginacija, vidovitost, duhovnost, najdublje vode, okultne moći, isceljenje, strane (neobične, logikom & naukom teško objašnjive) stvari, izolacija, daleke zemlje, ali i sve tajne, gresi, »zabranjeno voće« i poroci.

Ko je Mars? On je energija, volja, pokret, borba, odbrana, telesna snaga.

Pa tako dobijamo sledeću priču o Marsu  u Ribama

Mars je tu ok, jer je to njegov triplicitet. On i ovako vlada vodenim znakom Škorpiona, a i prijatelj je sa Jupiterom, pa tako on ima mogućnost da se adaptira lako na energije znaka Riba (za razliku od energija vazdušne Vodolije koja mu nikako ne prija) Mars koristi energiju & volju & snagu da razvije duhovnost, maštu, da bude kreativan, da stvara (tu mu naravno treba i jaka Venera)

hqdefaultFizički aspekt je na stopalima i povezivanjem sa energijama Majke Prirode.

Trčanje, plesanje, biciklizam, skijanje, klizanje, plivanje itd (ali tu mu treba i istaknut Merkur zbog pokreta, naravno) kao i duge šetnje ili vožnja čamcem & brodom…

6VvuHGsoU2QBt6YLFad8EipzZXUoBNWnd1qLwygxEWcQmZDbBtwjcRt9bcnyAQoVdFdrWS4Rdcxi7hzJsrZTLAGoB1qrW3LYHLBcrS42ctamGE12uysEoQ1iiARTxR.gif

Velika energija je usmerena na maštu i kreativnost, tj stvaranje tzv » telesne umetnosti « a najbolji primer su borilačke veštine.

Koncentracija, meditacija i strpljenje je ono što ovaj Mars uči ovde i sa njima lakše kanališe svoju veliku energiju.

Miroljubivi ratnik, ali vrlo opasan protivnik. Teško ga je isprovocirati, ali kada mu »pukne film« onda postaje nemilosrdan (posebno uz jako Sunce napr)

file.jpg
Image Meditation of the Warrior by Marco deviantart.com

Meditacija i samospoznaja tera Mars u Ribama da se izoluje od sveta. Ovaj Mars ne voli da bude u centru pažnje, voli samoću i da radi ono što ga smiruje. To šteti medjuljudskim odnosima, posebno emotivnim.

To vam je Mars koji je na dnu mora i totalno (svesno, voljno) izolovan od spoljašnjih uticaja.

Retko kad se dugo zadržava u gužvama, jer ga to nervira i iscrpljuje. Pre će se zaključati u svojoj radnoj sobi i razmišljati, čitati, pisati, gledati filmove, ili pak sate i sate provoditi u sportskim aktivnostima ili u nekoj bogom zaboravljenoj dalekoj izolovanoj prirodi, ili će pobeći od svega i ćutati u svom čamcu koji pluta negde daleko od ovog konfuznog života…

https://i.pinimg.com/originals/92/2c/9a/922c9a689669990f34010a2a101fed78.jpg
World beneath the World

Previše je okrenut svom unutrašnjem svetu. Njegova snaga dolazi iz nepoznatih dubina Duše (naravno za to mu je potrebna i snaga Jupitera ili Neptuna) i ponekad je ni on nije potpuno svestan.

On jednostavno mora da ima svoj svet u kojem »puni baterije« inače će ovaj Mars vrlo loše da iskoristi svoje energije, koje će ga skrenuti sa pravog Puta i odvesti u neki vrlo loš svet, svet iluzija, laži, manipulacija, narkotika, alkohola…

The Shape of Water
The Shape of Water

Mars u Ribama u ljubavi mora da bude podstaknut estetikom, ali u onom lepom, prefinjenom stilu, mašta mora da mu bude aktivirana, jer je privučen ljudima koji su na neki način okrenuti duhovnom, koji stvaraju, slikaju, pevaju, uživaju u prirodi, muzici, ili bilo kom drugom kreativnom vidu izražavanja i stila života.

Što je druga strana više povezana sa Majkom Prirodom i Višim Kosmičkim Silama, to će pre se useliti u srce ovog Marsa.

Cameron Gray Between the teardrop
Cameron Gray Between the teardrop

Zato on jako sporo uspostavlja odnos, sa bilo kim, posebno sa potencijalnom partnerkom / partnerom, jer treba mu puno vremena da upozna nekoga, zaista da ga upozna , tj treba da mu vremena da bi se »stopio« sa drugom osobom na jednom vrlo dubokom, duhovnom, nivou (naravno, ovo je pravilo za dobro postavljen Mars, ali ako je aflikovan, desiće se naravno sve suprotno)

U današnje »moderno« vreme, ovaj Mars skoro i da nema šanse da ostane na pravom Putu. 

Potreban je zaista jak (duhovan, svestan) natalni čart, da bi se ovaj Mars ispoljio na pozitivan način.

U vreme brzine, žestine, grebanja, guranja, otimanja, stalne borbe za »mestom pod suncem« i pukim opstankom, ovaj Mars se nikako ne snalazi i vrlo često korača stramputicama života (posebno ako je napr u aspektu sa Mesecom)

Leonid Pasternak - The Passion of creation.jpg
Leonid Pasternak – The Passion of creation

Svi njegovi pokušaji da stvori ne samo sebi, već i drugima jedan smireni, lep, miran, realno utopijski svet, padaju u vodu i on je često zbog toga ljut i razočaran i gubi smisao svog života.

Tako će i sada, do kraja 2018 godine on u nama da budi i razvija želju da se što više povezujemo sa drugima na nekom smislenijem, dubljem, nivou, ne mora to da bude emotivni odnos, već jednostavno možda telepatski odnos jednog čudnog, misterioznog, ali nadasve prelepog prijateljstva.

Naravno, pozitivan (duhovan) uticaj tranzitnog Marsa u Ribama će postojati kod onih koji imaju u svom natalnom čartu dobar aspekt natalnih planeta sa njim. S druge strane, negativan (poročan) uticaj će se pojaviti kod svih onih kod kojih njihove natalne planete sklapaju loš aspekt sa njim.


Naslovna slika : Thasios Triton Hero by Robot Del Espacio Autor slike 

6 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.